Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Elektronik Müzik ve Uyuşturucu
Dance4trance | Legal Electronic Music Portal of Turkey > Dance4trance Elektronik Müzik Kültürü > Müzik > Müzik Haberleri
Sayfalar: 1, 2, 3
prometeus
Elektronık muzıgın en buyuk sorunlarından biri uyusturucuyla bırlıkte anılması yada iç içe gorulmesı.O kadar iç içe gorulmus kı,artık diziler de bile bu olaya değiniliyor.Kullanmıyan insanlar,toplum gozunde direk potansıyel bir uyusturucu kullanıcısı gıbı gorulur oldu.Eskiye dönüp baktığımız zaman alternatif rock'da da uyuşturucu ile ilişkisi kuruldu ama bu kadar da ustunde duruldugunu hatırlamıyorum.Sadece bu muzıkle ugrasan sanatcıların (hepsini kastetmıyorum) hayatlarında uyusturucuyla tanısıyorlar ve bazılarının ölümu bu sebepten oluyor.Örnek vermek gerekırsek Kurt Cobain,ama dinleyici kitlesine bu damga vurulmadı.Diğer örnek ise hıp-hop olayında karsımıza cıkıyor.
Diğer önemli bir nokta ise,elektronık muzık dinleyen insanlarla tanısıp,muhabbet ettıkce konu donup dolaşıp "Uyusturucu kullanıyor musun?" lafına gelıyor.Acaba suc kımde?
Loneliness
çok hoş ve güzel bir konuya değinmissin Murat...Gerçekten bu lafları işitince bende rahatsız oluyorum. Ben müzik için varım açıkcası uyuşturucuyla anılması yada kirletilmesi beni tedirgin ediyor.
xdogus
genellikle barlarda uyuşturucu olur ve bu barlarda electorinc müzik çalanır insanlar özdeşleştirmişler oysaki müslüm gürses çalarken esrar içen çok adam var :)
ERT
BENCE TAM TERSİ UYUCUŞTURUCUYA MÜZİK UYDURUYORLARR BAKAINNN UYUŞTURUCU ÖĞLE BİRŞEYDİRKİİ HEP SEBEBP İSTERR BU AYNI ŞUNA BENZERRR BENİM OĞLUMMM ÇOK İYİDİRİİ HEP ONU ARKADAŞLARI ALIŞTIRDIIII AMA DEĞİL BU BÖĞLE SENİN ÇOCUĞUN BULDU BU ARKADAŞLARI TEYZEE ... YANİ ANLATMAK ŞİSTEDİĞİM ZATEN UYUŞTURUCU İÇEN BİR POTANSİYELL VAR SADECE BUNLARA KILIF YAPILIYORR KULLANAN ADAM ZATEN KULLANIRR MÜZİKK HİÇ FARK ETMEZZZZZ
Loneliness
QUOTE(ERT @ Mar 12 2007, 08:28 AM) *
BENCE TAM TERSİ UYUCUŞTURUCUYA MÜZİK UYDURUYORLARR BAKAINNN UYUŞTURUCU ÖĞLE BİRŞEYDİRKİİ HEP SEBEBP İSTERR BU AYNI ŞUNA BENZERRR BENİM OĞLUMMM ÇOK İYİDİRİİ HEP ONU ARKADAŞLARI ALIŞTIRDIIII AMA DEĞİL BU BÖĞLE SENİN ÇOCUĞUN BULDU BU ARKADAŞLARI TEYZEE ... YANİ ANLATMAK ŞİSTEDİĞİM ZATEN UYUŞTURUCU İÇEN BİR POTANSİYELL VAR SADECE BUNLARA KILIF YAPILIYORR KULLANAN ADAM ZATEN KULLANIRR MÜZİKK HİÇ FARK ETMEZZZZZ

Ert çok güzel açıklama yapmışsın gerçekten...Sana katılmamak mümkün değil...
Julio
Tasvip etmediim mevzular. Müzik türü ne olursa olsun Uyuşturucuyla uyuşmaz. Kaldı ki elektronik müzik dinleyen birinin uyuşturucuya ihtiyacı olabilir mi!
prometeus
QUOTE(ERT @ Mar 12 2007, 08:28 AM) *

Ben sana kesinlikle katıulmıyorum dostum.Cünkü uyuşturucu eskiden beri var,kaldıkı extasy'nın bulunuşuda tip yuzunde olmuştur ve hala tıp ıcın bazı alanlarda kullanıldıgını bılıyorum(yapısı muhtemelen farklıdır).Kaldıkı Rock müziğin doğusu Rockn Roll'dan olmustur.Bu da senın tezini cürütmek için güzel 1 örnek bence.
Swetans
Uyuşturucu kullananla işim olmaz bu bir ikincisi uyuşturucu kullanan biri var ise hayattan bi beklentisi olmayan,başı boş, kişiliği oturmamış, niteliksiz biridir bence.. Haa yok bu saydıklarıma karşı gelen olursa buyursun kanıtlasın acaba neden içiyor?? Düzgün olan insan kendini bilen bi insan bunu yapmaz.. Bir düşünsenize zararını bile bile içiyor sadece o an için.. Yaa ben bu müziğin bu şekilde görülmesinden rahatsızım arkadaş.. Rock dinliyenler ne alemde görüyorsunuz taksimde sokak kenarlarında tipleri kaymış bir vaziyette duruyorlar..
prometeus
QUOTE(Swetans @ Mar 12 2007, 02:47 PM) *
Rock dinliyenler ne alemde görüyorsunuz taksimde sokak kenarlarında tipleri kaymış bir vaziyette duruyorlar..

Dediklerin katılıyorum Swetans.Ama rock,elektronık yada başka muzık turu,bazıları bunu kullanıyor diye,belli bir kitleyene mal etmek yanlış..
Swetans
Tabiki belli bir kitleye mal olsun diye söylemiyorum misal verdim..
hot_feel
inanın ben çok üzülüyorum yani bazı arkadaşlarım ben bu müziği dinlerken lafları değişiyo bana karşı benide hapcı felan biliyolar ama nerdee zaten piyasayad böle ama bazı kluplere gidiyosun durumuda görüyosunuz neyse burda sesimizi duyurcaz bir şekilde
MehmetSevgili
bırakın onlar kendini zehirlesin...diyecek başka sözüm kalmadı.bıktım artık trance müziği hapçı müziği yapmalardan.
Swetans
bırakın onlar kendini zehirlesin...diyecek başka sözüm kalmadı.bıktım artık trance müziği hapçı müziği yapmalardan.

Çok doğru aynı oranda bende katılıyorum sana, herkezin bu şekilde algılaması ne utanç verici tabi bu işin içine giremeyenlerin..
Loneliness
arkadaşlar bu tarz düşünceye sahip insanlar belli zaten...kopkop yazıp trance müzik dinleyenler...sitemizin ana amacı zaten böyle insanlardan uzat elite bir topluluk umarım bunu başarırız..
dj_syk
işte deyinilmesi gereken güzel bir konu biz kabul edelim yada etmeyelim electronic müzik türleriyle uyuşturucu toplumda bu müzik dalıyla ilgilenmeyen yada dolaylı ilgilenen kişiler tarafından kabul görmüştür bu toplumsal bir sorundur bence uygunsuz rahatsız edici gerçek.. benim dinlediğim müzik yaşam tarzım olmuştur bşka bi maddeye ihtiyacım olmadan sabah akşam veya yatmadan önce dinlerim ama gel gellelim uyuşturucu kullanan (kokain,elesti,ex) kişiler için bu müzik bi ihtiyaç bi ilaç haline gelmiştir butür insanların en büyük ayırt edici yanı günlük değilde sadece uyuşturucu aldığında dinlemeleridir. bence kabul etmemiz gerir biyandanda dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi türkiyedede electronic müzik uyuşturucunun ilacı olarak görülüyo.... ama zamanla eminim üstesinden gelinir bu müzikle uğraşan kaliteli ve başarılı insanların üzerine gölge düşmez...
Julio
QUOTE(dj_syk @ Oct 29 2007, 03:53 PM) *
butür insanların en büyük ayırt edici yanı günlük değilde sadece uyuşturucu aldığında dinlemeleridir.

çok doğru bi tespit
moonbathe
QUOTE(xdogus @ Mar 11 2007, 12:17 AM) *
genellikle barlarda uyuşturucu olur ve bu barlarda electorinc müzik çalanır insanlar özdeşleştirmişler oysaki müslüm gürses çalarken esrar içen çok adam var :)

dogru iilaaki bişiyee uydurmamak lzım
ganJa
abi kitle olayını kaldırsak nihayetinde adı üstünde uyuşturucu şuan hemen her barda clup te orda burda her yerde
elektronik müzikle anılması diğer muziklere nazaran biraz daha hızlı olması ki sorsan hepsine trance nedir diye belki bi kaçından doğru cevabı alabilirsin yada alamazsın şahsen benim abimde bana aynısını söylüyo ama kıyaslama yapıldığı zman öyle olmadığını görüyoruz ki biz zaten uyuşturucun peşinde değiliz....olsaydık şuan cannabisde felan olurduk işte buda bizim farkımız
overkill
işte deyinilmesi gereken güzel bir konu biz kabul edelim yada etmeyelim electronic müzik türleriyle uyuşturucu toplumda bu müzik dalıyla ilgilenmeyen yada dolaylı ilgilenen kişiler tarafından kabul görmüştür bu toplumsal bir sorundur bence uygunsuz rahatsız edici gerçek.. benim dinlediğim müzik yaşam tarzım olmuştur bşka bi maddeye ihtiyacım olmadan sabah akşam veya yatmadan önce dinlerim ama gel gellelim uyuşturucu kullanan (kokain,elesti,ex) kişiler için bu müzik bi ihtiyaç bi ilaç haline gelmiştir butür insanların en büyük ayırt edici yanı günlük değilde sadece uyuşturucu aldığında dinlemeleridir. bence kabul etmemiz gerir biyandanda dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi türkiyedede electronic müzik uyuşturucunun ilacı olarak görülüyo.... ama zamanla eminim üstesinden gelinir bu müzikle uğraşan kaliteli ve başarılı insanların üzerine gölge düşmez...

Olum sen bunu kafan iyikenmi yazdın çok güzel bii yazıı olmuş laaa biggrin.gif laugh.gif
Dreamer Rabbit
uyuşturucuyla bu müzik türünün eşlemesi alakasız...ne yani rock dinleyen içmiyormu?yada arabesk...yada pop...uyuşturucu ayrı tartışılması gereken bir konudur.
PapiX
ne güzel demekki herkes uyuşturucuya karşı...
peki ya uyarıcılar... ??
Loneliness
papix hepsi aynı kapıya çıkıyor...uyarıcı yada uyuşturucu bana kalırsa farklı şeyler değiller...doğru olmayan herşeye karşıyız tabiki.kimse kötü örnek olmak istemez. Biz bize düşeni yapalımda kim kullanıyorsa ve ne kullanıyorsa kullansın...
Loneliness
ama çok müsic forumunda oo bugün kaçtane yapıştırdın...ooff be şarkıya bak ne koparsın vb. gibi lafların bizim sitemizde olmasına baştan karşıydık.zaten gördüğüm anda hem banlar hemde mesajları silerim...dediğim gibi kaliteli ve elit bir yer oluşturmaya çalışıyoruz. ha kardeşim dışarda yada özel hayatında insanlar ne yaparsa yapsınlar o kısmı kimseyi ilgilendirmez...ama insanları özendirmek,kötü şeylere itmek hoş değil.
by_aLi.G
trance turu müzikleri dinledigim zaman tepki veren olmuyo oluyo misal : sen hapcımısın oglum bu tur muzik dinliyosun ya hapcı oluyosun ya esrarcı alsdık artık bu toplumun bilgisizligi
goruyolar hapcıları bu tur muzık dınlıyolar bu durumda ne oluyo kurunun yanında yas ta yanıyo
prometeus

hahahaha, kesin kafan güzelken yazdın bu yazıyı hahahaha
CeiLaCe
http://img229.imageshack.us/img229/4217/teae4.gif

Trance Energy'nin Logosu
Bilmiyorum,trance-energy nin logosu dikkatinizi cekti mi.bir kure ve bu kureden cıkan 4 tane cubuk.gorulen sadece bu(mu acaba?)
eger kimya(sallar) ile birazcık alakanız varsa bunun cok daha fazla anlamı oldugunu fark edersiniz.
logo da gorulen model sp3 hibritlesmesi yapmıs bir atomun orbital semasına tekabul eder.merkezdeki kure s orbitalidir.cıkan 4 cubuk ise p orbitalleridir.bu yapı organik kimyanın temel yapılarından olan ch4(metan) molekulunun yapısıdır.ve iste bir anlam cıkardık bile trance music kimyasallar ile direkt alakalıdır.hatta soyle de denebilir,trance music in temeli kimyasallardır.
4 cubuk 4 kelimeyi simgeler=peace love unity respect(P.L.U.R. !!) bu 4 cubugun her biriyle yaptıgı acı 109,5 derecedir.temel fizik bilgilerimiz ısıgında sunu soyleyebiliriz: her cubugun ucundaki simgelerimizin(P.,L.,U.,R.) her biri ortada ki kureyi sabit bir kuvvet uygularsa aralarında ki acının 109,5 derece olmasına ozel bir durum gerceklesir ve kure sabit kalır.ve iste bir sonuc daha trance music culture da peace love unity ve respect esit derecede onemlidir.
ve renk mavi,cunku kisi mdma in etkisi altında iken gozbebekleri buyur ve dolayısıyla goz hassaslasır.ve arastırmalar gostermistir ki bu durumdayken insana en cok zevk veren ve mutlu eden renk mavi dir.

peki bu kadar sonucu nasıl mı cıkartıyorum?
cunku benim meslegim bu...

trance energy nin web sitesini gezerken gordum ki animasyonlarda hala o klasik mavi logoyu kullanmaktalar.sitede calinan muzik parcasinin ismi ise dikkate alinmaya ve incelenmeye deger: cygnus x-positron (armin van buuren remix)!!
cygnus,pegasus ve draca takimyildizlari arasinda yer alan bir takimyildizin ismi.buraya kadar hersey normal ama simdi sıkı durun ; cygnus un bulundugu galaksinin adi ' milky way' (milk (sut) bu kulturun oldukca asina oldugu bir tema.sut, partilerde de sikca kullanilan o malum kimyasal maddelerin vucuttan atilmasini,icerdigi proteinler yolu ile hizlandiriyor.iste bu yuzden 'clocwork orange' (otomatik portakal) isimli filmde yer alir.ve iste yine bu sebeple,o efsane club,magmanin yerine acilan mekanin ismi 'milk' idi.
milky way galaksisinde ise bir 'kara delik' bulunmakta.kara delik in ingilizce si ise 'black hole' hmm black hole recordings yabanci gelmiyor degil mi... :)
cygnus x in calinan parcasinin ismi ise 'positron'.positron nukleer kimyacilarin asina ldugu bir terim. bildiginiz gibi electron (-) yuklu bir parcacik.pek *** rastlanmasa da (+) yuklu de olabiliyor.iste bu (+) yuklu electronlara,positron deniyor.
positronlar nukleer reaktorlerde olusuyor.nukleer reaksiyon sonucu olusan parcaciklar,reaksiyon cekirdegini sarmalayan suyun icinden gecerken isiktan daha hizli hareket ediyorlar ve boylelikle bir renkte ama sadece bir renkte isik yayiyorlar.
ve tahmin edin bakalim bu isik hangi renk te oluyor: Elektrik mavisi

