Trance insanın ruhunu sükunete davet eder. Huzura, farklı duygulara değişik alemlere ***ürür. Bu yazımda trance parçalarının insandaki hissettirdiği duyguları örneklerle aktarmaya çalışacam.
Royksopp - Only This Moment! Sanki dans pistinin ortasında yalnız ikiniz varmışınız. Çevreyle olan bütün ilişkiniz kesilir. Gözleriniz birbirinizin gözlerinde. Yalnızca o anın büyüleyiciliği ve mükemmelliği ile sevgilinizle dans edersiniz. Dünün ve yarının önemi yoktur sizin için. Yalnızca o anı yaşarsınız, anın tadını çıkarırsınız boş laflar edip de anın güzelliği mahvetmezsiniz. Sadece gözler, duygular konuşur. Aşkın iliklerinize kadar işlediğini hissedersiniz.
Yahel’in Voyage parçasında ise hayatınızdaki olumsuzluklardan bir an bile olsa sıyrılıyorsunuz. Kendinizi müziğin, ritmin akışında hayatın farklı bir penceresinden bakıyor hissediyorsunuz. Aslında hayatınızda tek önemli şeyin siz olduğunu kavrıyorsunuz. Gerisinin önemsiz bir hikaye olduğunu düşünüyorsunuz.
Butterfly parçasında ise dünyanın ayak basılmamış yerlerinde ve ya tropik bir adada belki de yağmur ormanlarında kim bilebilir belki de çöllerde yalnız başınıza saatlerce yürümek isteyeceksiniz.
Tiesto’nun Andain’in vokali eşliğinde yapmış olduğu Beautiful Things bir bakıma eski günleri özletir. Dinlerken şu an ne kadar yalnız olduğunuzu hissedersiniz.
In My Memory dinlerken kendinizi ritmin akışına verdiğinizde sevgilinizle geçirdiğiniz güzel günler gelir aklınıza.
Just Be ise benliğinizi görmenize yardımcı olur. Kendinize olan güveniniz yerine gelir. Sizin için aslında gerçeğin yine siz olduğunu anlarsınız.
Touch Me de ise düşünün sevgilinize aşkınızı haykırırken nasıl hissediyorsanız aynı duyguları yaşayacaksınız.
Filo&Peri nin Kathleen Fisher vokali olan Closer Now parçasında aşık olduğunuz sizi umursamayan birini düşünürken ki duygulara yönelirsiniz.
Armin Van Buuren’ın Burned With Desire parçasını dinlerken; sevgilinize sarılmış birbirinizin gözlerinin içine bakıyorken, elleriniz birbirininkine kenetlenmiş sadece birbirinizi düşünürsünü ;z. Tutkunun, aşkın doruk noktasına ulaştığı andaki duyguları dile getirir.
Delerium Innocente Tiesto mixinde bitmiş bir ilişkinin ardından üzgün olduğunu söyleyen bir karşı tarafa asıl üzgün olanın siz olduğunuzu anlatırkenki ruh halinizi düşünün.
Paul Oakenfold’un Delerium Silence parçasında kendinizi tamamen bırakabilirsiniz. Huzuru tüm vücudunuzda hissedebilirsiniz. Sessizliğin yalnızlığın getirdiği huzuru.
Above&Beyond’dan Can’t Sleep dinlerken sevgilinizi düşünmekten uyuyamadığınızı düşünün. Onu kendinizden çok uzaklarda hissedin. Yağmur altında gecenin bir yarısı sokaklarda dolaşıp her baktığınız yerde onun yüzünü gördüğünüzü ; düşünün.
Bennasi Bross’dan Castaway dinlerken kendinizden geçersiniz. Her şey önemini yitirir. Sanki bir şehri bırakıp gidersiniz de arkanızdakileri düşünmeden. Sizi üzen hiçbir şey olmaz. Kendinizi her şeyin üstünde görürsünüz. Ritmin ve müziğin içinde kaybolur gidersiniz.
