Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Dj Atölyesi
Dance4trance | Legal Electronic Music Portal of Turkey > Dance4trance Elektronik Müzik Kültürü > Müzik > Makaleler
Julio
DJ ATÖLYESİ
HAKAN TÜRKÜRER

Atölye, DJ’liğin bir yaşam tarzı olarak tanıtılmasını ve katılımcıların profesyonel olarak çalışmaya hazırlanmasını amaçlamaktadır. Atölye kapsamında, DJ’liğin tarihsel gelişimi, kitle ile olan iletişim, plak endüstrisi, prodüksiyon alanındaki yaratıcılık, teknik donanım ve mix tekniklerinin uygulanması ele alınacaktır.
Prosound’dan Dj Mehmet Işıklı ( DARKMAN) konuk eğitmen olarak atölyeye katılacaktır.

Süre: 7 Hafta / 24 Saat
Pazar 15:00-18:00 (son 3 ders 15:00-19:00)
Toplam Ücret: 550 YTL

Program Başlangıç Tarihi: 7 Nisan 2007
PROGRAM

Elektronik müzik ve DJ’liğin tarihsel gelişimi
Plak endüstrisi (Label’lar, arşiv temini, vs.)
Kitle ile iletişim
Teknik donanım (Turntable, CD player, mixer, iğneler, vs.)
Bağlantı sistemleri
Mix teknikleri (beat mixing, fade mixing, cut mixing, vs.)
Mix teknikleri (Mixer’de efekt kullanımı)
Prodüksiyon ve yaratıcı DJ’lik (Final Scratch, Cubase, Reason, Logic, Recycle gibi programların özellikleri ve kullanımı)
Uygulama

Mix teknikleri (CD Player’da mix teknikleri)
Performans çalışmaları ve değerlendirme

info: http://www.bilgi-egitim.com/atolye_full.asp?id=102
prometeus
Acıkcası bu konsepteki workshop'ları yararlı bulmuyorum.Nedenine gelince:
1.Her zaman antreman yapmak lazım ki kendi mix tekniğinizi ve alete hakim olama kabiliyetin artabilsin.
2.Bu programda ögreneceginiz şeyleri kendınız de zaman harcıyarak öğrenebilirsiniz.
3.Bu parayı verene kadar bir alet alıp çalışmak bence daha mantıklı.
4.Çok merak ediyorum 7 hafta da,müzik bilgisi olmayan insana nasıl Cubase, Reason, Logic gibi programları öğretebilirsiniz.

Eğer bunlar yaralı olsa, bazı ünlü dj'ler yurtdısına gidip bu işin eğitimini almazlardı...
Julio
Katılıyorum sana pro ama söz konusu yurtdışı eğitimleri 4 senelik üni eğitimleriyle eşdeğer. türkiyede bu işi yapmak isteyip ekipman sıkıntısı yaşayan tonla insan var. fiyat konusunda bence yanlışın var. bir mixer olmuş 2000 ytl. nasıl bir tutabiliriz workshop fiyatıyla. sowfware kullanımı konusunda yerden göğe kadar haklısın. ben hiç anlayabilmiş değilim zaten workshoplarda software eğitimini. alırsın yüklersin kurcalarsın öğrenirsin. ulaşılamayacak bi ekipman değil sonuçta.
prometeus
QUOTE(Julio @ Mar 14 2007, 04:09 PM) *
Katılıyorum sana pro ama söz konusu yurtdışı eğitimleri 4 senelik üni eğitimleriyle eşdeğer. türkiyede bu işi yapmak isteyip ekipman sıkıntısı yaşayan tonla insan var. fiyat konusunda bence yanlışın var. bir mixer olmuş 2000 ytl. nasıl bir tutabiliriz workshop fiyatıyla. sowfware kullanımı konusunda yerden göğe kadar haklısın. ben hiç anlayabilmiş değilim zaten workshoplarda software eğitimini. alırsın yüklersin kurcalarsın öğrenirsin. ulaşılamayacak bi ekipman değil sonuçta.

2.el temiz,cd calar+mixeri rahat 750 mılyona bulabılırsın,bulmak sorun değilde,asıl sorun aletı nereye kuracağın.Çunku eve kursan alttaki yada usttekı dayanamayıp Polis göndertebilir kapına :) .2000 ytl'lık mıxer olayına gelınce,ilk başta o kadar pahalı almana gerek war mı bence yok,cunku ılk aldıgın mixeri hor kullanacagını dusun ;)
ASOT
bi ara gitmeyi düşünüyodum buraya ama senini dediğin gibi aklıma onlar geldi bide bu ilk kurs bundan sınra bide ileri dj kursu var yani dediğin gibi o kursa vereceğin para yerine cd çalar-mixer alabilirsin.. bencede bizde para biriktiriyoruz almak için.. sad.gif sad.gif sad.gif
kaan demirel
ücret bna brz fazl agibi geldi ama eğitim gzlse para öneml diil:)
colorblind
yeni baaşlıcak birine ne önerirsiniz peki unsure.gif

GetMoreMusic
Güzel bir etkinlik bence Böle Etkinlikler bize Daha fazla Bilgi kazandırabilr
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.