Hoşuma Giden Bir yazı Paylaşmış Bulundum .. söliceğim şudur kii Elektronic müzik ve uyuşturucu hoşumuza gitse de gitmese de yakından alakalı .. Ben yine bizim ülkemizde daha az olduğunu düşünüyorum .. Yabancılarrr için sölenebilir ki Electronic Music=Drug ... Yani bölesii bir yayılma varken milletin önyargıları bırakın da olsun :) Herkez kendini,çevresini biliyor bizlere bunlar yeteer .. bu gerçekleri de gözardı etmeden düşünürseniz çok da haksızz olmadıklarını anlarsınızz gibime gelio ... Umarım sert tepkilerle karşılaşmam :))
@lice
Uyuşturucu kullananla işim olmaz bu bir ikincisi uyuşturucu kullanan biri var ise hayattan bi beklentisi olmayan,başı boş, kişiliği oturmamış, niteliksiz biridir bence.. Haa yok bu saydıklarıma karşı gelen olursa buyursun kanıtlasın acaba neden içiyor?? Düzgün olan insan kendini bilen bi insan bunu yapmaz.. Bir düşünsenize zararını bile bile içiyor sadece o an için.. Yaa ben bu müziğin bu şekilde görülmesinden rahatsızım arkadaş.. Rock dinliyenler ne alemde görüyorsunuz taksimde sokak kenarlarında tipleri kaymış bir vaziyette duruyorlar..

swetans düşüncenin tamamen yanlış olduğunu düşünmüorum ama biraz fazla köşeli olduğu kanısındayım sadece!!! dediğin organizasyonlardaki ağzı burnu başka dans edenler için geçerli8) herifler gelip oynayalım mı die soruolar hadi hobaa gel halaya şeklindee heheeh:) ama şu açıdan bakıldığında da neredeyse bir çok zamanın ünlü ressamları absynth içiolarmış yada sen hiç denemedin mi?? şase sağlam akıl yerinde olduğu kişi kendini bildiği sürece istediğini kullansın abijimm millet:)
Julio
QUOTE(CeiLaCe @ Nov 10 2007, 02:25 PM) *
</a>

Hoşuma Giden Bir yazı Paylaşmış Bulundum .. söliceğim şudur kii Elektronic müzik ve uyuşturucu hoşumuza gitse de gitmese de yakından alakalı .. Ben yine bizim ülkemizde daha az olduğunu düşünüyorum .. Yabancılarrr için sölenebilir ki Electronic Music=Drug ... Yani bölesii bir yayılma varken milletin önyargıları bırakın da olsun :) Herkez kendini,çevresini biliyor bizlere bunlar yeteer .. bu gerçekleri de gözardı etmeden düşünürseniz çok da haksızz olmadıklarını anlarsınızz gibime gelio ... Umarım sert tepkilerle karşılaşmam :) )

yazı acaip ilgimi çekti. bana komplo teorisindeki mel gibson ı hatırlatmadı değil. ama süper bi çağarışım ve inceleme. fizikçi olduğum için ayrıca bi enteresan geldi. bu yazıyı araştırıcam. saol ceilace.
@lice
QUOTE(by_aLi.G @ Oct 31 2007, 11:09 PM) *

trance turu müzikleri dinledigim zaman tepki veren olmuyo oluyo misal : sen hapcımısın oglum bu tur muzik dinliyosun ya hapcı oluyosun ya esrarcı alsdık artık bu toplumun bilgisizligi
goruyolar hapcıları bu tur muzık dınlıyolar bu durumda ne oluyo kurunun yanında yas ta yanıyo

tamamda bu hep böle olmamış mı zaten keşke sadece bu konularda haksızlıklar yapılsa!!.. önemli olan o değil ki zaten bahsedilen şahs-ı şaşkın mamunlarr direk afişe durumda deiller mi?_? elmaları topla sepete koy, üçyüz beşyüz dansları ibreti alemm yahuu...

bana crystala gitcem dediğimde ana hapçı mekanlara mı takılıon diyende çıktı hahahah ama komik yanee roskide bilem haplanmış su şişesinin içine balık misali yumulan insanlar var8)

önemli olan ne olursa olsun çevrene saygılı olabilmek.. görüntü kirliliği yaratmamak:)
CeiLaCe
QUOTE(Julio @ Nov 11 2007, 03:00 AM) *
yazı acaip ilgimi çekti. bana komplo teorisindeki mel gibson ı hatırlatmadı değil. ama süper bi çağarışım ve inceleme. fizikçi olduğum için ayrıca bi enteresan geldi. bu yazıyı araştırıcam. saol ceilace.

Rica ederim :) Benim de çok ilgimi çekmişti.
prometeus
QUOTE(@lice @ Nov 11 2007, 03:13 AM) *

bana crystala gitcem dediğimde ana hapçı mekanlara mı takılıon diyende çıktı hahahah ama komik yanee roskide bilem haplanmış su şişesinin içine balık misali yumulan insanlar var8)

önemli olan ne olursa olsun çevrene saygılı olabilmek.. görüntü kirliliği yaratmamak:)

Crystal'le de hapcı mekanı dıyorlarsa, ya hıc gormemısler yada ne kadar kalıtelı bır mekan oldugunu bılmıyorlar yada ve en kotusu bılgısı olmadan cahılce yorum yapması.. Reina'da hapcı mekan o zaman!! Onemlı olan, ınsanın kendını bılmesı ve cevresınden gelebılecek zararlara karsı daha dıkkatlı olmalı, ozellıkle bılmedıgı bır mekana gıttıgın de.
Buarada Saygı konusunda katılıyorum sana. Her seyın bası Saygı!!
Maniac_Child
Arkadaşlar bu bir gerceq özelliqle trance tecno gibi muziklerde partlerde %75 Hap kullanıorlar (=
berker
ya millet 5 dakka saçmalamadan duramıyor ne alakası var önce rockçılara denildi.. sonra rapçilere keş denildi şimdi elektronikçileremi takıldılar yaa....
janissary
QUOTE(Julio @ 12.03.2007, 09:11) *
Tasvip etmediim mevzular. Müzik türü ne olursa olsun Uyuşturucuyla uyuşmaz. Kaldı ki elektronik müzik dinleyen birinin uyuşturucuya ihtiyacı olabilir mi!

Bunu bence bir uyusturucu kullanana sor.Extacy falan hic kullanmadiysan eger bu ikisinin uymunu,bu ikisinin beraber yasmis oldugu aski bilemezsin.
Elektronik muzikten almis oldugun haz 2 katina cikiyor.
Bunu kesinlikle uyusturucuyu ovmek veya kullanima tesvik etmek icin yazmiyorum.
Ben sadece hissettiklerimi anlatiyorum.
Hani parcanin patlama noktasi olur ya?
Iste orda parcayla beraber sende patliyorsun...
janissary
Simdi ben bunlari yazdim ya????Hemen banlarsiniz veya mesaj silersiniz.
Bu topic i ilk basta ben acmistim ama silinmisti admin tarafindan veya baska birileri tarafindan...
Topic in adi da "How are u with the drugs?" idi.Acmis oldugum konunun da ne maksatla silindigini hala anlayabilmis degilim.
Anlatmak istedigim olay herkese onyargiyla yaklasmayin bence.
Bugun uyusturucu kullanan herkes, hayattan beklentisi olmayan,kisiliksiz,toplumdan soyutlanmis insanlar olarak goruluyor.
Ben ise bunun tersini iddaa ediyorum ve diyorum ki; eger bir insan kendini bilecek kadar kulaniyorsa bence hic bir kotulugu yok.
Bugun ickinin de bir cok zarari oldugunu biliyoruz.Ozellikle de karaciger ustunde ama ne hikmetse herkes bu muzik turunu dinleyene kes gozuyle bakiyor ki alakasi yok bence...
Ben kafam normal iken de,cok guzel iken de bu muzigi dinliyorum...
Su anda da bir multimedia store da satis temsilcisi olarak calisiyorum ve de mudur yardimciligi ve de daha sonra magaza mudurlugune oynamakta olan bir insanim.
Bu kisiligi oturmamis ve hayattan beklentisi olmayan insanlar tanimina katilmiyorum.
Bir insan kendisini biliyorsa eger hic bir problem yok bence...
prometeus
QUOTE(janissary @ 03.02.2008, 17:39) *
Simdi ben bunlari yazdim ya????Hemen banlarsiniz veya mesaj silersiniz.
Bu topic i ilk basta ben acmistim ama silinmisti admin tarafindan veya baska birileri tarafindan...
Topic in adi da "How are u with the drugs?" idi.Acmis oldugum konunun da ne maksatla silindigini hala anlayabilmis degilim.
Anlatmak istedigim olay herkese onyargiyla yaklasmayin bence.
Bugun uyusturucu kullanan herkes, hayattan beklentisi olmayan,kisiliksiz,toplumdan soyutlanmis insanlar olarak goruluyor.
Ben ise bunun tersini iddaa ediyorum ve diyorum ki; eger bir insan kendini bilecek kadar kulaniyorsa bence hic bir kotulugu yok.
Bugun ickinin de bir cok zarari oldugunu biliyoruz.Ozellikle de karaciger ustunde ama ne hikmetse herkes bu muzik turunu dinleyene kes gozuyle bakiyor ki alakasi yok bence...
Ben kafam normal iken de,cok guzel iken de bu muzigi dinliyorum...
Su anda da bir multimedia store da satis temsilcisi olarak calisiyorum ve de mudur yardimciligi ve de daha sonra magaza mudurlugune oynamakta olan bir insanim.
Bu kisiligi oturmamis ve hayattan beklentisi olmayan insanlar tanimina katilmiyorum.
Bir insan kendisini biliyorsa eger hic bir problem yok bence...

Her seyden once yazdıkların senı bağlar ve herhangi bir durumda sen hesabını verırsın. Bunun bılıncınde oldugun surece ve alenı seyler yapmadıgın surece sılmelık bır durum olmaz. Buarada bir savı ortaya atarken desteklı at ıstersen nedenı ne gelınce ben bu topiği "10.03.2007, 23:04" açmışım senın bu siteye üyeli olduğun tarih "26.01.2008" nasıl oluyorda sen bu konuyu ilk açmış oluyorsun. İki tane aynı anlamda topığın bulunmasının bır anlamı olamdıgından dolayı arkadaşlar sılmıs olabilirler. Burda topiğin kimin once veya sonra açtıgının hıc br onemlı yok onemlı olan burda topiğin içeriğidir.

Savundugun dusunceler guzel ama kaçırdıgın bır nokta var kı, herkez ıradesıne sahıp cıkamıyor. Herkez nerde durması gerektıgını bılmıyor. Bu dedıgın kolay olsa cevremdekı cogu ınsan sıgarayı sadece alkolle kullanırlar veya bırakmıs olurlardı. Sıgara nerde Uyusturucu nerde dıyebılırsın ama sonucta ıkısının ortak noktası bagımlılık. Hadı otu gectım. Sıgarayla aynı kefeye koydugumuzu farz edelım. Pekı ya Hap olayına ne demelı. Insan kımyasıyla oynayan bır seyı, kaç ınsan normal olarak kullanabılır kı, kaç ınsan ıradesıne sahıp çıkabılır. Insanlar her zaman MUTLULUGUN pesınden koçarlar. En zengın ınsanlar bıle bunun pesınden koçar ve servetlerını dokmeye hazırlardır. Uyusturucuda ınsanlara bellı bır saat mutluluk verıyor o kadar. Yapay bır seyın nesı guzel olabılır kı?
overkill
Lone, Pro veya julio sanırım buraya bir el atılsa iyi olucak. Arkadaşlar sanırım yazılarını yazarken, biraz heyecana kapılıp yaşadıklarını ve yaşarken ne hissettiklerinide yazmaya başlamışlar. Yoksa herkezin kendi yaptığı kendisine. Sen bu müziği dinlerken o an bunu kullanıyorsan ve dinlediğin müzik sana daha tatlı geliyorsa o senin zevkin. Herkezin böyle bir derdi yok ve birde bu çok iyi birşeymiş gibi burada her ne şekilde olursa olsun yayınlanmanın bir alemide yok...
Bu olay kötüyse kötüdür...
janissary
QUOTE(overkill @ 03.02.2008, 18:23) *
Lone, Pro veya julio sanırım buraya bir el atılsa iyi olucak. Arkadaşlar sanırım yazılarını yazarken, biraz heyecana kapılıp yaşadıklarını ve yaşarken ne hissettiklerinide yazmaya başlamışlar. Yoksa herkezin kendi yaptığı kendisine. Sen bu müziği dinlerken o an bunu kullanıyorsan ve dinlediğin müzik sana daha tatlı geliyorsa o senin zevkin. Herkezin böyle bir derdi yok ve birde bu çok iyi birşeymiş gibi burada her ne şekilde olursa olsun yayınlanmanın bir alemide yok...

Benim icin iyi olan bir sey senin icin kotu olabilir veya benim icin kotu olan bir sey senin icin iyi olabilir.Ayrica bu yazdiklarimi da heyecana kapilip yazmadim.Evet dogru yazmissin; herkesin yaptigi kendisine.Dedigim gibi kardesim ben sadece hissetiklerimi yazdim.iyilik kotuluk kavramlari tamamen subjektif kavramlardir ki kisiden kisiye degisebilirler.
Bu yuzden ben bunu gercekten kimseyi ozendirmek amaciyla yazmadim.Acilan konu madem ki "uyusturucu" ve "elektronik muzik" o zaman benim bu konular hakkinda yasamis olduklarimi burada yazmis olmam gayet normal.
Madem ki bir konu aciyorsunuz o zaman cevabini istediginiz sekilde alabileceginizi umarak istemediginiz cevaplari aldiginiz zaman bu cevaplari veren kisileri de yargilamaya kalkismayin bence...
Tekrarlamak gerekirse ben sadece bu iki kavrami iliskilendirmek bakimindan hissettiklerimi yazdim.
Ha eger sansurcu ve baskici bir forum yaratmak istiyorsaniz buyrun banlayin beni....
prometeus
QUOTE(overkill @ 03.02.2008, 18:23) *

Eğer demokratik bir ülke de yaşıyorsak. Düşüncelere, fiili eylemlere dönüşmediği sürece bir şey yapılamaz. Bunun en güzel cevabını Fransa Mahkemesi zamanında vermiştir! Sonuçta arkadaş erişgin bir yaşta ve dediğim gibi düşünceleri kendisini bağlar. Bizi yada forumu ilgilendirmez. Ama bana sorucak olursanız. Cesaretinden dolayı seni tebrik ediyorm. Belli bir mantığa dayandıgı sürece her zaman karşıt gorusler de dıle getırılmelı. Kaldı ki karşıt gorusler her zaman olmalıdır. Bız ınsanlar olarak, her seyın bır karsıtını yaratıyorsak sonuclarına da katlanıcaz.

