imagine
04.12.2007, 20:19
Yorumlarınız..........
sahinsel
04.12.2007, 20:47
trance müziği son 2-3 senedir dinliyorum.bundan öncesinde daha çok techno müzik dinlerdim.ama trance ı tadınca ondan vazgeçemedim....
CeiLaCe
04.12.2007, 21:07
1 yıl daha yeni olucak .. Valla ben Tiestoyla başlayanlardanım :D Yani o olmasa daha ii şarkılara ulaşmak başka Djlerin de olabilceğini akıl edemicektim :D Bir de katıldığım ilk etkinliğin de çok büyük etkisi oldu .. Electro Youth ... Çıkan Djler hakkında ufacık bi bilgim yoktu tarzlarr fln .. Aman dedim bu nasıl bir müziktir bölee :)) Sonram iice bi bağlandımm :)
imagine
04.12.2007, 21:55
Arkadaşlar bende söyliyeyim Ben 3 seneden beri dinliyorum trance mizihi ben yahelle tanıdım ilk bağımlısı olduğum parçası inta omridir. O parçaya hastayım
fAtaL SenSe
05.12.2007, 09:53
aboooo... benim lise 1 di sanırım. yani 1998 oluyo. o zamanlar blade in muzigi vardı hatırlarmısınız? teknodur aslında ama deli gaza getirir. ilk kazamı o parçayı dinlerken yaptım :))))
Sonrasında fatboy slim, rockafellar skank ve right here right now, prodigy falan derken bi baktım elektronik muzik dinliyorum. o aralar bi eminem fırtınası esiyordu heryerde.. Ufak bi md player ım vardı ( şimdi kimbilir nerdeee ) okula getirirdim onda dinlerdik hep beraber, cok da eglenirdik yani...
sonrasında depeche mode un enjoy the silence ı geldi onu dinledim. hemen sonrasında bi arkadasım tiesto nun traffic ini verdi ( aradan 1 - 2 sene gecmişti tabi ) ona hasta oldum, sonra dedim ide diger parçalarına bakalım tiesto nun.... lethal dedik, sunset on ibiza yı dinledim yok dedim boyle bi tribal :) bi bakmışım elektronik muzigin her turlusunu dinler hale geldim..
heee bide TR de aylin aslım ın sen gibi diye bi elektronik parçası vardı hatırlarmısınız, TR nin ilk elektronik muziklerindendir, belki de ilkidir. O da benim bu tarzı sevemem neden oldu. sonrasında mı???
kaybedilmiş olan 40 gb lık bir external HDD ve 70 e yakın cd ( yegenlerim makyaj yapmak için kullanmışlar cd leri delirdim, biri 6 biri 4 yaşında ), şu anda da toplam 270 saatlik bir arşiv..
yeter sanırım.. allah Laptopuma zeval vermesin.. yedeklemeyi dsunuyorum ama yazıcısında bi problem var..
1996-2007-...
96 da insomnia ve salva mea daha yeni çıkmıştı. bi anda herkes bu parçaları konuşmaya başlamıştı. o dönemlerde tüm arkadaşlarım metal hastasıydı. Kasetçilerde "o dönemde nerde D&R'lar cd bile yoktu" takılırdık beraber. bir sene geçti geçmedi yine o kasetçide the fat of the land le tanıştım, ondan sonra koptu...
Josh Tyerr
05.12.2007, 15:41
7 seneden beri dinliyorum ama bu kadar az olması normal çünkü daha yasım 19 :D
2003ten beri ozamnlar techno fln dinliodum bi arkim sayesinde sasha ya gitmiştik maslak venüe de o gün bugündür forever trance .)
tiestoyu hep dinliodum ama ne dinlediiimi bilmiodum
bana sewdiren biras fg biras da arkadas ortamim oldu
3 4 yildir demei unutmusum
Swetans
16.12.2007, 12:28
6 Senedir dinliyorum bu işe Ferry ile başladım..
jordan23
16.12.2007, 20:07
trancelove
18.12.2007, 21:27
12 senedir dinliyorum ilk çıktığı zamanlardan beri yani atb nin şarkılarını çok dinlerdim:) sora tiesto nun forbiden paradiseleri ve nyana beni uçuran albüm:) 20 yaşındayım ve bunca senedir her güzel sette kalbim aynı heycanla atıyo süper bi müzik bu yaaa:)deliriyorum dinleyince armini tiestoyu cosmic gate i daha dorusu kasıntı olmadan müziği seven ve güzel yapabilen dj leri beğeniyorum buzdolabı gibi partilerde çalan pvd yi pek beğenmiyorum müzik tarzıda bi garip bi türlü sevemedim doğrusu:(
sanırsam 6-7 sene olmuştur... belki de daha fazla...
ingiltere den bi arkadaşım sayesinde geliodu karma cd ler. araalrında yldızı parlayan dj ler ve sadece o eski zamnlarda albüm çıkarıp daha sonra albüm yapamamış birçok ünsüz dj dolu. zaten o zmanlar genel olarak undergrand piyasa çıkıyordu albümler. müzik şirketlerinin electronik müziğe verdiği değer birkaç yıldan fazla değildir. ülkemizde hala bi güven yok bu müzik tarzı için....
Blackblue
21.12.2007, 13:04
3 sene oldu valla.Bende club serileri dinlerdim daha çok discolarda çalan müziklerden.Daha sonra bi abimin tavsiyesi ve FG radyoyla trance tattım bende.FG yi seviyorum. :)
Maniac_Child
29.01.2008, 23:20
SUAN BEN 20 YASINDAYIM AMA 16 YASIMDAN BERİ DİNLİYORUM YANİ 4 SENEDİR
Sanırsam 3 seneden beri dinliyorum Tiésto abi sağolsun
Maniac_Child
05.02.2008, 05:41
Arkadaslar hiç küçüq yaşta dinleyen dostlarımız yoqmu........
benm çok olmadı 2 yıl sadece
tech-ill
18.02.2008, 16:31
5 veya 6 sene vardır , sanırım 6 sene. ben bu yıllar içinde sadece trance değil diğer kategorilerle de ilgilendim açıkcası. o yüzden safi bir trance dinleyicisi değilim. ama tiesto, yahel, quicksilver, armin va buuren paul van dyke, oakenfold, böyle iismleride sürekli dinledim. daha çok progressive den house a doğru giden bi süreç oldu.
exlucifer
31.03.2008, 03:56
Bir fiil 8 senedir esiriyim trance müziğin
Everytime - Lustral
_AyLiN_
31.03.2008, 08:24
6 yıldır elektronik müzik dinliyorum.Ama trance müziği keşfedeli 3 yıl oluyor.
ArminVanBuuren
31.03.2008, 14:09
mrß Arkada$Lar ßen ßu Siteye ßir Arkada$ın öneriSiyLe Daha Yeni Girdim. ya$ım 20 6 Senedir trAncE dinLiyorum.
Loneliness
31.03.2008, 14:20
QUOTE(ArminVanBuuren @ 31.03.2008, 15:09)

