Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Neden Genelde Herkes Dj Olmayı İstiyor?
Dance4trance | Legal Electronic Music Portal of Turkey > Dance4trance Elektronik Müzik Kültürü > Müzik > Müzik Haberleri
Loneliness
Evet varmı düşünceniz...sokakda 10 kişiye sorsanız kesin 9'u dj çıkıcaktır...
prometeus
Populer olması!! Dj'lık yaptığın zaman kızların çevrende fır dondugunu sanıyorlar, kendilerine farklı bir ortam kuracaklarına inanıyorlar, alkolle para vermiceklerine inanıyorlar, bazıları iyi para kazanabileceğini düşünüyor, kolay yoldan para kazanmayı seven bir millet olduğumuz için Dj'lık daha da ilgimizi çekiyor.
Bir de bence psikolojik boyutu var olayın :) İnsanlar toplum içerisinde kendilerine daha çabuk bir yer bulmak ister, kendilerini kabul ettirebilmek ve ilgi çekebilmek için populer olan Dj'lığe sırnaşıyorlar :) Her şey özgüvende bitiyor. Bu şuna benziyor, 12 yaşındaki bir çoçuğun kendini büyük göstermek veya arkadaşları arasından kendine bir konum edinebilmesi için Sigaraya başlaması. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.
Julio
pro ya katılıyorum. tamamen özenti bence. aslında burda sorulması gereken dj den kasıt nedir? yani herkes dj olmak istiyor ama herkesin olmak istediği dj kavramı nedir?
You-Dance
Dj = müzisyenlik

Her insan müzisyen olamıcağı gibi Dj de olamaz ;) :)
overkill
Gerçekten yeteneğine çok güvenen var ise bence hiç durmayıp bu müziğe hizmet adına şansını denemeli.
Olur veya olmaz ama Türkiye'nin daha fazla kaliteli dj'lere ihtiyacı var bence...
jordan23
prometeus helal sana bu yollar. tebriklerrr !!! psikolog musun yoksa insanları çok iyi mi analiz ediyorsun? Dediklerinin üzerine bana susmak düşer. Dediklerine aynen katılıyorum. thumbsup.gif
Loneliness
QUOTE(prometeus @ Oct 9 2007, 11:10 AM) *
Populer olması!! Dj'lık yaptığın zaman kızların çevrende fır dondugunu sanıyorlar, kendilerine farklı bir ortam kuracaklarına inanıyorlar, alkolle para vermiceklerine inanıyorlar, bazıları iyi para kazanabileceğini düşünüyor, kolay yoldan para kazanmayı seven bir millet olduğumuz için Dj'lık daha da ilgimizi çekiyor.
Bir de bence psikolojik boyutu var olayın :) İnsanlar toplum içerisinde kendilerine daha çabuk bir yer bulmak ister, kendilerini kabul ettirebilmek ve ilgi çekebilmek için populer olan Dj'lığe sırnaşıyorlar :) Her şey özgüvende bitiyor. Bu şuna benziyor, 12 yaşındaki bir çoçuğun kendini büyük göstermek veya arkadaşları arasından kendine bir konum edinebilmesi için Sigaraya başlaması. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.

pro tehlikeli bir adamsin yes.gif biggrin.gif
shine
Cazip bir hoby, aslında asıl sebep herkesin dj kavramını kendine göre yorumlamasından ileri geliyor.
İsmail yK
PapiX
club yaşantısının göz alıcı parlaklığı içerisinde olmak istemek her gencin istiyeceği bi durumdur. en kolay yoluda dj lik yapmak olabileceğini inancıdır...
cenk_kusje
benim fikrim dj ligi kolay zannetmeleri.bu müzik tarzını dinlemeyenler bilmediklerinden sadece cd takıp çaldıklarında dj olduklarını zannediyolar
Loneliness
işin içinde olan biri sadece cd takmıyacağını bilir ama cenk...
cenk_kusje
bende tam onu demek istedim.bazı arkadaşlarım bu dj likte ne var iki düğmeye basıyor müziği yapıyor diyorlar.onlara laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan çok daha zor
moonbathe
eet toplumun en gözde işi dj lik ben 4 yıldır flan kendi çapımda ewinmde pcmden bişiler yapıyorum ama sokaga cıkıpda ben dj'im bna bakın kızlar benimle ilgilenin vs.. demedim :D
bilenn bilmiyen anlamayan alakası olmayan herkez dj devam ettsinlerr ego tatminidir bu :D
Julio
QUOTE(moonbathe @ Oct 24 2007, 11:31 AM) *
eet toplumun en gözde işi dj lik ben 4 yıldır flan kendi çapımda ewinmde pcmden bişiler yapıyorum ama sokaga cıkıpda ben dj'im bna bakın kızlar benimle ilgilenin vs.. demedim :D
bilenn bilmiyen anlamayan alakası olmayan herkez dj devam ettsinlerr ego tatminidir bu :D