"janissary" sana da bır cıft lafım olucak, eğer banlamak istersem banlarım, ikide bir banlarsanız banlayın gıbı bır cıkıs yapmana gerek.....
janissary
QUOTE(prometeus @ 03.02.2008, 19:03) *
Eğer demokratik bir ülke de yaşıyorsak. Düşüncelere, fiili eylemlere dönüşmediği sürece bir şey yapılamaz. Bunun en güzel cevabını Fransa Mahkemesi zamanında vermiştir! Sonuçta arkadaş erişgin bir yaşta ve dediğim gibi düşünceleri kendisini bağlar. Bizi yada forumu ilgilendirmez. Ama bana sorucak olursanız. Cesaretinden dolayı seni tebrik ediyorm. Belli bir mantığa dayandıgı sürece her zaman karşıt gorusler de dıle getırılmelı. Kaldı ki karşıt gorusler her zaman olmalıdır. Bız ınsanlar olarak, her seyın bır karsıtını yaratıyorsak sonuclarına da katlanıcaz.

"janissary" sana da bır cıft lafım olucak, eğer banlamak istersem banlarım, ikide bir banlarsanız banlayın gıbı bır cıkıs yapmana gerek.....

Yazdiklarina eywallah diyorum.Gercekten anlayabilmissin beni...
Bu yazdiklarina "nokta" ve "imza" koyuyorum.
Blackblue
Julio nun dediği gibi Elektronik müzik dinleyen birinin hapa uyuşturucuya niye ihtiyacı olsun ki :) Bence gençlerde biraz da özentilik önde gidiyo.Bende henüz gencim ama işim olmaz ne sigara ne uyuşturucu.
kokoz
çok güzel bi konuya değinmiş emeğine sağılık
tech-ill
içki bile içmem. ama tekel 2001 diyince orda dur :D
Maniac_Child
Dostum pek anlamıs degilim dedigini içki içmem dedi gerisi ne ayaq (=
tech-ill
2001 sigarı varya onu yazdım işte
başka sigara içemiorumda :D
Ex c0ca1n
ßoşver... kim ne yapıyosa yapsın herkez kendine ßaksın ;)
tech-ill
malasef işler herzaman öyle yürümüyor
janissary
ecstasy

amsterdam da çekirdek gibi tüketilen bi hadise...

muzigin icinde yuzmenizi saglayan kotu mu kotu, kaka mi kaka hap.
bir grup arkadas oturmaktadir. soz doner dolasir keyif verici maddelerden ecstasy e gelir.x: abi cok kullandim ben ya atiyorum super takiliyorum. ama bugunlerde bulmak biraz guclesti: yapma ya. bilsem bulurdum sana derhal.*x: oo abi buyugumsun bi makbule gecer ki.y: dur ya alayim geleyim hemen.(sahis usenmeden eczaneye gider, minoset benzeri agri kesici alir, haplarin uzerindeki yazilari kazir ve kagida sarip doner)y: al ya itin olsun seninx: aslansin kaplansin, borcumuz?y: aaa yok olmaz oyle sey.(ertesi gun ayni grup ayni yerde takilmaktadir)x: abi nasi malmis o yaaa yamulduk kitapsizim bi uctuk bi uctuk sorma, buyuksun.(grup yerlerde)

yapılan araştırmalara göre son 5 yılda liseli gençler arasındaki kullanım yaygınlığı %327 artmış olan maddedir...

prozac ile arasinda kimyasal olarak dünya kadar fark olan kimyasal madde. hafiften andiriyor kimyasal yapisi ama tek ortak yanlari, metil amin yapisi olusu ve benzil konumunda oksijen olmasi. cok kucuk degisiklikler bile ne kadar farkli yaparken ilaclari...

gördüğün herkese seni seviyorum deme isteği uyandırır. günümüzde en çok rağbet görenler dolar, taç ve mitsubishi dir. saatlerce dans edilir, hayvanlar gibi de eğlenilir ancak birde düşüşü vardır ki Allah kimseyi düşürmesin

her kimyasal belirli bireyler icin risk tasır.ari sokması bazi insanlarda olume gidebilecek alerjik tepkimeler yaratabilecegi gibi extacy de benzer tepkiler gösterebilir.kisinin herhangi bir ilaca oldugu gibi, kalbin zayıfligi ,alerji, astim,sara veya seker hastaligi gibi durumlar da ozel problemler yaratabilir. extacy sindirildiginde kan dolasimina girip beyine ulaşir.daha sonra ruh halini degistiren sinir ileticileri olan serotonin ve dopamin salgilanmasina sebep olur.serotonin normalde asik oldugumuzda, dopamin yaralandigimizda aciyı bastirmak icin salgilanir.gencler, extacy nin etkisindeyken arkadaslari daha samimi oldugu, enerjik oldukları ve daha iyi zaman gecirdikleri icin extacy kullanırlar.alkol istegi gibi sex istegi de azalır, bu da taciz olasiliklarinin dusmesi ve club larin disinda daha az kavga demektir. bu dans uyusturucularinin tehlikeli olmadigi anlamina gelmez.diger uyusturucularda oldugu gibi, fazla kullanim ve kisinin tibbi ve ruhsal durumu, kisiyi vucut kimyasini etkileyen degisikliklere karsi savunmasiz birakabilir. extacy alkolle alindiginda kotu sonuclar dogurabilir ve uyusturucu kokteylleriyle birlikte kullanimi daha da fazla tehlikelidir.diger tum kimyasal maddelerde oldugu gibi, uzun sureli yogun kullanimi ciddi sonuclara yol acabilir.cok *** extasy kullanıp psikiyatrik problemlerle karşılaşmayan kimse yoktur.genelde bu problemler paranoya ve panik ataklardır.ama bir insan hergun uyusturucu alma ihtiyacini hissediyorsa, zaten kotu durumda olmalidir.partilerde arasira extacy kullanan genclerin durumu ayni degil.extacy kullanicilari anti depresan veya cannabis kullanarak sakinlesiyorlar.doktorlar anti-depresan kullanimini ayni sebepten oneriyorlar.

ayrica extacy ilk olarak 'merk kimya' sirketi tarafindan iyi yan etkilere sahip bir zayflama hapi olarak gelistirildi

ex-megadeth fanlarinin bile sevmedigi, risk albumunden bir sarki. hoş megadeth sevmez olan benim sevdigim iki megadeth sarkisindan biri..

normal şartlar altında* insanın hiç bir zaman sahip olamayacağı, bir mutluluğu veren , ve etkisi geçtikten sonra standart hayatın zorluklarına , tatminlerine alışmanın zor olduğu s.k.k kimyasal. insan normal hayatında ne yaşarsa yaşasın , ne yaparsa yapsın bu kimyasalın etkilerine benzer şeyler yaşayamaz. brian molko çok doğru söylemiştir. bir kere ecstasy kullanan insan bir daha asla eskisi gibi olmayacaktır. çünkü kendi vücudunun , kendi hayatının ona veremeyeceği şeyleri görmüştür bir kere ve beynini yabancı bir kimyasalın artıklarıyla meşkul etmektedir sürekli. bu sebepten bir kere bile kullanılmamalıdır , yanına yaklaşılmamalıdır. kullanılan ortamlarda bulunulmamalıdır. ailevi sıkıntılar , kişilik bozuntuları , işsel sorunlar insanları bu maddeye fazlasıyla yöneltmektedir. trend midir hala ? evet hem de fazlasıyla. taşıması kolay , kulanması kolay etkileri fazladır çünkü. kalpten çok kişiyi de rahmetli etmiştir ama ne cesaretse onbinlerce belki de yüzbinlerce genç bu salak şeyin peşinde sürüklenmeye devam ediyor. çok yazık...

ugur dundar tarafindan arena programinda ''sahte olum hapi'' *diye adlandirilan zevk ve enerji maddesi.

yakın arkadaşları tarafından methylenedioxymethamphetamine olarak tanınan ve moleküler açıdan şekli şemali tehlikeli ve zararlı bir böcüktür.

bir söylentiye göre," hitler ,2. dünya savaşında bilim adamlarına emir veriyor diyorki öyle bir ilac yapınki askerlerim içsin içince uyumasın yorulmasın enerji dolsun sevişsin.bilimadamları da daha önce uykuyu kaçıran ve ruh hastalıklarının tedavisinde kullanılan insana mutluluk veren intihar etmesini önleyen ilaçları karıştırmayı düşünmüşler.amfitaminlerden başlamışlar ve günümüzün extacysi nin yapına start vermişlerdir." denilir.kimyasal bileşiğide şöyledir;n-siklopropilmetil-3,4-metilendioksiamfetamin n-benzil-3,4-metilendioksiamfetamin 2,5-dimetoksi-4,n-dimetilamfetamin 4-propil-2,5-dimetoksiamfetamin 2,4,6-trimetoksiamfetamin 2,5-dimetoksi-4-metilamfetamin n-butil-3,4-metilendioksiamfetamin 4-benziloksi-3,5-dimetoksiamfetamin 4-metil-2,6-dimetoksiamfetamin 2,5-dimetoksi-4-propoksiamfetamin n-metoksi-3,4-metilendioksiamfetamin n,n-dimetil-3,4-metilendioksiamfetamin 4-butil-2,5-dimetoksiamfetamin 3,4,5-trimetoksiamfetamin 2-etoksi-4,5-dimetoksiamfetamin 3,4-tetrametilen-2,5-dimetoksiamfetamin n-hidroksi-3,4-metilendioksiamfetamin 2,4-dimetoksi-5-etoksiamfetamin 2,n-dimetil-4,5-metilendioksiamfetamin 4-metoksi-2,3-metilendioksiamfetamin 3-metoksi-4,5-metilendioksiamfetamin 4-etoksi-2-metoksi-4-metilamfetamin 4-bromo-3,5-dimetoksiamfetamin 4-nitro-2,5-dimetoksiamfetamin n-4-metoksiamfetamin n-proparjil-3,4-metilendioksiamfetamin 3,4-norbornil-2,5-dimetoksiamfetamin 2,5-dimetoksi-4-iodoamfetamin n-2-metoksietil-3,4-metilendioksiamfetamin n-alil-3,4-metilendioksiamfetamin 5-bromo-2,4-dimetoksiamfetamin 2,5-dimetoksi-4-etoksiamfetamin 2,3,4-trimetoksiamfetamin 4-amil-2,5-dimetoksiamfetamin n-izopropil-3,4-metilendioksiamfetamin 4-etoksi-3,5-dimetoksiamfetamin 2,4,5-trietoksiamfetamin n-metil-2-metoksi-4,5-metilendioksiamfetamin 4-etil-2,5-dimetoksiamfetamin 2,5-dimetoksi-4-bromoamfetamin 3,4-etilendioksi-5-metoksiamfetamin n-propil-3,4-metilendioksiamfetamin 2-metoksi-4,5-dietoksiamfetamin 2,3,4,5-tetrametoksiamfetamin 4-2-floroetil-2,5-dimetoksiamfetamin n-metil-3,4-etilendioksiamfetamin 3,4-metilendioksi-n-metilamfetamin 3,4-metilendioksiamfetamin n-2-hidroksietil-3,4-metilendioksiamfetamin 3,4-trimetil-2,5-dimetoksiamfetamin 2,5-dietoksi-4-metoksiamfetamin 2-bromo-4,5-metilendioksiamfetamin n-hidroksi-n-metil-3,4-metilendioksiamfetamin 2,5-dimetoksi-3,4-metilendioksiamfetamin 4-kloro-2,5-dimetoksiamfetamin 4-bromo-2,5-dimetoksi-n-metilamfetamin metoksi-4-metil-5-metilsulfinilamfetamininsan vücudunun en değerli varlığı beynine, zarar vermek isteyenler için birebirdir olan madde.

fıkralardaki hayvanları bile bağımlı yapan uyuşturucu çeşididir.aha hemen bi örnek fıkra size;bir tavsan ormanda koşarken , esrar saran bir zürafa görür.ona :- dostum zürafa , içme bunu, sağlığına zararlı, koşalım form tutalım der ve baslar bunlar koşmaya.biraz sonra kokain çekmeye hazırlanan bir fil görürler ve- fil arkadaşım , kokaini bırak , gel bizimle koş beraber form tutalım, diyerek ikna eder.biraz koştuktan sonra kendine eroin enjekte etmeye hazırlanan aslanı görürler.sevgili aslan kardeş , batırma kendine bunu , gel bizimle koş sana da iyi gelir, der ve aslan yaklaşır tavsana ve yumruğunu indirir tavşanın suratına. digerleri saskin- niye yaptin bunu , iyiligimizi istiyordu.- bu salak her extacy aldığında ormanda deli gibi koşturuyor bizi....

bu yilbasi bol alkolle birlikte kullanimi ege üniversiteli bir gencin ölümüne neden olan kimyasal bok.
kaybedenlerin dünyasına girmek için yutulması şart olan kırmızı hap.
türkçesi esriklik olan ingilizce kelime.