mrß Arkada$Lar ßen ßu Siteye ßir Arkada$ın öneriSiyLe Daha Yeni Girdim. ya$ım 20 6 Senedir trAncE dinLiyorum.
hoşgeldin dostum...Keyfine bak!
trance2be
31.03.2008, 15:49
önce techno 1989 sonra trance 1992'den itibaren dance2trance- power of american natives ile trance dinlemeye başladım
Swetans
31.03.2008, 18:49
Trance müziğe geçişim 99 - 2000 senesinde oldu.. 2002 den sonra dahada aşina olduğumu söyleyebilirim..
Progressivity
31.03.2008, 21:56
trance 2004 ten beri adam gibi dinliorum
house 2002 den beri ;)
Bu Müthiş Müzik Trünü 4 Sene Önce dinlemeye başladım ah ahh Tiestoyla Başladı Herşey Traffic Soundunu Dinledim Büyülendim Şimdide Bağımlısı Olduk iyikide Dinlemisim iikide bağımlısı olmusum....
ozzyxpm
01.04.2008, 10:16
2003 den beri ondan once techno dinliyordum ama 2003 den beri trance çok ağır bastı
deeper34
03.04.2008, 11:47
yaşım 22... baya oldu trance dineleyli...2000 senesinde başladım ...
erhans1426
03.04.2008, 12:36
22 YAŞINDAYIM 10 SENEDİR DİNLİYOM.
TRANCE MÜZİĞE ARMİN VAN BUUREN'LE BAŞLADIM VE YAKLAŞIK 6-7 YILDIR SABAH AKŞAM DİNLERİM VE HİÇ BIKMAM
dj ozzzy
08.04.2008, 12:55
5 senedir dinliyorum
kaan demirel
11.04.2008, 21:18
aklım başıma gldiğindn beri:Dbaya bi oluor.ama 3-4 sene:D
By_mix_er
14.04.2008, 21:25
herşey trafic le başladı.... =)