haklısın çok haklısın hemde. biz bu yüzden üye setleri diye bi bölüm açtık. üyelerin çalışmalarını burda çekinmeden özgürce yayınlamasını istiyoruz. kimseye sen naaptın ya böle iş mi olur demedik demicez. ukalalık yapanı barındırmam zaten bu sitede. sizler bize bizler size ne katabiliriz onun derdindeyiz ;)
sahinsel
karşı taraf sizin yaptığınız showla eğleniyor ve buna tanık oluyorsunuz.bence bu dj olmak için çok cezbedici.ve tabi hayatın her köşesinde müziğin olması...
Ser-G
hepinize katılıyorum arkadaşlar bende 2 yıldır bu işle uğraşıyorum benimkisi birazda hobi gibi birşey yani tamamen kendimi bu işe adamadım zamanında elektronik müziğin büyüsüne kapıldım ve ilgimi çektiği için uğraştım..bir kaç yerde çalıştım. aslında nedir biliyor musunuz? herkesin dj olma hevesi sizlerin de verdiği örnekler gibi ortam yapmak, kız ortamına girmek gece hayatı renkli ışıklar arkadaşlarının yanında kendi çapında bi yer edinebilmek vs vs.. hayır yani neden satış elemanı değil neden muhasebeci değil yada neden bilgisayarcı değilde dj ben bunu anlamıyorum..güzel konuya deginmişsin.iki comm parça bilen o da elektronik müzikle alakası olmayan parçaları öğrenen adam atıyor bir cd ye 130 tane mp3 ver sesi ondan sonra ben dj oldum..puhahha..
fAtaL SenSe
kesinlikle haklısınız aslında. Ama eger Dj im diyen erkekler etraflarında sadece hatun olsun diye yapıyolar, gitsinler ben onlara başka bi iş bulayım olmazmı? mesela anketor olsunlar, yada gitsinler bi futbol yada basketbol takımında oynasınlar( ki bu cok daha kolay bence ). o da mı olmadı? o zaman hadi abicim okul oncesi ogretmenlik okusunlar :) bi arkadasım 65 kişilik sınıfta tek erkekti.. siz anlayın artık. DJ likten daha cok hatun olacak ortam garanti.. hadi genler OKUL ONCESI OGRETMENLIGE :)))
Ser-G
ana sınıfında iyi piyasa var :D:D töbe töbe

bakın şöyle bir düşününce ne güsel meslekler çıkıo karşımısa :D

dj lik pis eghh kaka kaka :P
berker
tek cevap HEPSİ ÖZENTİ !!!!

peki neden hepsi dj olunca etrafında daha güzel şeyler olacak, bütün kızlar onların peşinden koşacak, zengin olacaklar,mükemmel bir arkadaş seviyesi olacak vede herkez tarafından tanıncaklarını sanıyolar.

hepsi hurafe istediğin kadar dj ol adam gibi yapamadıktan sonra bu işi sokakdakiler bile dinlemez,tek dj sin diye kızlar etrafında koşacaksa bende berkerim hadi gelin o zaman saçmalık,dj her önüne gelemez bir iki adam gibi j görüyolar aha dj olcam ne ayak...

