overkill
05.03.2008, 01:42
2004 öncesi bu müzik iyiydi; fakat kalite bakımından yetersiz miydi? 2004 sonrası kendini düşüşte gösterip; fakat iyinin yanında kaliteyi de yükseltip, bir çoğumuzu yanılttı mı? 2004 öncesi herkesin severek dinlediği, beğendiği birkaç DJ varken 2004 sonrası bu durum tamamen değişti mi?
Bu sorulara cevap olarak yazılacak çok şey var; ama bana göre trance müzik piyasası artık cadı kazanı gibi. Her gün yeni parçalar çıkıyor ve mixleniyor. Ve yine her hafta birbirinden iddalı setler bu camiada boy gösteriyor.
Bir soru daha ekleyecek olursak, sizce trance müzik günümüzde vokalle birlikte veya vokalsiz soundunu iyice sertleştirdi mi?
Mehmet G.
27.09.2008, 15:29
2004 öncesi 2003 gibi tanıdım ben trance i tiesto nun traffic ile ...
o zamanlar bir bilinmeyenden ibaretti Trance...
Herkes dinlemezdi ama oysa ki şimdi Krolar bile dinler oldu ... :(
Adam açıo ordan hardstyle ı Patlangoç dolaşıo sokaklarda sonra Trance dınlıorm dıo ;)
nerde çokluk orda .... mantığı var bence önceki zamanlarda bu işi hakkıyla yapan belirli kişiler vardı melodi kalabalığı yoktu vokaller seçilmiş kişilerdi şimdi fazla türedi kanısındayım... ve ozamanlar ticarete dökülememişti severek yapılıyordu... şimdi ver parayı çalayım parçayı hesabı die düşünüyorumn ben...
bence artık çeşitlilik kalmadı her parçanın oturtulduğu kalıp benzer ama yeni yeni çıkmaya başladığı zamanlardaki çeşitlilik çok güzeldi bence 2003 öncesi trance daha güzeldi ama sonraları da güzel parçalar çıktı hakkını vermek lazım tranceın zirve yaptığı yıl bence 2004 tür çünkü birbiri ardına seri üretim gibi trance parçası ortaya çıktı hepsi de kaliteliydi
trance2be
28.09.2008, 22:04
QUOTE(mya @ 28.09.2008, 19:29)

bence artık çeşitlilik kalmadı her parçanın oturtulduğu kalıp benzer ama yeni yeni çıkmaya başladığı zamanlardaki çeşitlilik çok güzeldi bence 2003 öncesi trance daha güzeldi ama sonraları da güzel parçalar çıktı hakkını vermek lazım tranceın zirve yaptığı yıl bence 2004 tür çünkü birbiri ardına seri üretim gibi trance parçası ortaya çıktı hepsi de kaliteliydi
mya gerçekten herşeyi doğru olarak yazmışsın her yerde olduğu gibi az bilinen bir ürün tanındıkça daha eskiye bakaraktan kalite düşüyorsa bunun altında seri üretim ve ticari durumların öen çıkmasıdır..
malesef 2004 önce si olan trance parçaları herkes özlüyor ama bu aralar çok moda olan yeni
yan- alt genreler trance müzik içine karışmış olup tadını algılamakta zorluk yaşadığımız doğrudur
ve eskilerin büyüklerimizin dediği gibi nerde o eski günler diyerek bu olay böyle gidecektir..
PureFly
03.10.2008, 14:17
Öncelikle bu müzikle 90'ların sonu 2000 in başlarında tanıştım.Doğal olarak 2004 öncesinde ve sonrasında ne gibi gelişmeler olduğunu takip edebildim.
2004 öncesine baktığımızda trance, daha çok belirli bir kitleye hitap eden ve de bu kitle içinde kendine yer bulmuş bir yaşam tarzı olarakta karşımıza çıktı.Daha çok etkinliklerde ve özel partylerde kendisine yol çizmeye başlamıştı.Hatta bu partiler için mekan olarak seçilen yerler ( fabrikalar,terk edilmiş binalar,deniz kıyıları ya da ormanlık alanlar) kimi zaman , semt sakinlerinin "rave" kültürü etkisindeki bu müzik için çeşitli tepkiler gösterdiklerini de çeşitli makalelerden anımsıyorum.Bu tepkinin en önemli sebebide avrupa gençliğinin gece hayatı ya da eğlence kültüründe asla vazgeçemedikleri uyuşturucuların, disko ya da klublerden çıkıp , dış dünyada artık kendi olgusunu daha iyi hissettimesiydi.Tüm bu olumlu ya da olumsuz eleştiriler ışığında trance artık yeraltından çıkıp,80 lerde tavan yapan 90 larda unutulan disko kültürünün uzantısı olarak kendine yer edinmeye başlandı.