ölme riski de var (mesela kalp krizi), 2 gün hiç durmadan zıp zıp süper eğlenme opsiyonu da.. (hangisi çıkarsa bahtına şeklinde bi yaklaşımla takılın dilerseniz.. bi kaç tane aldıktan sonra temizlenme şansı sıfır teorisi de daha bi lsd'yi çağrıştırdı bana -ki onun da vardır bi vücuttan atılma süresi)

nami deger ask hapi

kullanin diye diil ama bilin ve uzak durun diye baslica isimlerini siraliyorum: ş,007,2000, 376,3hr,48hours,7 of diamonds,7up, 8 1/2, 88, @, a, a&e, a-1, adidas, airplane, aladdin, aladdine genie, alien, alien(purple), alligator, amsterdams, anchor, aol, apple, apple (green), apple cobbler, armani,arrow, audi, audi tt, b, b29, bacardi bat, bad boy, banana, barrel thick, bat, bat(orange), bat (pink), be gelcap, bhi hom, biohazard, bird, blue 007, blue butterfly, blue deamon, blue dolphin, blue love, blue m&m, blue motorola, blue music note, blue ninja star, blue nitro, blue star, blue superman, blue tulips, blue tylenol, blue versacce, bmw, boarding pass, bollet, bomb, bow tie, broken arrow, brooklyn bomber, brown 4 prez, brown spade, brownie, buddha, bugs bunnys, bullet, bumblebee, butterfly, c, camel, candies, candy canes, capricorn, capsule, carot, casper, cell phone, chanel, cherries, cherry, cherry bomb, chicago bull, chicken, chinese, christmas tree, circle, circle p, circle y, circle z, ck, clog, clover, clover twittie, club, clubs, cookie and cream, crab, crescent moon, crick, crocodile, cross, cross top, crossbow, crosses, crown, cu, cupid, d, d&g, daisy, dan, dan dan, dancer, dharma-abxtc, diamond, disco biscuit, dollar sign, dolphin, donald duck, dot, duble stack euro, duble stack yellow smiles, dove, dragon, dub ya, duck, e, e-stamp, e-tard, e63/split, eclipse, elephant, euro, evolution, f1, fast forward, fat cat, fbi, feet, ferrari, ff, fierce clover, fish, flag, flat white, flower, fly, footprint, four leaf clover, fuji, g4/63/832, gel cap, ghost, gold rolls, goodys, green&green, green butterfly, green clover, green clubs, green cu, green euro, green fly, green kryptonite, green m, green martian, green microdot, green mini, green monsters, green nipples, green ny, green p, green shamrock, green smiley, green triangle, green y2k, green zoro, guerilla mini, happy campers, happy face, heart, hearts, hitchhicker, honda, horse, horseshoe, hp, hq, hugs n kisses, hurricane, i-mac, iceburg, igloo, infinity, info, interlocking circles, internet, jerry, jj, js, k.o., k47, kangaroo, keniside, king tut, krypto, kryptonite, lemmon 714, leon, lexus, liberty, lifesaver, lightening, lightening blot, line man, lips, little fish, lm, louis vuitton, love, lucky charm, m&m millenium, macintosh, man, marshmellow madness, martian, maserati, mcdonald, medusa, men in black, mercedes, mercedes benz, michelin man, mickey mouse, millenium, mini chips, mint chips, mitsubishi, mitsubishi turbo, mitzu, mm, molly, moon, mortal combat, motorola, mp25, music notes, n, nexus, nighttime, nike, ninja star, nl, no doz, no name, none, north star, notes, nr, number 7, o.k, octagon, ok, omega, omni, orange butterfly, orange crush, orange julius, orange pokemon, orange smiley, orange star, orange top, p, p in a circle, p-bo, p-l, pac man, partiot, peace, peaches, pentagon, pepper, pepper fish, picachu, pikachu, pink, pink channel, pink ck, pink fun, pink fy, pink heart, pink hq, pink molly, pink moon, pink motorola, pink nederland, pink pacifier, pink panther, pink sex, pink torpedo, pinkie, pitchfork, plain, plain tablet, playboy, playboy bunny, plus, pokemon, poly pocket, popeye, pornstar, puma, pure love, purple alien, purple bumblebee, purple dome, purple heart, purple hooters, purple moon, purple peace, purple people eater, purple rain drop, purple tart, purple tear drops, pussycat, q, quarter moon, question mark, r, rainbow, ravers, recycle, recycle logo, red 007, red bull, red check, red ck, red devil, red mitsubishi, red pentagon, red sex, red star, red tnt, red yo yo, red zip, rn, rn scored on back, roche 10, rocket ship, rolex, rolex crown, rolling stone, rolls royce, s, safe sex, scarface, scooby doo, scored tablet, scorpion, sea spray, shamrock, shark, sheild, shell, silver bullet, skinny, skittles, skitties, sky, smile, smiley, smiley face, smirnoff, smoothie, smurf, snow frog, snowball, spade, spider, split, spotted 2000, star, star of david, srat trek, statue of liberty, stickman, stop sign, sunflower, sunkist, sunshine, superstar, superdone, superman, swan, sweet baby, swwet tart, sweethearts, t, tall s, target, tazmanian devil, teletubbie, the bachelor, the great eight, thumbs up, thunderbolt, tom, top, torpedos, toyota, tp, triangle, triple crown, trumpet, trumpeter, tt, tulip, tulip flower, tweetie, tweety, twin turbo, two arrows, ufo, unkown, v, v2, v8, vegas stripper, versacce, vip, viper, vl, voodoo, vw, wannabee, whale, white bomb, white flying saucers, white hex, white puff, whire wafer, wildflower, windmill, woman, worried parent, wuaa, x, x factor, x files, x-men, xl, xxx, xxx lite blue, y, y2k, yellow butterfly, yellow ck, yellow jacket, yellow lx, yellow pandora, yellow thang, yen, yin yang, z. cavaricci, zorro...
megadethin risk albumunun 9uncu parcasi.
pj harvey'nin rid of me albümünün son parçası.

esrar, eroin gibi keyif verici maddeler'in belki de en boktani. akliselim birisinin "dur bişi cikarim de şu salaklardan toptan kurtulayim" dedigini duşunmekteyim.

"extacy alan birinin hayata bakişi ölene kadar deişmiştir." iste buna cok katılıyorum.. eminim... 5 kullanımdan itibaren kalıcı hasar vermeye başlar.. beyin hücreleri kendini yenileyen hücreler deildir... bıraksanız da, bir daha kullanmasanız da, hasarı aldınız... malesef... gitti, bitti, geçmiş ola...esrar ve ex için kanıtlanmış zararı yok diyenler, beklerim, gösteriim zararlarını!

bahadır boysalın iddiasına gore hollanda'da insanların abartıp arkadan almaya basladıkları hap.lemanda cizdiydi bunu ben onun yalancısıyım.

deli bir pj harvey parcasi.. flying...flying i'm flying hitting heavens high i'm head on brake too low floating i'm floating hanging below the sea i'm telling you look at me ecstasy i'm in ec...ecstasy singing i'm singing. yah! sounding hanging breathe i'm begging you look at me ecstasy i'm in ec....ecstasy ecstasy

kıçınızdan aldığınızda etkisini daha şiddetli ve daha çabuk gösteren kimyasal.

her kullanımda beyin hacmini ciddi oranlarda küçülttüğü ortaya çıkarılmış, aslında psikiyatrik tedavi amaçla üretilmiş ve hala amerika'da bazı terapistlerin ölüm döşeğindeki hastalarına kullandırttıkları ilaç.

su an turkiye'de 16 yasinda bir cocugun bile rahatlikla bulabildigi, "1 kereden bir sey olmaz" lafinin tum gecerliligini yok eden kimyasal. ama bundan 16 yasinda cocuk sorumlu tutulur mu dusunmek lazim... tempo aktuel gibi dergiler her ay 1 sayfayi extacy'e ayirip "2 gun sizi costurur, yerinizde duramassiniz, genclerin yeni gozdesi" yazdigi surece, gazeteler "artik her club'da kolayca bulunabilen mutluluk hapi" diye isminden bahsettikce, web sayfalarinda insanlar "super hissedersiniz, butun kendini kontrol yok olur... mutlu bir ask bocegi olursunuz" yazarsa, bunlari okuyan 16 yasinda bir gencin ozenmesi kadar dogal bir sey olamaz. hemen bir dergi alip nasil alinacagini okur ve yapar. sonra uyusturucularda olan mistik gizemli karizmatik havayi kullanmak icin, arkadas ortaminda, internet'te, sozluk'te her yerde nasil uctugundan bahsetmeye baslar. ve extacy aspirin'den sonra en cok bilinen hap markasi olmayi basarir. sanirim uyusturucu ve uyusturucu reklami serbest olsaydi, ancak bu kadar guzel reklam yapilabilinirdi.
latince ex="dış" + stasis="durmak"kendinin dışına çıkmak,dışında durmak şeklinde
kullananlar kansorejen olduğunu da bilmelidir.
kimyasal bir maddenin etkilerini bir kalib icine sokmak dogru diil..sonucta fiziken yarattigi zararlarin yaninda psikolojiye tam olarak nasi etki edecegini kimse kestiremez..bilinenin aksine mutluluk hapi vs diildir kendileri..hem mutluluk gibi bi etki alanlardan da acisini her turlu cikarmaktadir kisa zaman icerisinde..herseyin bir bedeli var haliyle..ayrica bunu hayati anlamlandiramayan zayif insanlar kullaniyor..

1912 senesinde alman firmasi merk tarafindan sentezlenip, patentlenmis bir kimyasal. patentlemeden sonra bir koseye atilmis ve varligi unutulmustur. daha sonralari 1950'lerde amerikan ordusu tarafindan beyin yikama ve sorgulama faaliyetlerinde kullanmak uzere testlere tabii tutulmussa bile askeri stratejik bir ilac olmadigi anlasilmistir. ecstacy'nin babasi olan mda da ayni firma tarafindan 1910 yilinda bulunup patentlenmistir. mda 1960'li yillarda zayiflama ve ask ilaci olarak yaygin bir sekilde kullanilmistir. mdma ise 1970'lerin sonlarinda kaliforniyali kimyaci alexander shulgin tarafindan tekrar kesfedilmis, 1984'te san francisco chronicle tarafindan "the yuppie psychedelic" diye afise edilene kadar amerikadaki psikologlar tarafindan gizli olarak anti-depresan klinik tedavilerinde kullanilmistir. basta populer isim olarak empathy dusunulmusse de zor bir kelime oldugundan ecstasy'de karar kilinmistir. 90'larin sonlarina dogru dunyadaki ecstasy uretimi mafyanin eline gecmistir. akli basinda her organik kimyacinin sentezleyebilecegi basit bir kimyasaldir. 20 cesit sentez sekli olmasina ragmen bunlarin ancak 7'si gercek uretimde kullanilir. cok halkali bir hidrokarbon olmasi munasebetiyle kanserojen olma ihtimali yuksektir.

son derece cezbettiren bi imajı olan ama yaşattığı,hissetterdiği herşeyin geçici ve fake olduu bilinen ve bu yüzden insanın kendini kandırmaktan başka bişi için kullanamadıı malesef uzun vadede bağımlılığı söz konusu olan geri kalmış yani mutsuz toplumlarda kaçış,kendini kandırma yolu olarak görülen küçük sevimli zehir!!!aynı zamanda lou reed in bi parçasının adı:they call you ecstasy, i can't hold you downi can't hold you upi feel like that car that i saw today, no radiono engine, no hoodi'm going to the cafe, i hope they've got musicand i hope that they can playbut if we have to parti'll have a new scar right over my hearti'll call it ecstasy

boku çikan boktan bir trend iken ;simdiki popüler* kullanim alani, is yerleriymis.! günü geçirmek adina aspirin niyetine!
son donemde icine eroin katılarak bağımlılık arttırılmaya çalışılıyormuş . o gunku gazete kayitlarina gore (bkz: cumhuriyet) bu boyle , ancak asil amaclananin ecstasy den soguktmak oldugu anlasilmistir.

gittikce daha cok kisinin kullanmaya basladigi, buna paralel olarak hayatindaki tum detaylari ona baglayan, onsuz zevk alamayan, ex kullanmadiginda gozlemlediginizde aslinda ne kadar bos bir insan oldugunu dehsetle fark edeceginiz ve kullanıla kullanıla ot beyinli insanlar yaratan nesne
insani zip zip ziplatan, habire siritmasina neden olan clubber nesnesi.
bu aralar çok rahat çevrede bulunabilen, kullananın beyninin olmadığına inandığım, insanı mahfettiğini gördüğüm hap.

ing. aşırı büyük mutluluk
halk arasında şeker diye bilinir..

artık turkiye de gebzedeki sanayi sitelerinde basılan madde. uzak durmak lazım yılın 365 günü. kullanan maldir.
80 kullanımdan sonra mutluluğu hormonal salgılama ile orantılı olarak %30 düşüreceği söylenen hadise. "kimyasallara bulaşmak akıl karı değil" dedirten hadise.

psikolojik bagimlilik yapan uyusturucu.milyon kere bu son dedirten kimyasal.yasamdaki herseyden daha onemli hale gelebilen bagimlilik.icine karistirilan alakasiz maddeler yuzunden komaya sokan,kopek gibi yerde surunduren meret.elektronik ortamlarin eglencesi olmayi coktan birakmis citir cerez.hafizayi curuten,ic acitan pitircik.
amerikada icine h katiyorlar balam.mdma i az tutuyorlar.amerika da 25 dolara satiyorlar balam. druggie nin cuzdanini kurutuyolar
muptelasi arkadaşlarin direkt anal yoldan ucer beşer almalarini temenni ediyorum, en azindan patlarken bir mecazi terim de yerini bulmuş olur. hadi utanmiyim yaziyim ***.nde patlasin
93 yılında, etiler'in girişinde hemen solda faaliyet göstermiş olan, dj tangun'un kendi mekanı olan ilk yer. erotik şovların dozu kaçınca ve başka etkenler de eklenince önce devir oldu ve hemen sonra kapandı.

aptalca bir kumar.
su aralar avusturya´da fiyati 10-15 � araliginda olan zehir.

power corruption and liesdan synth pop semalarında gezinen new order şarkısı.
extacy verdiği birkaç dakikalık kimyasal neşenin bedelini çok pahalıya ödetiyor. daha iyi bir dünyanın ,herkesin el ele tutuşacağı ve insanın artık yalnız olmayacağı bir toplumun kapılarını açıyor; aristotelesçi mantıktan, euklides geometrisinden, descartes çı metottan ve friedmann cı ekonomiden kurtulmuş yepyeni bir çağın rüyasını gördürüyor. bütün bunları kapının arasından şöyle bir görmenizi sağlıyor ve sonra, birden, hiçbir uyarıda bulunmadan kapıyı suratınıza çarpıveriyor.

parmak kanatıcı bişey ama acısız.
tamamiyle sanal bir dünyada mutluluğu ararken, insanı tüm gerçekliğiyle ölüme adım adım yaklaştıran hapçık.