baltman
14.04.2008, 22:15
Burdaki erkadaşların çoğu çok genç daha yeni başlamış sayılırlar trance müzik dinlemeye,galiba bi ben bi de bekir var trance müzik doğduğundan beri dinleyen.trance adına herşey 1991 u96-das boat ve KLF-What time is love ile başladı.bunlar ilk trance release'leri olarak kabul edilir.ilk zamanlar dinlemeye başladığımız müziğin adının trance olduğunu bile bilmezdik.trance ilk yıllarında dalga geçilen,pek kalıcı olmayacağı konusunda birleşilen,gelip geçici,evde bilgisayar başında yapılabilen basit bir müzik olarak tanımlanıyordu.ama trance zamanla gelişti içinden farklı genreler doğdu daha çok kitle tarafından dinlenir oldu,ilk başlarda underground olan trance 90 lı yılların sonlarından itibaren yeryüzüne çıktı ve 2000 yılından itibaren altın yıllarını yaşamaya başladı.Günümüzde house ve minimal electro'nun gölgesinde kalmış gibi görünsede en çok dinlenen ve doğduğu yerde yani yeraltında en çok saygı duyulan electronic müzik türü.
trance2be
21.04.2008, 23:37
QUOTE(baltman @ 14.04.2008, 20:15)

Burdaki erkadaşların çoğu çok genç daha yeni başlamış sayılırlar trance müzik dinlemeye,galiba bi ben bi de bekir var trance müzik doğduğundan beri dinleyen.trance adına herşey 1991 u96-das boat ve KLF-What time is love ile başladı.bunlar ilk trance release'leri olarak kabul edilir.ilk zamanlar dinlemeye başladığımız müziğin adının trance olduğunu bile bilmezdik.trance ilk yıllarında dalga geçilen,pek kalıcı olmayacağı konusunda birleşilen,gelip geçici,evde bilgisayar başında yapılabilen basit bir müzik olarak tanımlanıyordu.ama trance zamanla gelişti içinden farklı genreler doğdu daha çok kitle tarafından dinlenir oldu,ilk başlarda underground olan trance 90 lı yılların sonlarından itibaren yeryüzüne çıktı ve 2000 yılından itibaren altın yıllarını yaşamaya başladı.Günümüzde house ve minimal electro'nun gölgesinde kalmış gibi görünsede en çok dinlenen ve doğduğu yerde yani yeraltında en çok saygı duyulan electronic müzik türü.
evet 1989 öncesi electronik-pop dönemini saymıyorum 1989 technotronic sonra 90- the KLF deli bir soundu vardı epey dinledim sonra U96 süperdi. 2 unlimited ve birde modulation wave yani şimdiki erol temizel albümü(91 yada 92 çıkışlı türkiyenin ilk elektronik dans müziği produksiyoncusu ve dj si) ardından 93 arkası birsürü güzel euro techno- dance gruplar sonrası yavaşa yavaş geldiiiii... ve en sonunda stilimi 1996 dan itibaren trance formatı olarak sabitledim... ya ne güzel isimler vardı şimdi yazsam buraya roman gibi olur.. sanırım başka beni böyle sarıp sabitleyecek daha bir tür icat olmaz..(o yıllarda böyle internet neyim yok her bişiyi listelerden radyolardan takip eder haftalarca beklerdik aynı parça yayınlansın diye..)
fAtaL SenSe
22.04.2008, 11:25
QUOTE(trance2be @ 22.04.2008, 00:37)