Djler bu parçaları rastgele yapmamaktadır. Parçanın ritmi ile alt yapıdaki müziğin ahengini o anki duygularıyla, ruh halleriyle, hissettikleriyle, kalpleriyle oluştururlar....
güzel bi yazı olduğuna inanıyorum sizinle paylaşmak istedim...
başarılı paylaşım için saol tamamen duygusal sevgilime bu yazıyı okutucam kanka ve sonra dinleme moduna geçip duygusal dolu anlar yaşıcaz :banana:
overkill
31.10.2007, 12:52
Dostum yazını gerçekten çok beğendim. Aslında bu yazıyı, trance müziği sadece dıp tıs dıp tıs şeklinde görüpte beğenmiyenlerin gözüne sokmak lazım ama yinede anlatamazsın işte...
herkes kendince farklı düşüncelere dalıyor trance da....
ruh haline, hayal gücüne ve ufkun genişliğine göre değişik duygular yaşatabilio (anlayana).
by_aLi.G
31.10.2007, 23:24
makale on numara olmus
kısa ve öz trance insanı burdan(ordan yada surdan :D) alıp uzaklastiriyo dinlemeyen anlayamaz o duyguyu !!
bu ornekteki duygular cok dogru:
Yahel’in Voyage parçasında ise hayatınızdaki olumsuzluklardan bir an bile olsa sıyrılıyorsunuz. Kendinizi müziğin, ritmin akışında hayatın farklı bir penceresinden bakıyor hissediyorsunuz. Aslında hayatınızda tek önemli şeyin siz olduğunu kavrıyorsunuz. Gerisinin önemsiz bir hikaye olduğunu düşünüyorsunuz.
Butterfly parçasında ise dünyanın ayak basılmamış yerlerinde ve ya tropik bir adada belki de yağmur ormanlarında kim bilebilir belki de çöllerde yalnız başınıza saatlerce yürümek isteyeceksiniz.
imagine
14.11.2007, 20:09
cok güzel kardeşim emeğine sağlık...
prometeus
14.11.2007, 22:10
Açıkcası vokalsız parçaları dinlerken, bence içinde bulundugunuz ruh halı cok onemlı. Parça ne kadar duygusal olursa olsun, eğer duygusal modunda değilsen o etkiyi yapmıyor. Yada enerjik bir parçayı ele alalım, kafan meşgul, duygusal takılıyorsun, bu sefer parçayı kulak arkası ediyorsun, o enerjısını alamıyorsun, hıssedemıyorsun. O yuzden ıcınde bulundugun durum cok onemlı tabı alkollu değilken bu dedıklerım en azından benım ıcın gecerlı.
Paul Oakenfold'dan, Southern Sun'nı unutmayalım. Muhteseme otesı bır parça her yonuyle.
Maniac_Child
16.02.2008, 13:15
Trance insanın ruhunu sükunete davet eder. Huzura, farklı duygulara değişik alemlere ***ürür.
Çok dogru bir söz....
jordan23
16.02.2008, 14:08
Bu da benden olsun arkadaşlar.
NEDEN TRANCE??? sorusuna bir dinleyicinin verdiği cevap. (ALINTIDIR)
Trance dinlememin sebebi Doğa'dır:). .İliklerime kadar hissettiğim coşku dolu sevgidir.. İçimdeki saf çocuğun saf kişiliğin dışa vurmasıdır.. Kuşlar gibi özgür olma isteğimdir.. Rüzgarda esintiye kapılan bir yaprak olma hayalimdir.. Okyanuslarda yunuslarla derinlere inme ve deniz yüzeyine sıçrama isteğimdir.. Bütün canlılarla konuşma onlarla duygu alışverişinde bulunma isteğimdir.. Rüyalarımda ve Hayallerimde olan ''ona'' yüzüne dokunma, saçını okşama arzumdur....... Trance bedenimin bir parçasıdır. Varlık boyutumun bir gereksinimidir. Bilincimin en temel gıdalarından biridir.. Sebebi bunlardır ve uykusuzluktan aklıma gelmeyen yazamadığım diğer sevgi dolu hislerdir..
Ne mutlu Trance dinlerken Hayallerinde kaybolup giden, Trance müziği Evrensel bir gelişim ve Sevginin bir ihtiyacı olarak gören arkadaşlara....
Saygı ve Sevgilerimle.
fAtaL SenSe
16.02.2008, 15:14
QUOTE(jordan23 @ 16.02.2008, 14:08)

Bu da benden olsun arkadaşlar.