Bu dönemde bir çok dj , artık diskoların dj kabinlerinden dışarıyı çıkma fırsatı buldu ve de bunun verdiği şöhreti yavaş yavaş kazanmayı başardılar.Doğal olarak öncelikle batı avrupada özellikle Almanya,hollanda,ingiltere gibi ülkelerde kendini göstermeye başladı.Bu yeni akım sayesinde köşeye sıkışmış ve farklılık arayan eğlence anlayışı taze kan buldu.
Birçok isim bu dönemde kendine yer bulurken hızla yayılan bu akım artık tüm avrupanın gözdesi oldu.Bir çok isim peş peşe albümler çıkardı ve de eğlence sektörüne yön veren şirketler düzenledikleri etkinliklerle trance'in gün geçtikçe populerleşmesi yolunda katkıda bulundular.
Şüphesiz gelişen teknoloji,özellikle internet , ses ve ışık sistemleri,kullanılan makilerin artması ve de ulaşılabilirliğide trance müziği artık global bir hale getirdi.
2004 sonrasına baktığımızda artık trance diğer bildiğimiz klasik müzik türleri ( pop,rnb,rock.hip hop) gibi populer olmuş.Bu müzikle alakası olmayan isimler bile artık albümlerinde başarılı single lara bu ünlü ve de başarılı djlere mixler yaptırmaya , hatta güzel sesli vokallerin düetleriyle trance prodüktörlerinin aranan isimleri haline gelmeye başladı.
Şöhretin,paranın ve de eğlence hayatının yaşam biçimi haline dönmesi , bu hayatı yaşayan djleri çektiği kadar , bu hayat tarzını klasik hayat tarzıyla birleştirip meslek haline getirmek isteyen insanların da dikkatini çekti.Zaten bundan dolayı hergün yeni isimler yeni albümler camiada yerini almaya devam ediyor.
Başarıları ya da kalıcılıkları ayrı bir tartışma konusu olup,bence kişinin müzikal tercihine kalmıştır.Zaten bu tercihler ilerde trance müziğin geleceğini ve de kaderini belirleyecektir.Populer olmak mı yoksa yeralına tekrar geri dönmek mi? bunu zaman gösterecekte olsa,şüphesiz artık tüm dünyaca tanınan ve de takip edilen bir müzik akımı oldu.
Bu konu hakkında düşüncelerim böle.Ben her ne kadar bu kadar populer olmasından pek haz almasamda, düşündüğümde bugün yeni yeni tanınan ama gelecekte çok iyi yerlerde olacak isimlere ulaşma şansım olmazdı.Malumunuz avrupada yaşamıyoruz ki her hafta sonu bir etkinliğe katılalım ;)
Sonuç olarak ben dinlediğim bu müziğime sahip çıkıyorum.Eğer herkes böle davranırsa trance yine hakkettiği kaliteye ulaşacaktır.
sevgiler
Insomnia
06.10.2008, 11:22
2004 sonrasında, her işte oldugu gibi elektronik muzikte de secenek fazlalıgı neticesinde kaliteli ve kalitesiz yapımların cıktıgı aşikardır..
bugun kimse bana this world is watching me, aftersun, arena vb parçaların kalitesiz oldugundan bahsetmesin. cunku 2004 oncesinden aklınızda kalan parçalar ile su anda itibariye aklınızda olan parçaların sayısını soyleyin bana.. hangileri listelerinizde daha uzun sure bulundu??
kalite derseniz 2004 sonrasında daha kaliteli parçaların cıktıgı kanısındayım
Trance adına degişen en buyuk özellik artık trance muzigin evrenselleştigidir.Birgunde tonla parça release oluyor tonla kişi indiriyor...Muzik açısından ise amaçlarını gerçekleştirecek araçların türemesi bazen çok iyi melodilerin kendini duyuramamsı bazende nerdeyse melodisiz parçaların hit olmasına sebep oldu.Ama bunu iyi kullananlar iyi melodiyi iyi bir parça yaparak mukemmel şeyler ortaya çıkardı.Çeşit arttı...
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen,
buraya tıklayınız.