aurorix in serotonin sentezin deki rolü bazı hipermanyak kafa patlatma avcı gençlerimiz tarafından keşfedilmesi ile, bu moklobemid in ecstasy ile birlikte alındığı duyulmuştur. ecstasy beyindeki serotonin salgılanmasını hızlandırır ve artır, aurorix ise bu serotonin in sentezini yavaşlatır, ve böylece daha uzun/çok kafa olmuş oluyor bu garip insancıklarımız (daha çok serotonin = daha çok kafa = daha çok mutluluk = tam göte gelmek!!). tüm bu güzel buluşların merkezi olan amerika da bu iki maddenin birlikte alınması ölümlere yol açtığını bilmediklerinden midir yoksa bilmek istemediklerinden midir anlamış değilim, ancak gençlerimizin bilinçlendirilmesi gerektiğini, temin edilmesi artık çok kolay olan tüm bu uyuşturucuların bir tabu olarak değil de günümüzün tehlikeli gerçeklerinden kabul edilmesi gerektiğini düşünmekteyim.
okşama,dokunma tribi yaratıp sevgi ve içtenlik patlamasına yol açtığı iddia edilen...ayrıca uzun süre kullanıldığında depresyon ve hafızada onarılmaz bozuklklara yol açtığına kesin gözüyle bakılan hap uyuşturucu.

metheylenedimethoxymethamphetamine...anti depresanlarla alindigi zaman oldukca tehlikeli...bu gibi durumlarda beyin iki zit kutuptan uyariliyor ve hangi tarafa tepki verecegini sasiriyor...e haplari kullanildigi takdirde vucut isisinin artmasi ile birlikte asiri terleme ortaya cikiyor bu durumda *** araliklarla sivi tuketilmesi menfaat icabidir, ozellikle energy drink diye tabir edilen; red bull , lucozade, soltis, spike, gibi icecekler ext. ile birlikte kisiye overdose energy veriyor...bahsedilen sivi iceceklerin icinde alkolun kesinlikle yeri yok , alkolle extasy kullanmak son derece tehlikeli, balikla muzlu sut icmek gibi birsey...beyni ve vucudu uyusturan her maddede oldugu gibi extacy'nin de ilk sarti , dingin kafa,yani hangi uyusturucuyu kullanirsaniz kullanin eger o an beyin olarak huzursuz veya mutsuz bir yapidaysaniz bu muhtemelen sizi olumsuz etkileyecektir...
"xtc" seklinde kisaltilabilir.
psychedelic amphetamine olarakta bilinir.
house müziği daha dinlenebilir kıldığı iddia edilen ilaç
insanları birer köle haline getiren madde. bunun açıklaması da şudur ki, ortamda bu maddeyi almış kişiler, devamlı söyleneni yaparlar, birinin eline yelpaze, birinin eline üzüm, birini de sehpa yapmak suretiyle köle gibi kullanılabilirler çok rahat. hatta şu diyalog da bu görüşün desteğidir:-ortamda exli kimse var mı chilar?-yok-o zaman biramı kendim alayım
bugünkü* hürriyet gazetesinin ekinde sanki çok matah bişeymiş gibi bütün özendirici nitelikleri, nerelerde bulunacağı,fiyatının ucuzluğu,bağımlılık yapmayacağına değinilirken nedense hiç bi kötü özelliğinin yazılmaması ilginç bi durum.kullanımın 4 yılda bu kadar artmasının sebebi muhtemelen bu sorumsuz medya diye düşünmeme yol açtı.
arapça vecd anlamına gelen ingilizce kelime.
hissedilen ve bilinen dunyanin tamamen duyargalar * tarafindan beyne iletilen elektrik sinyallerinden muteşekkil oldugu tezini * 'allahina kadar' dogrulayan bir nesne. yutulmasini takip eden 30 dakika boyunca en ufacik bir etkisi olmamakla beraber midedeki besin ve sivilarin ceşit ve miktarina gore en gec 45. dakika itibariyle bireyin kafasinin icinde tamtamlar uguldamaya başlar. algilarin aşiri bicimde degişmesi ilk sanridir. genelde bu ilk safha oldukca karanliktir ve dusus sonrasinda pek hatirlanmaz. ilk dalga şoku atlatildiktan sonra asil vurucu etki kendini belli eder. ruh haline gore degişmekle birlikte oldukca yukse duzeyde bir paranoya ve ozellikle olum korkusu baskin hislerdendir. buna sebep olarak kişinin hazirliksiz yakalanmasi, ilk kez deniyor olmasi ve e'nin yaninda weed nevisi takilmasi gosterilebilir. pilot arkadaşin yaninda tecrubeli bir guide mevcut ise bireyi bad tripten cikartir ve ruya aleminin kapisini aralar...goruş alaninda degişme vardir. kişi, ic bukey gormeye başlar. oklit yasalari tamamen iptaldir. nesnelerin şekilleri bozunmaya ugrar. birey, yerde duran bardaga uzanir ancak eline alamaz. cunku cok uzun gordugu parmaklari yere carpmakta ve bardagi avcuna almasini engellemektedir. cok ama cok gercekci bir sanridir. insan kendisini titriyormuş gibi hisseder. vucudunun etrafinda titreyen ve renksiz bir aura gorur. tum kaslarin kasildigi sanilsa da aslinda duz kaslar dahil olmak uzere tum vucut gevşemiştir. disler 'uzar', birbirine carpmaya başlar. sakiz cigneme olayinin esprisi buradadir.akabinde enerji patlamasi yaşanir. tarifi zordur. tek yapmak istenilen 'birşeyler yapmak'tir. ne olursa olsun... saatlerce ziplamak da ayni kapiya cikartir insani, saatlerce konuşmak da... moodlar an be an degişir. seratonin salgilanmasi oldukca dengesizleşir. vanalari komple acilmiş baraj misali boşanan hormon sizi tanri gibi hissettirip ozguvenin amina koydururken bir anda kesilebilir. işte o anda birey buyuk bir boşluga duşer. kesin bir zamani olmamakla birlikte 10 dakikaya kadar kişi kendisini yeniden mukemmel hisseder. bu, dalga tabir edilen olaydir. dokunmak, sallanmak, opuşmek, sarilmak ve işiga bakmak cok keyiflidir. insan, en alakasiz nesnelere bile buyuk bir aşk besler. ictigi sigaraya bile tapabilir, elinde tuttugu bardagi saatlerce okşayabilir. kişi kendisini de mukemmel hisseder. o anda ayni cemiyette 'e' atmamiş kişiler bulunuyorsa onlara acir/onlar adina uzulur. kendisine bakan anlamsiz gozlere bakmak istemez... sadece o ani onlarin da yaşamasini ister, ancak nafiledir. eller cok fazla terler, ateş yukselir. buna istinaden zaman zaman uşume ve titreme gorulebilir. maksimum etki 2 saate yakin surer. uyumak imkansizdir. iştah kesilir. 6. saate dogru hapin etkileri oldukca azalir. buyuk bir yorgunluk, hafif titreme, keyifsizlik, aglama, kusma gorulebilir. bu aşamaya dusus adi verilir. sarfedilen efora bagli olarak en az 12-16 saat arasi bir uyku ile normale donmek mumkundur.ecstasy'nin hissettirdikleri o kadar yogun ve o kadar degişkendir ki ilk kullanimdan sonra devaminin gelmesinin sebebi bu inanilmaz boyuttaki begenme ve sevme olayidir. kimyasallara egilimi olanlara kesinlikle tavsiye edilmez. ilk kullanimdan itibaren psikolojik bagimlilik yaratir. kesinlikle 'evlerden dişari durasi' bir boktur.

heartopener da denir
narkotik ekiplerinin toplu yakaladigi zaman tc polis yazdigi , neredeyse alkol kadar kolay bulunan , eroin kadar tehlikeli kimyasal madde.

etrafımdaki herkesi yavaş yavaş kaybettiğimi hissettiren, tanıdığım sevdiğim insanların, her hafta 2-3 kere ex atıcak kadar aptal olduğunu farkettiren, bu dünyanın hali ne olucak diye düşünmekten uykumu kaçıran madde...

merak edip yaptığım küçük bi araştırma. yanlışları olabilir.son 20 yıldır kullanılıyor.'killer drug from hell' adı verilmiş.e, xtc, x, ecstasy, mdma, mda, dove, love, and adam isimleri veriliyor.bir ilaç olarak 1912'de bulunmuş. 3,4 methylenedioxymethylamphetamine, (mdma). 'den oluşuyor.o yıllarda çok az kullanılıyordu. 1970'lerde psikoterapide de kullanılabileceği anlaşıldı.1980'lerde ilk defa sokaklarda uyuşturucu olarak satılmaya başlandı. mdma maddesi uyuşturucu sınıfına giren bir maddedir. mda mdma'nın daha yoğun halidir. uyşturma süresini arttırmaktadır. astım hastaları, şeker hastaları ve yüksek tansiyonu olanlarda çok çok tehlikelidir. extacy kuvvetli bir hal değiştiricisidir. kullanıcının düşünmeden istediği gibi hareket etmesine neden olur. kullanıcının mutlu, rahat hissetmesini sağlar. etkisindeyken, kullanıcı kendini sosyal, çılgın ve rahatlamış hisseder. mdma halüsinasyona neden olan bir madde olarak bilinir. aslında bu gerçek değildir. extacy halüsinasyon etkisi yaratıyorsa, başka maddelerle karıştırılmıştır (lsd gibi ). saf extacy kullanıcının halüsinasyon görmesine neden olmaz. yalancı extacy'nin zararları saf extacy'den çok daha yüksektir. ingilterede fiyatları 8-12 pound arasında değişmektedir. ilk başlarda extaxy %100 mdma'dan üretiliyordu. artık lsd,speedi ketamine gibi maddeler de karıştırılmakta. ex en az 75mg olarak genelde 85-110mg'dır. saf olanları beyaz renkte olur. insanlar yonca ve mitsubishi amblemli olanları hakkında uyarılmıştır çümkü beğımlılık yaratan dxm maddesi taşıma olasılığı yüksektir. saf mdma hapları beyaz renktedir. günümüzdeki hapların birçoğu çeşitli renklere boyanmaktadır. bu da hangisini saf olduğunun anlaşılmasını zorlaştırmaktadır. mdma tozu beyaz kristal bir tozdur.x kullanıldığında vücut adh adı verilen salgıyı salgılayabilir. bu durumda kişi gerektiği gibi işeyemez. işeme sorunları oluşur. doz aşımı, kusma kramp , yoğun baş ağrılarına neden olabilir. doz aşımı bir haptan da olabilmektedir. hissedilen acının nedeni, hapın kalbe,böbreklere ve ciğerle aşırı derecede yüklenmesidir. x'in yoğun etkisi 60-90 dakika sürer. saf mdma'nın etkisi 4-6 saat sürer. bazı durumlarda kullanıcıya ters etki yapıp depresyon ,mutsuzluk, yorgunluk hissedilmesine neden olur. hafıza ve iştah kaybı oluşabilir. uzun süreli kullanıcılar soğuk algınlığı ve üşüme hissetmeye başlarlar. erkek kullanıcılar %40'a kadar ereksiyon sorunu yaşarlar. ayrıca kullanıcıların birçoğunda penis boyutunda küçülme olur. buna hapa karıştırılan amphetamin neden olur.birçok fizikçi x'in beyinde zarara ve hafıza neden olaçağını düşünür. ancak kesin etkileri henüz bilinmemektedir. insan mutlu olma ihtiyacı duyduğunda beyin bir salgı verir. daha sonra başka bir salgı ilk salgıyı durdurur. x ikinci salgıyı engelleyerek insanın uzun süre mutlu hissetmesine neden olur. aslında salgı döngüsü bozulduğu için insanın daha sonra sürekli depresyon, alınganlık, ve stres hissetmesine neden olur. bozulan seratonin dengesi kişini kullanmadan yapamamasına neden olur. bu hale gelmiş olup olmamayı anlamanın en kolay yolu 1-2 hafta kullanmadan durup duramadığınızdır. artık sadece x ile mutlu olabiliyorsanız bu ciddi bir salgı bozulmasının belirtisidir. böyle bir durumda acilen uykunun ve yemeğin düzene sokulması gerekmektedir . aksi durumda şiddetli depresyonlar yaşanmaktadır. ve 1 ay boyunca kesinlikle kullanılmamalıdır.vücut fazla ısındığında, kanda pıhtılaşmalar başlamaktadır. bu beynin kanamasına ve komaya neden olabilmektedir. aşırı hareket ve vücut ısınması ölüme neden olmaktadır. alkol de vücuttaki suyu azalttığı için x'le kullanımı çok tehlikelidir ve beyin kanaması ihtimalini arttırır. extacy'den kurtulmak için, vücudun bol miktarda calcium ve c vitaminine ihtiyacı olur. uyku ve düzenli yemek de tedavi için zorunludur.x asınıfı bir uyuşturucudur yani en uzak durulması gereken uyuşturuculardandır.
kronos quartet'in fasil kivaminda bir parcasi.. lubnanli iki elemanla calmislar.. elemanlarin neye el atarsa becerebileceklerini gosteren bir calisma bir nevi..
amphetamine ailesinin bir üyesi... bu tür ilaçlar ilk olarak 1940larda piyasada kendilerine yer bulmaya başlamış ve o zamanlar bir çok probleme deva olacağı düşünülen çok popüler ilaçlar idi.... hatta politika dünyasının yoğun temposuna ayak uydurmaya çalışan birçok siyaset adamı bu tarz ilaçları kullanmıştır; ki bunların en ünlüsü hitlerdir ve özellikle son dönemlerinde verdiği kararların saçmalığı kısmen bu ilaçlara bağımlı hale gelmesinden ve bu ilaçların yan etkilerinden olan paranoyasının kurbanı olup doğru düzgün karar alma yetisini - gerçi bu yetiye daha önce sahip olup olmadığı zaten bir tartışma konusu olmakla beraber - tamamen kaybetmesinden kaynaklanmaktadır....

