Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Markus Schulz - Amsterdam 08
Dance4trance | Legal Electronic Music Portal of Turkey > Dance4trance Elektronik Müzik Kültürü > Single ve Album Değerlendirmeleri > Albüm Değerlendirmeleri
prometeus

Birkaç hafta içerisinde Markus en yeni derlemesi olan Amsterdam’ 08 size en yakın müzik marketten ulaşabilceksiniz. Coldharbour Session 2004, Miami’05 ve ibiza’06 nın devamı Kasım 2007 de olacaktı ama ne yazık ki 2 hafta ertelendi. Sabrettiğiniz için ödüllendirilecek misiniz? Bu albümün ön izlemesinde bunu keşfedelim.

Her şeyden önce, niye Amsterdam ve niye başka bir şehir değil? Markus:”Ben şehirleri hep benim ve yıllık mix derlemelerim için değerli olacak yerleri seçerim. Amsterdam’a sadece aşığım. Orasıyla bir duygusal bağım var; benim ailem ve bütün arkadaşlarım orada. Hollandalılar, benim müziğimi ilk kabul edenler ve beni benimseyenler oldu. Bu yüzden ki 08 mix için Hollanda’yı seçmem çok normal” .

Amsterdam 08 2 cd bütün öncekiler gibi 2 cdden oluşuyor. CD 1 ve 2 de 13 er şarkı olacak ama şu an bu albümümdeki şarkıların isimlerini açıklamama izin verilmiyor ama izin verildiği zaman bunu ilk öğrenen sizler olacaksınız.(Tabi biz öğrendik ve sizlerle paylaşıyoruz ) Derlememde çoğunu muhtemelen daha önce hiç duymadığınız bir çok yeni şarkıya yer vereceğim. Ayrıca Global DJ Broadcast yada setlerimden yabancı olmadığınız bazı parçalara da yer vereceğim. Markus şarkı seçimiyle ilgili olarak şöyle konuştu: “Şarkıları derlerken çok keyif alıyorum. Onlar her zaman büyük bir aşkın eseri ve her zaman benim aklımda. Bütün yıl boyunca mixlere uygun genleri taşıyan trackleri aklımda tutacağım. Onları burada yaz sonuna kadar sergileyeceğim ama CD için de saklayacağım.”

Gelin biraz da bilmek istediklerinizle ilgili konuşalım. Acaba nasıl bir müzikle karşılaşacaksınız? Birkaç haftadır derlemem hazır ve her dinlediğimde kulağıma daha hoş geliyor. Ibiza ’06 dan fazla uplifting ve balearic soundlar yok. Daha koyu ve bana Coldharbour Session 2004 CD 1 i hatırlatıyor. 2 farklı şekilde dinlenilebilir. İster rahatlar kendini Markus’un yarattığı yolculuğa bırakır ister sesi açar dansın tadını çıkarırsın. Markus’un uzun soluklu canlı setlerinin ilk saatlerine çok benziyor. Çok yavaş başlıyor, 124 BPM de, yavaşça hızı artıyor. CD 1 kesinlikle daha önceki derlemelerde de olduğu gibi Markus’un daha çok progressive ve koyu müziğini içeriyor. “İlk dinlediğim zaman şarkıları atlayak dinlemiş geçmiştim. Bütün şarkıları dinleyip bir fikir edinememiştim. Ama siz şarkıları atlamadan dinlerseniz ne kadar güzel olduğunu anlarsınız. Bir derlemenin ancak bu kadar kusursuz olması beklenebilir. “

2. CD tümüyle farklı. 1. CD’nin kaldığı yerden devam ediyor. Daha fazla uplifting ve daha çok trance tarzı soundları içeriyor ve dans pistleri için yapıldı. İlk parça Markus ve oğlu Alex tarafından yapıldı ve müthiş bir tanıtım şarkısı. Bu Markus’la Alex’in Schulz namıyla tanımadan önceki ilk tanıtım parçası düzenleme girişimi değil. Bu nasıl olduysa bir düzenleme değil de tamamıyla farklı, insanları bu parçanın çalmasını bekler bir moda sokan parça oldu. Bu CD kesinlikle hepimizin tanıdığı gerçek Coldharbour soundları. Heyecan verici bas çizgileri, trance melodileri uplifting soundlar ne demek istediğimi zaten sizler anladınız. Yavaş ve daha progressive parçaları var ve CD 1 de olduğu gibi değil. En muhteşemi değil tabi ki de bazı artıları ve eksileri var. Öyle görünüyor ki Markus sizi bu setle şaşırtmak istiyor. Bu CD kesinlikle size kara kış günlerinde mutluluk verecek bir CD olacak.

Ertelemeye değer miydi? Evet değerdi. Belki ilk dinlediğinzde çok şaşıracaksınız çünkü daha önceki derlemelerden farklı. Artık Balearic ibiza soundları yok ama Amsterdam’ın daha koyu soundları var. İlk CD benim favorim, bütün parçalar çok uyumlu. Birbirinden farklı uyumsuzluk yaratacak bir sound yok. Baştan sona mükemmel bir mix. Dünyadaki bütün hayranlarımın muhakkak edinmesi gereken bir CD.

Parça Sıralaması:

CD01
01: Dakota- Amsterdam
02: Leama- Ghettotech
03: Glenn Morrison- Blue Skies With Linda
04: Plastic Angel- Try Walking In My World
05: Lens- Beyond The Shadows (Moonbeam Remix)
06: Glenn Morrison- Rubberband
07: Rex Mundi- Ibiza Sunlight
08: Marcus Schossow- Mr White (Ruben De Ronde Remix)
09: Tydi- Meet Me in Kyoto
10: Ketho- Silent Room
11: Supuer- Azaleus
12: Destination X - Dangerous (Gareth Emery Remix / Markus Schulz Big Room Reconstruction)
13: Sonic Division- If I had Wings

CD02
01: Fulyen- Approach
02: Dakota- Progression
03: Carl & Joni- Foresaken
04: Markus Schulz- Fly To Colors (Carl B Remix)
05: Anton Chernikov- Your Burning Eyes
06: Breakfast & Mike St Jules- Only Two Should Know
07: Markus Schulz feat Andy Moor- Daydream (Coldharbour Remix)
08: Agnelli & Nelson- Sleeping In Airports
09: Bebop- Breakthrough Woodpecker
10: BEN & Mr Pit- More Manners Please
11: Enmass- Avalon
12: Kenneth Tjonasam- Formulation
13: Vision- Entry To Heaven (Benya Remix)

Çeviriyi yapan Digitalboy'a teşekkür ederim.
Loneliness
güzel bir çalışma olmuş...emeği geçen herkese teşekkür ederim.Digitalboy ve proya...
q1ch
beklemedeyiz
DaRkk
markuz sen başkasınnn
çal oynasın türkiye patlasınn :pepper:
ganJa
QUOTE(DaRkk @ 18.01.2008, 10:45) *
markuz sen başkasınnn
çal oynasın türkiye patlasınn :pepper:

seni markusCu aynen kanka bambaşka pirate.gif
AndRoiD
albüm çok güzel olmuş denemenizi tavsiye ederim.
bu arada loneliness önemli değil görevimiz aylardır sitede armut topluoz.arada işe yarayabildiysek ne güzel ;)
bartender
Markus Schulz benim herzaman kalitesine ve yaprığı çalışmalarını çok beğendiğim bir dj
тυgαу
Thanks
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.