Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Sizce Türkiye'de veya dünyada Trance Müzik popülerliğini yitirir mi?
Dance4trance | Legal Electronic Music Portal of Turkey > Dance4trance Elektronik Müzik Kültürü > Müzik > Müzik Haberleri
overkill
Arkadaşlar biliyorsunuz ki, giydiğimiz kıyafetlerden tutun da dinlediğimiz müziğe kadar tükettiğimiz her şeyin zamanla modası geçip popülerliğini yitiriyor. Sizce bu durum trance müziğin de başına gelebilir mi?

Eğer popülerliğini kaybederse bunun sebepleri ne olabilir?

Yoksa, zamanla evrim geçirip yoluna devam mı eder?
Loneliness
buna en güzel cevabı bence marxlen verir biggrin.gif
Julio
bence sorulması gereken soru, popülerlik mi kazanıyor. zira popülerlik kazanması trance dinleyicileri için kötü bi durum. pop kültürü içine sokulan herşey belli bi süre sonra cıvıklaşıyor. bugün görünen de trance ın popülerleştiği. pop soundları herkesin kulaklarında tiesto ardından pvd nin de bu akıma kapıldıkları bariz. trance, trance ken herkes tarafından dinlense, dinlenmese de bilinse bana yeterdi. ama şimdi durum değişti. trance ı da yeryüzüne çıkarıp ticari bi hale getirmeye çalışıyorlar. biz ne yapıyoruz: upliftinge kayıyoruz :)
Julio
adamlar electro ya kayıyosa trance ın suçu ne. adam dediklerimde zamanında hakkaten trance ın "adam"larıydı. imam osurursa cemaat sıçar diye bi laf vardır herkes bilir. bu adamlarda bu işin imamı gibi bişeydi. türkiye açısından olaya bakmak çok zor. daha a&b yi bile doğru dürüst bilen yok. marx ın bu konuda yakınmalarına hak veriyorum. her yer tribal olmuş. ama bilinçli dinleyiciler yine trance ı çekip alıyor içlerinden. burda hazırcı olmamak gerekir. araştırmacı olmak lazım. dünyada bu işi iyi yapan yeni elemanlar var. trance bu açıdan karizmasından ödün vermez gibi geliyor bana. bir de şunu belirtmek isterim. radyo showlarında electro çalan djler canlı performans partylerine gelince vocal trance ı bile bi kaç parçayla sınırlıyorlar. tracklistin çoğunluğunu uplifting trance oluşturuyor. nabza göre şerbet veren bu djler iş prodüksiyona gelince nedense birden ticari kaygı içine giriyorlar. bu bence bilinçli trance dinleyicisine yapılmış bir haksızlıktır. biz sizi daha traficlerden, crushlardan, blue fearlardan biliyoruz.
overkill
İki üstadın yorumlarını okumak bana büyük bir keyif verdi açıkçası. Bende araya girip bu konuda acizane fikrimi yazmak istedim.
Arkadaşlar bu bahsettiğiniz dj'ler arasında başı çeken bence kesinlikle tiesto'dur. Aramızda fanatikleri olabilir saygı duyarım, bende zaten kendisini dinlemekten vazgeçmiş değilim ama Son zamanlarda sinirde oluyorum aslında electronic müziği herkeze sevdirmesi bakımından yaptıkları güzel ama işin ucunda para kokusu var gibi. 2 tır 1 uçakla gelmesi bana eski michael jackson konserlerini hatırlattı ve Türkiye'yi bir pazar olarak görmeye başladı.
İşte bende sakıncayı burada görüyorum bir şeyin popülitesi ne kadar çabuk çıkarsa o kadarda çabuk aşağıya iner diye düşünüyorum. Çıksın çıkmasın değil ama Pvd, Armin ve tiesto bu işi her yönden maddiyata dökerek yapıyolar artık.
Zaten Türkiye'dede, avrupalı diğer çok kaliteli Dj isimlerinin önüne geçerek, onların tanınmasına bile ihtiyaç kalmıyor gibi birşey çıkıyor ortaya. Ama sizlerinde söylediği gibi bu işi artık onlardan çok daha kaliteli yapanlar var Blank and Jones, Above And Beyond, Judge Jules,
Matt Darey, Andy Moor gibi...
Şunu çok iyi biliyorum, bir işi amatör ruhunla sürdüğün sürece onu en üst noktalara kadar taşırsın ve en önemlisi o iş ebediyen orda kalır ve hakettiği saygıyı görür.
imagine
hayır dostum bu film değil modası gecsin bu bir duygu hic insanın duygusunun modası gecermi böyle şeyler düşünmeyin bile trance herzaman vardı gene var. modası gecmes aynı insan türünün üremesi gibi baba dan oğula :) bu konuda kimse kendini kasmasın kendini... " TRANCE Müzik ölmez Dance4Trance Bölünmez " laugh.gif :pepper: :bunny: :banana:
Julio
QUOTE(Marxlen @ Nov 15 2007, 08:59 PM) *
????????? Bakış açını anlayabilen tek insan olduğun için gurur duyabilirsin...