ecstasy temelde beyindeki mutluluk hormonu olan seratoninin aşırı dozda salgılanmasını sağlayan kimyasalları içeren hapa verilen isimdir. beyindeki bu seratonin, günlük yaşantımızda salgılanan, mutluluk duygusunu hissetmemizi sağlayan bir hormondur. artık hangi kriterlere göre doğal yaşamımızda salgılanır orasını bilemeyeceğim. sonuçta bize o mutluluk duygusunu hissettiren şeydir kendisi. bir de beynimizde bu mutluluk hormonunu algılayan reseptörler vardır, bunlara "port" diyebiliriz bu yazımızda. salgılanan seratonin'ler bu portlar aracılığı ile algılanır ve mutluluğu hissetme süreci de bundan sonra başlar. günlük yaşantımızda seratonin hormonunun salgılanması, bu portlar aracılığı ile algılanması zaten normal bir süreçtir.şimdi gelgelelim hap alımı sonrası meydana gelen değişikliklere... dediğimiz üzere adını şu anda hatırlamadağım bir takım kimyasallar sonucu seratonun aşırı dozda beyinde salgılanır ve dolayısıyla bahsettiğimiz bu portlar tabir-i caiz ise "seratonin bombardımanı"na tutulur. işte kişinin "yaşasın çok mutluyum, önüme gelen ilk insanla sevişmek istiyorum, çiçekleri okşamak istiyorum" modu bu anda meydana gelir. bu bombardımanın bir takım yan etkileri de vardır tabi. günlük hayatımızda mutluluğu hissetmemiz için kritik önem taşıyan bu portlar bu bombardıman sırasında hasar görebilir ve aşınabilir. bu noktaya daha sonra tekrar deyineceğim.kimyasalın dozuna göre beyindeki bütün seratonin hormonu salgılanmış olabilir. ardı ardına vucüda hap yolu ile alınan kimyasallar seratonin seviyesini sıfıra indirir ve dolayısıyla o andan sonraki alınan hapların hiçbir ama hiçbir etkisi yoktur. beynin seratonini eski seviyesine getirmesi için ortalama 1 günlük bir süre gerektiğinden, ecstasy deneyiminden sonra geçen yaklaşık 24 saatte, seratonin seviyesi normale dönene kadar, insanın huzursuz, sıkkın, kısaca mutlu olmayan bir kimliğe bürünmesi çok doğaldır. bir gecelik bir ecstasy ile beyin böyle bir süreçten geçiyor. uzun dönem kullanımda olan biten nedir peki. dediğimiz gibi portlarımız aşırı yüklenme sonucu aşınıyor ve hasar görüyor demiştik. burada kilit kelime aslında gömülme. belli bir yüzeyin üzerine sıralanmış olan portlar sık sık uğradıkları seratonin bombardımanın etkisi ile her defasında yüzeyin içine biraz daha gömülmeye başlarlar. bir süre sonra öyle gömülürler ki kendisine gelen seratonini bile algılayamazlar. işte burası yarrağı yediğiniz noktadır arkadaşlar. ardı ardına yüzey seviyesinin altına gömülen portlarımız kendilerine gelen seratonini algılayamadıkları için artık işlevsiz bir hal alır ve bir boka yaramazlar. sonuç olarak ne olur, beyin seratonini algılayamaz ve kişi her daim bu duygudan uzak kalmaya başlar. bir çok arkadaşımıza requem for a dream filminde esas oğlanın annesini örnek olarak hatırlatmak isterim. hatırlarsanız teyzemiz ilk günlerinde ne kadar neşeli ve enerjikti ama bir süre sonra kendisi sonsuz bir bunalıma, depresonyona sürüklendi gitti. sanırım artık bunun nedenlerini biraz olsun anlayabiliyoruz.

birde eklenilmesi gereken en önemlisi, hakkında yapılan çoğu yorumun, verilen bilginin bu hapın orjinali hakkında olduğudur. ülkemizde ise çoğunlukla herşeyde olduğu gibi sahtesi bulunmaktadır. bunun getirileride olabilecek yan etkilerin çeşitliliğinin artması ve etkilerin daha ağır olmasıdır.

her uyuşturucu gibi bu da bir kontrol aracı
diyet haplarının kafa yaptığını sanan aptalların tükettiği zavallı bir meta.
hürriyetin ekindeki extasy haberinde geçen şu 2 cümle şaşırtıcı aynı zamanda kopartıcıdır kanaatimce "...alkol kullanmadığım için ucuza da geliyor.""... dolap ömrü 1.5 yıl." (1.5 ay da olabilir tam hatırlamıyorum.) ulan bize ne eşşoleşşekler?!
türk ve bulgar üretimi olan tabletleri fazlasıyla efedrin içerdiği için sürekli osurtup yağlı yağlı sıçırtmaktan başka bir halta yaramayan nane.

sakız çiğnemekten çene kasları ve bütün yüzü kasılmış bir sürü tipin etrafta belirmesine neden olan uyuşturucu. böyle kasılmış bir suratla nasıl mutlu olabilinir? aynaya baksalar (kendilerini görecekleri meçhul ama) sahte mutululukları son bulur. memlekette e vitamini diye satılanların çoğu speed'dir. sınırsız dans, yerinde duramama ve seks anfetaminin tripleridir. kimyasal olmasaydı bile bir insanın bedenini ve yüzünü doğal olmayan bu formlara sokabilen bir uyuşturucuyu seçmezdim. bırakın bağımlılık ve beyin hasarını.

kuşadası'nda kale içinin güzel müzik yapan popüler barlarından biri.
şu aralar televizyon programlarınca çok üstünde durulan, çeşitli meziyetleri anlatılan hap. ancak extasy diye yazıyorlar, halkı yanlış yönlendiriyorlar. "yoksa aynı mı* diye düşünmeme neden oldular. hayır önemli değil tabii ama şu televizyon kanallarında çalışan yazı işleri sorumlusu cart curt insanları yazdıkları yazılar ile zorunlu eğitimden bile yoksun olduklarını gözler önüne seriyorlar. olmaz ki...
insanin yuz kaslarini kontrol edememesine, en az 3 saat durmadan ziplamasina, herkese gulmesine, asla hir gur cikarmamasina, hatun baglayip cinsel iliskide sorun yasamasina, bi dunya sampanya icmesine, bir iki gun istahinin kapanmasina sebebiyet veren, clublerde 600 ruble disarida 400 rubleye temin edilinebilecek hap. patlamasi icin cay icilmesi oneriliyor bilir kisiler tarafindan.
en son pokemonlusu çıkmış artık yeni hedef kitleçocuklarmış*

ufacik tefecik, sevimli, uzerinde cesitli figurler bulunan hap. alinmasi sonrasinda insana yasattigi guzellikler aslinda ileride yasayacaginiz saglikli gunlerden yuksek faiz ile calinir.bu sebepten bu boku kullanan harbiden maldir.

hiç bir çabaya-nedene gerek bırakmaksızın mutlu olunan bir dünyayı kapı arasından gösterir,siz içeri girmeye yeltendiğiniz anda da kapıyı çat diye yüzünüze vurur*.. şimdi "ecstasy" başlığını açıp okuyan binlerce okur-yazar vardır..bunların bir kısmı daha önce kullanmayıp da etraftan duydukları "abi süper bi olay atmayan salaktır" tarzı beyanlarla gaza gelmiş,bir kısmı da bir kere falan kullanıp yaşadığı fake mutluluktan gaza gelip burada ex hakkında övgüler duymak ve içini rahatlatmak istemektedir..aptal olmayın,aşağıdakiler salak laboratuar deneyleri ya da varsayımlar değil birebir gerçeklerdir:-ecstasy fiziksel bağımlılık yapmıyor olabilir,ancak psikoloik bağımlılığı ziyadesiyle yapan bir uyuşturucudur..bir kere kullanıp da duran kimseyi ne gördüm ne işittim.-hiç bir neden olmadan,bir gerizekalı nasıl mutlu ise öyle mutlu eder sizi,kafanız yüksekken yanınızdaki insanın suratınıza osurması bile sizi dünyanın en mutlu insanı yapar ama etkisi geçince etrafınızdaki tüm mutluluk unsurları en az 1 gün kaybolur..mutlu olmak için milyonlarca neden bulur iken bir anda görürsünüz ki aslında kapı gibi bir mutsuzluğa sahipsinizdir..hesaplayın:1-2 saat mutluluk için bir gününüzü zehir etmek ne kadar akıllıca?-o yuttuğunuz bokları iso9001 belgeli üreticiler değil,bizzat satan torbacılar evlerinde çok ilkel şartlarda üretmektedir..yani "abi at yarrağı diye bir hap var süper" yanlış bir tespittir.üzerindeki baskı hiç bir şey ifade etmez,yapan insan ayarını biraz kaçırsa-ki olmayacak şey değil-boku yiyebilirsiniz,afiyetle yiyenler olmuştur..-psikolojik rahatsızlıkları tetiklemesi en sık görülen durumdur..hamurunuzda olsun-olmasın paranoya,anksiyete,panik atak gibi rahatsızlıkları su yüzüne çıkarır,unutkanlıkları arttırır..daha çok şey eklenebilir bu listeye ama bunları yeterli bulmayıp hala bu boku yutacak aklıevveller için daha fazla uğraşmaya zaten gerek yok..elektronik müzik'i ecstasy kullanma aracı olarak görenlerden,ex kullanmadan elektronik müzikten zevk alınmayacağını iddia edenlerden tekme atarak uzaklaşın..bunu kullanan insanların ne kalibrede insanlar olduğunu gözlemleyin,triplerine tavırlarına bakın,olayı iyice kavrayın..salak çizgi film karakterleri gibi olmayın,bu hapı yutmak çizgi film kanunlarına geçmek demektir.mutluluğu kovalarsınız,peşinden koşarsınız zevkle uçurum kenarında,sonra boşlukta yürüdüğünüzü fark edene kadar koşmaya devam edersiniz,boşluğu farkedersiniz ve düşersiniz..

bir benzetmeyle anlatmak gerekirse; koşarak çıktıgınız yedinci kattaki dogumhanede sizi karşılayıp "tebrikler beyefendi bir bebeginiz oldu" diyen hemşirenin, ailenize haber vermek icin koşarak indiginiz zemin katta sizi tekrar karşılayıp; "üzgünüm efendim bebeginiz öldü" demesi gibi bir etki yaratan uyuşturucu.
eger club 'ta sadece su icen insanlar goruyorsaniz , bilin ki ex almislardir.bir anda enerji dolmanizi sagladigindan ve durmaksizin dans ettiginizden, vucutta su kaybina sebep olur.
kullandiktan sonra asiri sivi kaybinin neden oldugu susuzluk hissini su icerek gidermeye calisarak lakin bilincsizce cok fazla su tuketip, beyni siserek! olen insanlarda mevcut. kaka bişey yani.
es anlami hiyarlik olan sozcuk.
vakt i zamanında* amerikan ordusu tarafından askerlerin uykuya ihtiyaç duymaması ve daha etkili savaşması için kullanılmaya çalışılmış ancak sam amcanın ortalıkta hoplayıp zıplayan, elinde su şişesi anlamsızca koşturan askerler sahip olamasına sebebiyet vermiş, daha sonraki dönemde ise aynı belirtileri gösteren bir neslin oluşmasına neden olmuş, her türlü boyalı yazılı basında bolca reklamı bulunan mafya ürünü sentetik salaklık.bir gazetenin pazar ilavesinde alt kültürle bütünleşiyoruz, tanıtıyoruz ayağına en iyisinin nerde bulunduğunu yazdıklarını gördüğümde "eh bari promosyon olarak verinde tam olsun" dememe sebebiyet vermiş clubber yakıtı.
extacy=ekstazi, etimolojik olarak kendinin dışına çıkma anlamını taşır. (latinceden geliyor) bunun yanında özellikle ortadogu dinlerinde vecd ile kendinden geçme için kullanılan bir terimdir. çeşitli ritüeller ile kişinin transa geçmesi (farklı bilinç haline geçmesi) ile oluşan durumdur. bir süre sonra bu bazı istihbarat teşkilatlarının ana konusu olmuştur. bu ruh halini sentetik yaratmanın aslı ise kimyasal savaş için çalışan bir askeri üste meydana gelmiştir. maryland deki bir askeri üste (adgewood arsenal) kimyasal savaş icin mdma sentezlenmiştir. daha sonra başka kimyasallarla da karıştırılıp tablet halinde piyasaya çıkmıştır ki extacy adını aldıgı nokta budur. hafif halüsinojendir. kişiyi sebep sonuç ilişkilerini kurmaktan uzaklaştırır. çağrışımlar artar. barış ve huzur hissi çok fazladır. bu maddenin etkisinde insan kendisini evrenle ve çevresi ile son derece uyum içinde hissedebilir. garip bir ironiyle kimyasal savaş için sentezlenmişlerdir; ama kişiye inanılmaz bir barış hali verirler. bu etkilerinden dolayı, istihbarat örgütleri bu maddeleri kendi askerlerine vermek yerine düşman saflarındaki askerin yiyeceğine karıştırmayı düşünmüştür. mdma, 1980'li yıllarda depresyon tedavi amacıyla kullanılmıştır.
ayrıca agony diye bir ikizi vardır bunun. cehennemde lucifer morningstar'a hizmet ederler. ayrıntı bilgi için bakaza: a hope in hell...
kinder sürpriz formatına girebilir, içinden eyç dahil birçok şey çıkabilir.
bilgilenelim; bilincli tuketici olalim:>>>ecstasy kullanımının, beyinde geçici hasara yol açarak uzun süreli hafıza kaybına ve kalıcı öğrenme bozukluklarına yol açtığı bildirildi. avustralya ulusal üniversitesi'nde görevli ruh bilimci jeff ward, hafıza testleri yapılan ecstasy bağımlısı 30 kişinin, yeni bilgiler öğrenirken zorlandıklarının saptandığını bildirdi. söz konusu kişilerin beyinlerinde en çok zarar gören yerin, hafızayla ilgili sinirlerin bulunduğu, bilgilerin beyne girdiği, saklandığı ve düzenlendiği, 3 kısma ayrılan bölge olduğu belirtildi. ward, deneklerin, bilgiyi öğrendikten sonra düzenlemede zorluk çekmediklerini, ancak asıl sorunun, bilginin öğrenilmesinde olduğunu kaydederek, uzun süre ecstasy kullanan, avukatlık gibi düzen gerektiren işlere sahip kişilerin, randevularını ve önemli bilgileri unuttuklarını söyledi. ecstasy kullanan kişilerin hafızayla bağlantılı beyin hücrelerinin, hücreler arası mesaj göndererek kişinin ruhsal durumunu belirleyen serotonin hormonunun iletimini sağlayan reseptörlerde azalma görüldüğü kaydedildi. ward, 2 yıl süreyle ecstasy kullanmayan kişilerde serotonin reseptörleri hasarının yok olduğunu da belirtti. ecstasy'nin uzun süre kullanılmasının, hafızanın çok daha fazla hasar görmesi anlamına geldiği, söz konusu uyuşturucunun, kan basıncıyla kalp ritmini etkilediği de bildirildi. >>>avustralya'nın adelaide üniversitesi'nde yapılan araştırmada, mutluluk hapını birkaç kez kullanmanın bile, beyin hücrelerinde ağır hasara neden olduğu belirlendi. ecstasy hapının beyinde meydana getirdiği hasarın, kullanıcıda uzun dönemde hafıza kaybına ve psikolojik sorunlara neden olarak, ölüme de yol açabildiği kaydedildi. dr. rod irwine, hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalarda, hapın düşük dozda birkaç kez kullanılmasının bile, beyinde ağır hasarlara yol açtığının gözlendiğine değindi. ecstasy hapının, beyin hücrelerini etkileyerek vücudun aşırı ısınmasına yol açtığı ve enerji tüketimini sıfıra indirdiği biliniyor. yapılacak yeni araştırmalarla, hapın yüksek dozunun kısa dönemde meydana getirdiği ölümcül etkinin izleneceği açıklandı.>>>kaynak: hurriyetim com