evet 1989 öncesi electronik-pop dönemini saymıyorum 1989 technotronic sonra 90- the KLF deli bir soundu vardı epey dinledim sonra U96 süperdi. 2 unlimited ve birde modulation wave yani şimdiki erol temizel albümü(91 yada 92 çıkışlı türkiyenin ilk elektronik dans müziği produksiyoncusu ve dj si) ardından 93 arkası birsürü güzel euro techno- dance gruplar sonrası yavaşa yavaş geldiiiii... ve en sonunda stilimi 1996 dan itibaren trance formatı olarak sabitledim... ya ne güzel isimler vardı şimdi yazsam buraya roman gibi olur.. sanırım başka beni böyle sarıp sabitleyecek daha bir tür icat olmaz..(o yıllarda böyle internet neyim yok her bişiyi listelerden radyolardan takip eder haftalarca beklerdik aynı parça yayınlansın diye..)

o kadar eskilerde değiliz bekir abi bizlerde.. ama benim başlangıcım Depeche Mode un Enjoy the silence ıdır. o parça hala beni alır goturur biyerlere..
Bir ustteki arkadasa ithafen:
Ben trance muzigin "house ve minimal electro" değil de Progressive ve house un golgesinde kalmış oldugu gorusundeyim. bugun kimse trance muzige kesin bir yanıt veremez. yani bir parçanın genresi hakkında TRANCE bu kesin diyemez ( genelleme yaptım kusura bakmayın ), ama bir house yada prog parça direk ben buyum diyebildiginden sanırm biraz geri planda kalmış gibi gorunuyor.
bana sorarsanız cogu arkadasımız da (burda da yanlış anlaşılmalar olmasın lutfen) Trance dinleyicisiyim demesine ragmen aslında house muziklerden hoşlanmaktadır. Cunku bugun bakarsanız Yahel e trance music producer olarak goren arkadaslarımız var. bu normaldir, olacaktır illaki. sonucta bizde annemizin karnından bu bilgilerle dogmadık.. 1-2 senedir bu parçaları dinleyen birinin ayrımı yapması gercektende cok zor acıkcası ;))
Cogu zaman bende karıştırıyorum (artık o kadar cok dallar varki, melodic trance, vokal trance, uplifting, goa, psy, hard vs.. ).
Uzun lafın kısası; Eskiler gercekten cok guzeldi. Bekir abim benim, sayende cok sey ogrendim cok teşekkur ediyorum sana.. hakkın nasıl odenir bilmem. En yakın tarihte bi GG de birlikte olucaz sen merak etme. Hele bi ufaklık buyusun de onun eventlerine gideriz inşallah birlikte D4T ailesi olarak
bizden büyükler var saygılı olalım:)
trance zaten direk olarak adlandırılamaz, adlandırılamıyor. nedeni alt türlerinin çoğunluğu. çok genelleme yaparsak elbette trance deriz. Fakat vocaliydi upıydı psyıydı kılıydı yünüydü derken bi ton alt dalı çıktı trance ın. trance ın trance olduğunun anlaşıldığı yıllarda dinlemeye başlayanlar ne demek istediğimi daha net anlarlar. ama şöle bi olay var ki bunu her zaman her yerde savunurum; progressive diye bir dal yoktur. olamaz da. progressive alt dal olmuştur ve olmaya mahkumdur. zira house un trance ın hatta ve hatta technonun bile progressive i vardır. ama gelin görün ki ağız alışkanlığıyla başlayan progressive tarzı özünde progressive house dur.
diğer bir yandan piyasanın electroya kayması olayına yerden göğe kadar hak veriyorum. bu bağlamda piyasalaşan trance, vocal trance adını almış durumda bu benim kişisel fikrim. ah nerde o eskiler lafına işte burdayız biz bu işte istikrarlıyız diyen alt tarz ise upliftingtir. kısaca gerçek trance oldu size uplifting trance :)
trance2be
23.04.2008, 02:43
QUOTE(Julio @ 22.04.2008, 12:18)