NEDEN TRANCE??? sorusuna bir dinleyicinin verdiği cevap. (ALINTIDIR)
Trance dinlememin sebebi Doğa'dır:). .İliklerime kadar hissettiğim coşku dolu sevgidir.. İçimdeki saf çocuğun saf kişiliğin dışa vurmasıdır.. Kuşlar gibi özgür olma isteğimdir.. Rüzgarda esintiye kapılan bir yaprak olma hayalimdir.. Okyanuslarda yunuslarla derinlere inme ve deniz yüzeyine sıçrama isteğimdir.. Bütün canlılarla konuşma onlarla duygu alışverişinde bulunma isteğimdir.. Rüyalarımda ve Hayallerimde olan ''ona'' yüzüne dokunma, saçını okşama arzumdur....... Trance bedenimin bir parçasıdır. Varlık boyutumun bir gereksinimidir. Bilincimin en temel gıdalarından biridir.. Sebebi bunlardır ve uykusuzluktan aklıma gelmeyen yazamadığım diğer sevgi dolu hislerdir..
Ne mutlu Trance dinlerken Hayallerinde kaybolup giden, Trance müziği Evrensel bir gelişim ve Sevginin bir ihtiyacı olarak gören arkadaşlara....
Saygı ve Sevgilerimle.
aboooo jordi sen napmışsın ya :))) alıntı bile olsa muhteşem bişey bu :)))
10 uzerinden 10 verdim valla
kötü trance adamın sümüklerini akıtır beynine tecavüz eder ama iyisi damarlarda adrenalin akıtır adamı coşturur uçurur
MehmetSevgili
01.05.2008, 16:27
bu duygular ve hayaller oldukça güzelde birde bu hayallarinizin sonunu düşünseniz ? ben arada bi düşünüyom sanırım b.k yoluna cıkcaz
dostum sana cok tesekkür ederim.bu konu gercekten on numara olmus.insanlara trancenin tanımını yaparken sevdirmeye calısırken artık bu örnekleri vererek parcaları dinletirsek daha iyi adapte olup bizleri daha iyi anlayabilirler..
harbyden on numara olmus .
thnx =)
White_Pearl
05.06.2008, 14:32
Trance dinlediğim zaman, girmiş olduğum duygulara değinirsek,
sanki beni o anlarda başka bir İnsana büründürüyo, ucmaya başlıyosun, mutlu oluyosun, etrafındaki Dünyayı unutmaya başlıyosun, başın döner (zevkden tabiii
)
Gezegende sadece ben varmışım gibi gelir, etrafını dağıtmak istersin o girmiş olduğun hırsla, kayboluyormuşsun gibi gelir o müziğin içersinde, seni yutarcasına sarılmaya başlarsın ona, kıvrarsın onu her yönden, kollarını acarsın kocaman o anki bedenindeki duyguda derinleşir mutluluk namına
bedenin icinde senle birlikde bir yılan gibi kıvranırsın, icinden çıkarmaya bakarsın ama yinede onu hissetmek sana acayip derecede aşkdan öte bile mutluluk ve huzur veriyor
cataclysmmm
05.06.2008, 17:17
Fazla bişey yazmama gerek kalmadı. Hangi parçada ne düşündüğümü hangi duygu modlarına girdiğimi zaten yazmışsın. Çok etkileyiciydi ;)
goodtrip
05.06.2008, 17:30
çok güzel paylaşım ...
teşekkürler...
bartender
05.06.2008, 17:31
işte trance budur arkadaşlar süper olmuş
Dostum yazını gerçekten çok beğendim. Aslında bu yazıyı, trance müziği sadece dıp tıs dıp tıs şeklinde görüpte beğenmiyenlerin gözüne sokmak lazım ama yinede anlatamazsın işte...
sana yürekten katılıyorum gerçekten şu an duygularıma tercüman oldun
Gerçekten çok hoş 1 yaklaşım olmuş,şahsen dinlerken gerçekten tasvir ettiğin duyguları hissettiğim parçalar denk gelmiş (: Güzel alıntı.
chicane83
17.07.2008, 23:21
dostum bu yazı alkışlanır.aslında daha ne parçalar var şu an aklıma gelenler:
atb-ecstasy
chicane-saltwater
andain-beautiful things
armin van buuren-burned with desire
rui da silva-touch me
gouryella-ligaya(videosu mutlaka izlenmeli!!!)
paul van dyk-for an angel
bunlar şu an dinlediklerim biraz balearic beat ve vocal trance takılmaktayım şu sıralar:)
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen,
buraya tıklayınız.