7nth house, switch, soho gibi mekanlarda ozunu bulmus genclerin* elinden dusurmedigi..:- abi var ya gecen gun evde yalnizim nassi kafayi kirmak istiyorum bilemezsin- olm bana gelseydin kafam bi milyondu ehueseklinde diyaloglarla iletisim kurmalarini sagladigi 'mac', 'gulen adam' gibi isimlerle anilan salaklik hapi.

ing. coşmak,gaza gelmek
"bir kere deneyeyim..ne ki bu aa ex mex diyolar" gibi yalanlarla asla içine düşülmemesi gereken boktan bir trend.! (hala trend anasını satayım...)ne delikanlılar vardır, sakız çiğnemeyi erkekliğe bok sürme olarak görüp, 2 saat sonra cakkada cakkada ardı ardına sakız eriten.!ne söylenebilirki bu "yalan", "boktan" şey için...eğer kendinize güveniyorsanız...eğer "bir kere denerim gerisi gelmez" gibi bir "yalan"ı gerçeğiniz haline getirebiliyorsanız... durmayın deneyin... farklı tadlar arıyorsanız discovery'de prozac anlatılıyor şu an... bir de ona bakın.! hem de yasal.!
kullanan insanin gozlerini sedat bucak gibi acabilen, eger rahat bir ortamda olunmazsa dislerin titremesine yol acan, enerji ve mutluluk veren, icinde az da olsa eroin bulunduran, belli donemlerinde degisik sanrilar* gosterebilen kimyasal uyusturucu.
aslinda pek de fena olmayan bir megadeth şarkisi. bir zamanlar kent fm de bayagi calardi.
yerdegi kuru yapragi 5 milyon zannedip almaya calistiran, ezilmis yavru kedi gorunce 1 saat hungur hungur aglatan, istiklal'de corapla dolastiran, abartinca yoktan inonu stadi var edebilen bokun boku kimyasal. bir kere atip birakan hayatinda hic yalan soylememis demektir. sarilin opun onu. mutlu olsun.
ecstacy attın mı çok seks olur!
ecstasy gerçek olmayan bi dünyanın kapılarını açar sözü cok yanlıştır.aksine ecstasy bedeninizin gizli gücünü size hatırlatabilicek bir bilinc değiştiricidir.kundalini vardır meditasyon vardır.ecstasy saf mutluluk içindeki budanın neye benzeyebileceğini sıradan insana gösteren kimyasal bir haptır.ve iradesi kuvvetli kendinin bilincinde bir kişi ecstasy düşüşü(mdmaden bahsediyorum diğer eks adı altındaki abulsubuk haplardan değil) yaşamaz.ha ama hassas bi çizgidir.hiç gerek yok artık.nefes alırken bile patlayabiliyor insan.
asırı dozunun öldürdügü uzak durulması gereken hap.

hicbir sekilde iki, üç kereden fazla kullanılmaması gereken, bağımlı kişiliklerin ise bir kere bile denememesi gereken madde.
kullaniminin artmasinin sebebi medya oldugu kadar da toplumun genel olarak sanayilesmesi ve modernlesmesidir. benzer durumlar sanayilesen bircok ulkede de gorulmektedir
kanada'da aspirin c plus tabletlerinin paketine benzer son derece hijyenik ve düzgün minik paketlerde satılıyor bu meret. tüketici biliçli olunca üretici de biliçli olmak durumunda kalıyor evet. http://www.gk2-po.sk/...ucastnici/bl...iri11.jpg(not: işim olmaz ekstasiyle, bir arkadaşım gösterdi*)

cnbc e'nin "ekstazi" olarak türkçeleştirdiği kelime.

1912 yılında merck ilaç firması tarafından anti depresan tedavi amacıyla keşfedilen metilen dioksin metemfetamine verilen ad. 1958 yılında yapılan araştırmalarda %76 depresyona iyi geldiği ve yan etkisinin olmadığı söylenmiştir. 1950 yılında amerikan ordusu ve cia tarafından sorgulama esnasında karşı taraf rahatlasın ve doğruluk hissi uyandırsın diye kullanılmış fakat başarısız olunmuş.1977 yılında leo zeff adlı bir psikiyatrist tam emekli olacakkken extacy ile tanışıp emekli olmaktan vazgeçer ve psikiyatri tedavisi için bu maddeyi kullanmaya başlar. zeff'in amacı hastanın yakınlık ilişkisini arttırıp daha rahat konuşmasını sağlamaktır.ilk olarak teksasta 1980'lerde illegal olarak kullanılmaya başlanır, ve teksasta 1976 yılında yıllık tüketim 10000 iken 1985'de aylık tüketim 30000'i bulmaya başlar ve de 1988'de tamamen yasaklanan bir madde olur. bilinen etkileri enerji artışı, öfori, iştahsızlık, uyku ihtiyacının azalması , empati, yakınlık hissinin artması, iletişim kabiliyetinin artmasıyken; yorgunluk ve çok belirgin bellek sorunları gibi yan etkileri gösterir.
vucudun urettigi serotonin miktarini arttirarak etki eder.diger sokak uyusturuculari* gibi ecstacy alirken de hapin icinde ne oldugunu hic bir zaman bilemezsiniz. nerden geldigi belli olmayan ecstasy'nin icinde lsd, speed, ketamine hatta eroin bile bulunabilmektedir.. hapi yuttuktan sonra yaklasik yarim saat usume hissinden baska bir sey hissedilmez. yarim saat tamamlandiginda kendinizi dislerinizi yalarken veya bir elinizle diger elinizin parmaklarini minciklarken bulabilirsiniz. ortamdaki herkes ayni durumda degilse karizma yapmak amaci ile aldiginiz hap sizi gecenin tassakoglani yapacaktir. (bkz: the girl next door)bir-bir bucuk saat sonra zirvesi yasanir, 4 saate kalmaz dusurur. bu dusus speed'inki ile aynidir. yorgun, ac ve depresif hissettirir. yaptiginiz her seyden bikarsiniz (bir sey yemek, bir sey icmek, yurumek, nefes almak). ecstasy alip uzun sure dans etmek vucudun terleme yoluyla asiri derecede su kaybetmesine sebep olur. bu yuzden kalp krizi veya felc riski artar. bu riskin yas ile bir alakasi yoktur. (bkz: dehydrate)uzun sure kullaniminda psikolojik sorunlar yasamak kacinilmazdir. konuyla ilgili requiem for a dream alici gozle izlenebilir.
kanımca lsd'den bile daha tehlikeli drug. bir uyuşturucunun tanımında ölme riskinden ve şanstan bahsediliyorsa uzak durmak gerek. aptallığın alemi yok..

ilginc bir kimyasaldir.yan etkileri kisiye bagli degismekle beraber esas etkisini vucudun mutluluk hormonu saglayan (bkz: serotonin) hucreleri uzerinde gosterir. insan beyni yapisi geregi serotonin pompalamasi yuksek olan bir canli degildir. serotinin normalde cok olculu ve sartlanmaya bagli calisir. siklikla uretilmez, serotonin hucrelerinde depo edilir ve ve geri calisma pompasiyla geriye alinir, yani vucutta yikilmaz.buna nazaran dopamin hucreleri daha aktif calisir ve vucutta cok cabuk uretilir, cabuk harcanir.genelde aciyla ilgili merkezlerde etkisini gosterir, ayrica asik oldugunuzda cok yuksek miktarda salgilanir, buna bagli serotonin salgilanmasini da tetikler. gene yapisi geregi serotonin hucreleri ustunde yikici etkiye sahiptir, dogal bir oksidan olan dopamin, serotonin hucrelerini parcalar.simdi gelelim su tanrinin yarattigi mekanizmaya:kisi guzel bi sey yasar, beyin direk serotonini acar, kanallar dolar, reseptorler emer, kisi cosar mutlu olur.sonra serotonin geri alim pompasi calisir ve kanallardaki serotonin hucrelere cekilir, ta ki kisi guzel biseyler yasayana kadar.gene bu pompalar yapisi itibariyle dopamini baglamaz, hucreden uzak tutar.simdi gelelim fasulyenin faydalarina:er kisi mdma, pit veya ecstasy dener zikkimi cakar. normalde az karar salgilanan serotonin bi anda kanallara dolar. butun reseptorler cosmus kisi mutluluktan cildirmaktadir. ne guzel bir andir bu. bu zikkimlar ayni anda dopamin salgilanmasini da uyarir. kanallar dopaminle de dolar, kisi aci hissetmez, herseyle derin bir ask yasar.dertler tasalar o mutluluk bulutunun icinde afedersiniz osuruk gibi dagilir gider. bu normaldir, ve su anda insanin yasayabilecegi ust limite ulasmistir. eger icinde bulundugu durumu anlayabiliyorsa (bence) ne mutludur ona. gelelim fasulyenin hazzina:su anda elimizde ne var arkadaslar, kanallarda asiri serotonin ve dopamin corbasi. tum reseptorler dolmus insan mutluluktan aglamakta, bagirmakta, etrafa sevgiyle bakmaktadir. etrafindaki herkesi cok sevmektedir ve herkesin boyle olabilecegi bir dunyayi can-i gonulden arzulamaktadir. tabi bu reseptorler dolup bosaldikca kisi patlama tabir edilen dalgalanmalarda cosmakta, husu icerisinde salinmaktadir. tum algilari acilmistir, sesleri cok iyi duymaktadir, herseyi cok iyi gormektedir. zihin cok berraktir, oss sinavina soksaniz bildigi tum bilgileri sakiyabilecek haldedir.gelelim fasulyenin zararlarina:e tabi serotonin hucreleri bos duramamakta,ortamdaki geri birakilan hormonu geri alim pompasiyla hucre icine doldurmaya calismaktadir.ama iste bu an onemlidir, zira bu zikkim geri alim pompasinin ayarini da bozar arkadaslar.pompalar serotonini iceri alirken dopamini de tutabilecek hale gelip baslarlar onu da iceri almaya.ne olur yani, dopamin, serotonin hucresini okside eder, yani yakmaya baslar.ayni uzerine asit dokulmus gibi kivranmaya baslar canim serotonin hucrelerimiz. tabi ayni anda ortamda bulunan asiri serotoninden yorulan reseptorler de kendilerini hucre icine cekip kilitlerler. bu vucudun normal bir tepkisidir, nerde asiri ve ters giden bir sey varsa vucut kendini savunur.simdiki durum nedir, serotonin hucreleri parcalanmaya baslamistir, ilaveten reseptorler azalmistir. iste bu zikkimin zarari budur. uzun sureli kullanimda ortamdaki serotonin hucrelerini duman eder, reseptor sayisini azaltir.tam iki ucu boklu degnek yani. simdi fasulyenin gazini azaltan seylere de deginelim istersenizrozak ve benzeri turev antideprezanlar serotonin geri alim pompasina baglanirlar.bu ne demektir, sizin vucudunuz normaldeaz serotonin salgiliyodur, ya da az reseptorunuz vardir. serotonini az salgilarsiniz ya da az baglandigi icin etkili olmaz. prozak gider bu geri alim pompasina baglanir, da ne olur. su olur ki, kanallardaki serotonin miktari relatif olarak artar, yahut az sayidaki reseptorler varolan serotonini daha *** baglarlar, sonucta kisi mutlu olur, mutlu olma hali uzar.iste etrafta sikca duyulan zikkim+prozak ikilisi, pistideki guzel ikilidir. zikkimdan sonraki 3 saat icinde atilan prozak, geri alim pompasini kitler, dopamini hucreden uzak tutar. 12 saat icinde vucuttan atilir, bu surede kanallardaki dopamini vucut zaten dogal yollardan yikmistir.ortamdaki serotonin geri cekilmeye baslar.tek sorun reseptorlerin geri cekilmesidir, ki bu da sorun degildir, zira vucut 2 hafta icinde hersey normal seyrinde giderse, reseptorleri tekrar disari cikarir. siz ayrica bolca c vitamini aldiniz,ki bu da cok siddetli bir antioksidandir, ve dopamin hucreye girmisse bile hucre icinde inaktif duruma getirir. simdi bu yaziyi niye yazdik, gercekler ortaya dokulsun, saga sola aa uu seklinde tepkiler verilmesin.kisi zikkimi yiyecekse potansiyel tehlikelerini bilsin, korunma yollarini da bilsin.bilincli tuketici olsun, sagin solun gazina gelmesin.tabi en onemli nokta herhangi bir seyi yasarken, en basta yasadigini farkinda olup bokunu cikarmadan yapmalidir. sigarayi bile icecekse duzeyli icmeli, alkolu de alacaksa eglenmek icin rahatlamak icin almalidir. tesbihte hata olmaz, kisi altima lamborghini cektim diye gaza sonuna kadar yuklenmemeli gucunun farkina vararak, arabayi duzeyli sekilde kendi mutlulugu icin surmelidir.hepimizin altinda super bir vucut var hoyrat davranmamali, ona iyi bakmalidir. ona her turlu zarar verecek maddelerden uzak durmali, onu duzenli olarak calistirmalidir.(bkz: oldu)

phish ve rusted root birlikteliğinde dile gelen, pek canlı, pek hoş bir şarkının adıdır.
bir zamanlar fakir ama gururlu bir genc vardi. simdi isim vermeyelim, bu genc, yeterince sosyal olmasina ragmen, dans etmeyi pek sevmezdi. bu gercek de her firsatta yuzune vurulur, ona ataturkun nasil vals ogrendigi hatirlatilir ve modern bir cumhuriyet cocugu olmasi yonunde baski yapilirdi. genc, karanlik ve kapali ortamlarda baska genclerle got gote bir sekilde, acayip figurler yapmak suretiyle, ne diye hayatin tadini cikarmadigini sorgularken, birden bunu deney konusu yapmaya karar verdi. evet, genc ecstacy alacakti. fakirdi ama zengin arkadaslari vardi, gururluydu ama kendini kesfetmek daha onemliydi. pi r kare alana sahip cismi agzina atti, 30 dakka boyunca "sen patladin mi? yoo, sen? hayir daha degil.....yoksa simdi mi? hayir, sen?.." tarzi muhabbetlere dayanabildikten sonra.. sonra bir bok olmadi kardesim, millet patir patir, kutur kutur, catir catir, bigbadabum diye patlayip kendinden gecmis bicimde dans ederken, genc citlarla, pitlarla idare etti. arkadaslarini aslan yerken mal mal bakan zebralar gibi bakinarak, ecstacy kollari bacaklari yerine beynine vurmus sekilde gozlem moduna gecti. cok dahiyane oldugunu sandigi birkac sosyal gozlem ve hiptezden sonra sikmisim dansini da (bu ucmus guruhtan mi utanacakti, demek ki hakkaten de sevmiyordu), su guzelim bogaz manzarasinin icine eden 200 decibellik eglence anlayisini da diyerek, kafasini yastiga koydugu gibi uyudu. ("pasam, ecstacy alinca uyayamazsiniz" demislerdi, "uyunur" dedi ve uyudu) esseogluessek susatmasa deliksiz uyayacakti gerci ama neyse; sonuc olarak bir daha da deneme geregi gormedi ("bagimlilik yapar" dediler, "biz de baglanmayiz" dedi ve hur ve bagimsiz kaldi)eveeet, hepimizin gordugu gibi bu hikayenin ana fikri "200 decibel" kisminda sakli. zira gecenlerde fareler uzerinde yapilan bir arastirmaya gore, yuksek sesli muzikle birlikte alinan ecstasy, cerebral cortexte yaklasik 5 gun suren bir aktivite dusuklugune neden oluyormus. cok dusuk dozda ve muzikle birlikte alinan ecstasy ile normal dozda ve muziksiz alinan ecstacy ise sadece 1'er gunluk bir "aptalliga" neden oluyorlar. daha kotusu muzik+ecstacy formulu uzun sure uygulanirsa, kalici hasarlara yolacmasi cok daha olasi. daha insanlar uzerinde deney yapilmamis ama beynini seven ikisini karistirmasin, mumkunse hicbirini yapmasin. ("pasam, cerebral cortexiniz hasar gorur" dediler, "evet gercekten de gorur"dedi ve herkesi sasirtti)
(bkz: frederic beigbeder)'in aha ben kullandım bunlar geldi başıma demek için yazdığı ectacy hikayeleri adlı kitabındaki her hikayede mutlaka kullandığı hap.