bizden büyükler var saygılı olalım:)
trance zaten direk olarak adlandırılamaz, adlandırılamıyor. nedeni alt türlerinin çoğunluğu. çok genelleme yaparsak elbette trance deriz. Fakat vocaliydi upıydı psyıydı kılıydı yünüydü derken bi ton alt dalı çıktı trance ın. trance ın trance olduğunun anlaşıldığı yıllarda dinlemeye başlayanlar ne demek istediğimi daha net anlarlar. ama şöle bi olay var ki bunu her zaman her yerde savunurum; progressive diye bir dal yoktur. olamaz da. progressive alt dal olmuştur ve olmaya mahkumdur. zira house un trance ın hatta ve hatta technonun bile progressive i vardır. ama gelin görün ki ağız alışkanlığıyla başlayan progressive tarzı özünde progressive house dur.
diğer bir yandan piyasanın electroya kayması olayına yerden göğe kadar hak veriyorum. bu bağlamda piyasalaşan trance, vocal trance adını almış durumda bu benim kişisel fikrim. ah nerde o eskiler lafına işte burdayız biz bu işte istikrarlıyız diyen alt tarz ise upliftingtir. kısaca gerçek trance oldu size uplifting trance :)
saygına saygı duyarım. söylemek isteyipte söylemeye yani yazmaya çekindiğim konuları bir çırpıda yazmışsın bir üstten fatal sense (furkan kardeşim) de belirtmiş o kadar cok tür varki bende karıştırmaya başladım hatta bu aralar trance diye indirdiğim albüm ve setleri dinlerken bu nasıl bir trance ya düpedüz neredeyse progressive house-electro melodileriyle donatılmış birazda minimalla süslenmiş parçaları trance diye dinliyorum zoruma gidiyor...keris gibi oluyorum desem doğrudur..
bende sana katılıyorum julio şu an uplifting trance iyi gidiyor .. saygılar :) ;)
No Good
23.04.2008, 17:07
7 yıl olmş
justbee
25.04.2008, 09:04

valla bende 2 senedir falan dinliyorum ama kayıpmış diğer yıllar vazgeçilmiyo bi türlü keşke daha önce keşfetseymişim. bende yahel ve tiestoyla başladım.
justbee
25.04.2008, 09:06
ayrıcada çok uzun zaman dinleyen arkadaşları tebrik ediyorm..daha o mertebeye ulaşamadık
imagine
27.04.2008, 11:52
QUOTE(trance2be @ 23.04.2008, 00:43)

saygına saygı duyarım. söylemek isteyipte söylemeye yani yazmaya çekindiğim konuları bir çırpıda yazmışsın bir üstten fatal sense (furkan kardeşim) de belirtmiş o kadar cok tür varki bende karıştırmaya başladım hatta bu aralar trance diye indirdiğim albüm ve setleri dinlerken bu nasıl bir trance ya düpedüz neredeyse progressive house-electro melodileriyle donatılmış birazda minimalla süslenmiş parçaları trance diye dinliyorum zoruma gidiyor...keris gibi oluyorum desem doğrudur..
bende sana katılıyorum julio şu an uplifting trance iyi gidiyor .. saygılar :) ;)
Helal olsun abi sana benimde çocuğum olsun bende böyle şeylere alıştıracam.... Senin tutttum tam 10 numarasın
jordan23
27.04.2008, 13:18
QUOTE(mod by umut @ 27.04.2008, 12:52)

Helal olsun abi sana benimde çocuğum olsun bende böyle şeylere alıştıracam.... Senin tutttum tam 10 numarasın

haklısın dostum bizim böyle babamız olmadı

kendi kendimize 17 yaşında falan keşfettik bu müziği. kıskandım Berki valla
mutasyonist
27.04.2008, 13:48
trance 4eva. 5 seneden beri de ben dinliyrm.tiesto hastasıyım konserlerini kaçırmıyorm :)
Sunshine
27.04.2008, 14:06
yaş 17(bitti) 2senedir dinliyorum :D adagio for strings ile baslamıstım basladıqım gibide adagio ile devam ediyorum yola .. [ non-stop music :) ]
hot_feel
28.04.2008, 13:47
2004 dür başlangıçlarda tiestoydu çünkü popülerdi onla biraz alıştırdık sonra baktık gördükki daha gençlerde var fena çalıyolar sonrası ise bağımlılık oldu artık serumla kulaklarımdan alıyorum ::D:D
paladin_C
02.05.2008, 01:37
7 yil oldu yas 20 internetin faydalari ozaman bile 4 kb ile sarki indirirdim ne gunlerdi be :)
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen,
buraya tıklayınız.