:D :D :D
imagine
QUOTE(Marxlen @ Nov 15 2007, 06:59 PM) *
????????? Bakış açını anlayabilen tek insan olduğun için gurur duyabilirsin...

o zaman gurur duyuyorum................... blush.gif ermm.gif laugh.gif
Mehmet G.
Bence artık yitirmeye başladı...Hele şu Yahel'in son albümünden sonra iyice yitirmekte bence...Artık Trance a bile Rock karışmakta...Akustik,Klasik gitar ritmleri tamam onlar hoş güzel ama electro gitar mahvediyor benı kahroluyorumm resmen :(
wjhez
Artık pek sabit genreler kalmamış arkadaşlar her genrede o yılla ait piyasa elementler kullanılmaya başlamış bence bunuda hör görmemeliyiz. Çoğu prodüksiyon bakarsanız birbirlerine çok yakınlar. Sonuç olarak olay ticariye dönmüş insanlar isimlerinin piyasada kalmasını istiyor ve her dinleyciyede hitap etmek istiyor. Trance genresi bence 3-4 sene ki popülerliğini yitirirmiş durumda. Sadece büyük eventlerde dinleyebileceğimiz bir genre olmuş.
Josh Tyerr
Açıkçası Trance müziğin kendi benliğini kaybettiğini düşünmüyorum. Daha çok kendine türev çıkartarak evrenselleşmeye aday olarak görüyorum. Farklı entrümanların kullanılmasınıda hoş karşılıyorum. Eğer kullanılmazsa sürekli benzer ürünler piyasaya çıkar durur.
logy
değişmeyen tek şey değişimdir :) kalite sound'un yerini piasa sound almaya başladı ... :(:(:(
PureFly
ben olaya şöle bakıyorum.bugün piyasa dediğimiz isimler yıllar önce trance müziği takip eden ve ciddi anlamda takipcisi olan insanların sevdiği isimlerdi.En iyi olduğu dönemlerde dinledik,sevdik,takip ettik.Bitirdik.Şimdi ise yeraltından çıkardık tüm dünya dinliyor ;) Çok insana ulaşmak için çok insanın sevdiği müziği yapmak lazım.O da populer elektroniktir.İsim verip kimseyi rahatsız etmek istemem ama bu tarz isimler çok fazla var.Trance müzik bundan sonra çok farklı bir boyutta aslında.Takip eden piyasacı bir zihniyet,takip eden ama özüne sadık bir zihniyet arasında.ve her iki tarafada hitap eden isimler oldukça fazla.Trance bitermi derseniz klasik ya da pure trance dediğimiz olgu zaten artık yok.Populer olur mu derseniz olacak bir alt türü de yok aslında.Bir hardstyle yada psy trance'in populer olma ihtimali nedir sizce? bence öle bir ihtimal yok.Aslında tüm bu soruların cevabını herkes merak ediyor ve bu soruya cevap verecek ve bu olguyu gerçeklerştirecek kişilerde müzik severler.Bana kalsa populer olmasın ve hep yer altında kalsın.Popularizmin iyi ve de yararlı birşey olmadığını düşünüyorum.Gerek hayatımda gerek müzik tercihlerimde.Özünde özel olan herşey güzeldir.
soloyin
[quote name='logy' date='29.10.2008, 04:49' post='72184']
değişmeyen tek şey değişimdir :) kalite sound'un yerini piasa sound almaya başladı ... :(:(:(
[/quot

Ne yazık ki sana katılmıyorum arkadaşım.Commercial zaten hep vardı.Ne azaldı ne arttı.Gelecekte de olucak.Artık eski progressive çalan dj ler bile her ne hikmettse minimal techno ya kaydılar.Sanırım bu aralar moda bu tarz.Electro da geçen yıl büyük bir yöneliş vardı.Trance müziğe gelince şahsen ben deep,dub,epic ayni zamanda uplifting tarzını severek dinlerim,nede olsa ilk göz ağrım ancak maalesef trance müzik gelecekte de olur ama trance tarza dönüş anlamında değil gibi.ancak şundan eminim ki minimal techno tarzı bu aralar revaçta..

Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.