4-5 sene once sosyetenin sıklıkla kullandigi populer kimsayal madde idi, bir kac olumden sonra sosyeteyi saran panik ve pesisira felc olup eli kolu tutmayanlar piyasayi sarinca, aniden birakildi. sonra, semt cocuklari tarafindan barlara, clublara giderken atmak icin birebir sey oldugu kesfedildi, su an baliciler ve esenler/bagcilarin sozde kopan insanlari tarafindan kullaniliyor.piyasa da 5 milyon olmasi tabiki ragbeti attirdi, ilk deneme de olenler bile var, o derece tehlikeli ve uzak durulmasi gereken madde. sonu yok, olen onca insan yalan bos yere olmus olamaz.

hint mistisizminde (şöyle yazılışını görmüştüm ''extaz'') ruhun bedenden ayrılması olarak kullanılıyordu.. haliyle böyle düşününce çok güzel bir olaya isim olan haptır.
beni yakinda (bkz: eksi sözlügü ectasy yakti) diye birsey duyarsak sasirmayalim diye diye düsündüren uyusturucu.alinca uyusturuyormus insani.kötü bisey yani....

çirkin insan makyajı yerine film setlerinde kullanılabilecek, çok çok yanlış gitmiş bir süper asker ilacı projesinin sivillere miras bıraktığı lanet.
etki maddesi 3,4 methylenedioxymethamphetamin olan katkili kimyevi madde. esas etkisini beynin ve gastrointestinal sistemin mutluluk hormonu salgilayan (bkz: serotonin) hucreleri uzerinde gosterir.etkisi her insan uzerinde farkli olmakla birlikte alindiktan ilk bir saat icinde kanda yeterli duzeye gelir ve hucreler futursuzca serotonin salgilamaya baslarlar.part i: mideden yukselen dalgalar size asik oldugunuz hissini verirken beynin tamamini saran serotonin hucreleri yuzunden tum beyine yayilan karincalanma hissedilir.ayni anda dopamin salgilanmasini da tetikledigi icin agrilar kesilir, insan enerjiyle dolar.cok buyuk mutluluktur,agri da kaybolmustur,algilar acilir muzigin her notasi farkli bir yerleri uyarmaya baslar.part ii: tabi her sey bu kadarla kalsa iyi derdik,isin felaket kismi su anda baslamaktadir.vucut enerjiyle dolar dolmasina da enereji uretirken vucudun karsilastigi bir sorun vardir.isi.evet isi.vucut isinir arkadaslar,nolur,terlemeye baslarsiniz.neden terlersiniz,cunku vucut varolan suyu buharlastirma sonucu isiyi dusurmeyi planlamaktadir.(ulu tanrim ne alet) ama bitmez ki enerji,urettikce isinir isindikca ter basar.suya abanirsiniz,su icmezseniz beyniniz asiri su kaybindan kendini kapatir.olasi bir olum sizi beklemektedir.part iii: kanallar arasinda serotonin+dopamin corbasi.kendinden gecilmistir,mutluluk zirvededir.aci yoktur,herseyi seversiniz.hayat guzeldir dertler tasalar bir osuruk gibi kaybolurlar,zira beyin ac bi sekilde her turlu uyariyi buyuk titizlikle kaydetmektedir.zihin bellek aciktir. hucreye geri alinan serotonin tekrar kanallara geri verilir.milletin patliyorum hacim nidalari bu her geri alinis ve salinimdir.part iv: serotonin geri alim pompasi calismaya baslar.zira serotonin hizli uretilen ve hemen geri alinan bir hormondur.sizi mutlu eden seyler bu hormonu salgilattigi icin sevilirler.pavlogun kopegi misali guzel bisey gorunce sevinmenizin nedeni budur.normalde sadece serotonin baglayan pompalar,bu zikkim madde yuzunden dopamin tutar hale gelirler ve kanallardaki dopamini de serotonin hucresi icine cekmeye baslarlar.part v: *** oldu iste simdi.dopamin guclu bir antioksidandir,serotonin hucrelerini oksitlemeye, yani yakmaya baslarlar.uzerine asit dokulmus gibi kivrim kivrim kivrilir hucreler.hatirlatmak gerekirse arkadaslar,maalesef beyin hucreleri,ki serotonin hucreleri de dahil, uremezler.tekrarliyorum u-re-mez-ler. bu geri alim esnasinda serotonin hucrelerinde kalici hasar meydana gelir.part vi: serotonin reseptorleri,yani salgilayan hucrede degil de,karsit hucrede bunu baglayip sizin mutlu olmaniza yaran alicilar yorulmaya basladi bile.fazla olmasa da *** oldu gene.beyin asiriliklari sevmez,devamli kendi dengesini korumaya calisir arkadaslar, bakti ortamdaki hormon fazla, sikindirik bi madde devamli bunu salgilatiyo,beyin isin icinden cikamiyo,emir gelir.reseptorler geri cekilir,ve de kitlenir.artik hucre serotonin baglayamadigi icin mutluluk azalmistir.dopamin de geri alindigi icin artik beyin aciyi ve agriyi hissetmeye baslar.dizler ayaklar surekli uyari gondermekteydi zaten,ama beyin bunlari siklemiyordu.ne oldu simdi bi daha *** oldu.tanri super makine tasarlamis,ve maalesef size sinirlar vermis.bu tip maddeleri kullanip anlik zevkler icin hayatinizin geri kalaninda mutsuz depresif biri olarak gezmeyin.sevin beyninizi vucudunuzu,iyi bakin spor yapin,karacigeri ve beyni sikse de votka redbull icin, uyusturucu/uyarici kullanmayin.bi de taze edit: bu hap yuzunden elektronik muzige bok atmayin.elektronik muzik iyidir guzeldir,siir gibidir.bilip bilmeden abuk subuk laflar etmeyin ortaliklarda.gun gelir o laflari size yedirirler...her muzigin iyisi kotusu oldugu gibi,her muzigi seven bir kitle oldugu gibi bu muzigin de iyisi kotusu vardir ve de bu muzigi seven bir kitle vardir.
ing. mutluluktan esrimek; bi çok sebeple yaşanır ama ennn deli gibi olanı sevgilinin neden olduğu...
bir takım etkileri şu şekilde sunulabilir ;back door man says:tayhan benim dalga kalkmıyor back door man says:kalkmadıgı gibi bir de içeri kacıyorsonradan gelen mesaj neticesinde kendimi yazmakla yükümlü hissettiğim şey : back door man says:taşaklarım ipana çürük yumurta testindeki yumurta gibi.
pek cok kisinin duyduklari isittikleri etkilerden yola cikarak yorumladigi hap. oysa ki pek oyle degil. oncelikle verdigi mutluluk hissi o kadar yogun degil. cogu seyde oldugu gibi sadece ilk kullanimda mutluluk hissi biraz fazla. zaten sonraki birkac gun o mutlulugun bedelini fazlasiyla cikartiyor. ot bok gibi birsey degil, kimyasal sonucta. oyle ha diyince etkisi gecmiyor. madde olarak incelemek gerekirse1) artik populeritesi nedeniyle yerli uretimi oldukca artti. bir zamanlar oldukca yuksek bir rakama (cunku disardan geliyordu) satilirken simdi kenar semtlerde 3 ytl'e bile bulunma sansi var. eh tabi dozaj ayarlamasi yada uretim kalitesi tamamen gotten sallama. degismeyen tek sey icerigine biraz daha bagimlilik yapan maddelerden konulmasi. bagimlilik = daha fazla musteri. bir arkadasima denk gelen boyle bir bozuk hap cocugu 10 gun kadar etkilemisti. bu 10 gunun 3 u fiziksel, kalan 7si ise psikolojik sorunlar (surekli aglama, yapacak hicbirseyin olmamasi, yemek yememek, hepsinin sonucunda bilinc altinda parlayan kendimi oldureyimde bitsin hersey vs..). 2) bagimliligi sadece psikolojik degil, birkac kullanimdan sonra fiziksel bagimlilik ortaya cikiyor. bunun sebeplerinden biri de 1. madde de acikladigim arttirilmis bilesenler. nasil her gun ayni yemegi yemek artik size zevk vermiyorsa bunda da ayni dozaj vermiyor. ilk zamanlar 1 tane sizi saatlerce etkisi altinda tutarken kullanima bagli olarak bu 3-4 taneye cikabiliyor. kisa surede 2ser olarak almak gibi. hatta sirf bu hapi kullanma sebebiniz ilk zamanda aldiginiz tadi bir daha yakalayabilmek bile olabiliyor.3) bedeninizden 5 kat daha dusuk bir elbiseyi giymeye calisin. imkansiz gibi birsey, basarsaniz bile hayatinizi zehir eder. bu ornekteki gibi artik fiziksel & zihinsel olarak tad alma citanizi yukseltiyorsunuz. bunun sonucunda hem hayattan hicbir beklentiniz ve zevkiniz kalmiyor, hemde artik daha dusuk seviyedeki uyusturucular (ot alkol vs..) kesinlikle sizi kesmiyor. daha ust seviyelere yonlendiginizde zaten yaragi yemis yasaminiz daha da beterine dogru gidiyor. tipik bir uyusturucu sendromu. birkac nefes ot, ex lsd vs. ve eroin gibi hardcore uyusturucular. sizi kademe kademe yere batiriyor.4) sosyallestirme sohbet gibi istekler felan tamamen palavra. evet ilk zamanlar etkisiyle (sadece hapin beyninizi siktigi an) konusma daha dogrusu sacmalama istegi doguyor icinizde. fakat zaman gectikce sosyal kelimesinin bile ne oldugunu unutturuyor. ilk kullanimda size fake bir gelecek gosteriyor fakat isin asli birkac kereden sonra ortaya cikiyor. nasil ki gollum the one ring'i bulunca etkisinde kalip yuzugun guzelligine kaniyor lakin sonrasinda daglara taslara vuruyor kendini karanliga hapsoluyor iste aynen oyle oldugunu farkediyorsunuz. uctugunuz sadece ruyanizda gordugunuz bir olay, isin kotu yani siz bu ruyayi gorurken batakliga gomuluyorsunuz5) fiziksel zararlari oldukca fazla. cok uyusturucu kullanmis kisilerin dislerinin olmamasi fircalamadigi icin dustugunden degil. cene kaslarinin yipranmasi, istem disi cenenin sikilmasi ve kasilmasi sonucunda dokulmesidir. ayrica cinsel gucunuzu inanilmaz dusuruyor. hatta hapin etkisinde iken ereksiyon olmanin hicbir sekilde mumkunati yok. o an bunu yasattigini goz onune alirsaniz daha sonra neler yapabilecegini tahmin edersiniz sanirim.sonuc olarak. sadece bir hap veya bir kereden bisiy olmaz diye dusunmeyin. size sundugum bilimsel ongoruler yada neler olabilir degil. ilk agizlardan olanlar ve olmakta olanlar. bana oldukca yakin bahsettigim "kenar semt"lerden birisi oldugu icin onlarca ornegi var gozumun onunde. yapmayin, etmeyin.

ARKADASLAR BU YAZI ISMI LAZIM OLMAYAN BIR FORUM SITESINDE BULDUM.GECEN GECE GOOGLE DA "EXTACY NIN ZARARLARI" YAZARAK BU ZIKKIMIN ZARARLARINI OGRENMEK ISTEDIM VE BU YAZIYI BULDUM,OKUDUM VE COK ACIK BIR SEKILDE SOYLEMEK GEREKIRSE BIR DAHA KULLANMAMAK ADINA TOVBE ETTIM.

VE SUNU DA COK ACIK BIR SEKILDE SOYLEMEM GEREKIRSE BU ZIKKIMI KULLANDIGIM ZAMANLAR ICIN COK AMA COK PISMANIM.GERCI COK FAZLA KULLANMADIM AMA KULLANDIGINIZ SURE ICERISINDEKI ZARARLAR YAZIDA DA GECMIS OLDUGU GIBI TAMAMEN KALICI....

YAZIDA GECEN BUTUN O VUCUDA HISSETTIRMIS OLDUGU DUYGULARI SAHSEN HEPSINI YASADIM...

TOVBE KERE TOVBE!!!!

HELE BU YAZIYI OKUDUKTAN SONRA TOVBELER TOVBESI DIYORUM VE ADMIN TARAFINDAN BU ALINTI YAPILMIS OLAN YAZININ UYGUN BIR YERE SABITLENMESINI RICA EDIYORUM...

BU YAZIYI KIM YAZMISSA DA ALLAH ONDAN 1000 KERE RAZI OLSUN BENI BU ZIKKIMDAN KURTARDIGI ICIN...

NO MORE DRUGS...

STOP THE DRUGS...

I WISH THE DAYS WITHOUT DRUGS!!!
Loneliness
Güzel tartışmalara gebe bir konu uzasın bakalım...Ve pro bu konuda katılıyorum sana demokratik bir ortamdayız doğrudur çizgileri geçmediği sürece herkes başımızın üstünde...Yaptıklarıda kendilerini bağlar herkesin!
Snup
Bunun başlıca sebebi elektronik müziğin club'larda çalması ve club'larında uyuşturucu marketleri olması kanımca...
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.