dj olmak kabiliyet işidir nasıl bir gitar çalmak gibi kabiliyetin olmassa yapamassın
immortal23
tamamen özentilik bence...
ganJa
evet insanlara yukardan bakma merakı işte zaten kime sorsam dj lik yapıorum diyo yalan doğru bilemem ama bu dünyaya birdaha gelsem kesin dj olurdum ...)
speedy
Biraz özenti biraz zevk birazda insanların gözünde büyük ulaşılamz olmak istenmesindende kaynaklanabilir o kadr insanı eğlendiriyorsunuz hepisi sizle beraber cıoşuyor güzel bir duygu olmalıki albenisi çok çoğu kişinin istediğine göre...
jidezu
popüler olmak dikkat çekmek için olsa gerek
Skyhan
Güzel Konu herkesın Dusuncesı cok guzel Cogunuzun Dedıgı gıbı Bu ıs Ozentı Isı olmus durumda malesef ınsanlar zannedıolarkı mıxerın basına gecıldıgıne cd playerıa cd takıldıgında djık yapıom zannedıolar ufak ajansların ıslerıne gıdıp 1 saatlık muzık caldıklarında kı onlarda calmıolar yanı track secıp play yapıp 2 bas tızle oynuolar oadkar sonra ben djım dıe geızınıolar hadı bunuda gectım ortam yapmak ıcın bellı bı mevkı yapmak ıcın bu ısle ugrasan ınsanlar var kı bu ınsanlar malesef sosyalıtesı 0 kendıne ozguvenlerı olmayan ınsan toplulugundan baska bısey degıller kesınlıkle su soz gercek dj lık kulak+ruh+kalp+kültür+eğitim= sanat formül kesinlikle budur cogumuz burda set yapıoz mıxleme yapıoz ama hıc bırımız kalkıpta ıste ben felan fılan dj ım dıe bırbırıne hava yapma gırısımınde bulunmuo ıste dj ı dj yapan ozellıklerden bırıde bence mutavazılıktır dıe dusunuom formule bunuda eklemek lazım :D
Tolga Durmaz
arakadaşlar birde şöyle bi şery var pc sine virtual ykleyen dj im demeye baslıor.Birde çoğunluğu heves ten dollayı olabilir
Gürhan Demirlerli
Bence, bunları yaşadığım için söylüyorum :) Henüz 14-15 yaşındayken bu işe merak sardım abim mixleme işlemiyle ilgilendiği için bende öğrenmek istedim ama bana virtual i gösterdi :) bişey beceremiyodum onda sonra anlattı ve "sony acid" , zaten geçtiğimiz yıldan bu yana dj liğe soyunan çoğu kişi bunu öğrendi..neyse,ben bu programla bişeyler yapmaya başladığımda hatta yapamadığımda sevdiğim hoşlandığım parçaları ben yaptım derdim XD. Yavaş yavaş bu işi öğrenmeye başladım ama sadece loop dizerek remix yapıodum, en azından o zamanlar buna remix diyodum :D 2003 te fln bunlar çoğalmaya başladı yaptığı parçayı ortaya atan "Ben DJ'im" derdi onların yaptıklarına bakarak bende kendimi bi dj olarak görüyordum ama ilerleyen zamanda birçok şey öğrendim ve dj liğin bu olmadığını anladım :) remix kavramını kendimce tanımladım : " Remix yapılmış bir parçanın düzenlenmesi (buna herkes böyle diyor ve ben bunu o zamandan sonra görmemeye başladım ) yapılan parçanın olduğundan başka bir tarzda örn. THM bir parçayı house veya club bi tarza sokmak bunada bir örn. HSYN KRDY - LET ME BE YOUR LOVER ;) henüz piyasada yok ama çıktığında anlaşılacak :) remix bence bu yani "Olduğundan daha farklı bir havaya sokmak" ve diğer meseleye gelelim herkesin dj olmak istemesine : dj lik halk gözünde basit bir meslek olarak bilinir. Bunun sebebi anlattığım gibi altına bi loop atarak "Ben şarkı yaptım" demesi ve onu alıp web vs. dağıtarak benim parçam şurda burda çalındı fln ve girdiği ortamlarda bu konuyu açarak üste çıkmayı ve onların arasında kaliteli bir yer edinmeyi istemesi hanfendilerin peşinden koşacağını düşünmesi vs. kolaylık açısından bence hiç kolay bir meslek değil öyle olsaydı daha 2 yıl önce club larda yerimi almıştım bile ;)

Anlatmak istediğim Türkiye'de bu konu ile ilgili insanların büyük çaplı düşünmesini tercih ederdim. "Dj Onur " out "Murat Uncuoğlu" in .. Misali :)))
Ser-G
Gürhan sana bazı yerlerde katılıyorum fakat bazı yerlerde katılmıyorum..

şimdi dj lik basit bir meslek olarak bilinir demissin.

bence basit olarak bilinmez hatta ne varsa bu dj likte herkes cok ilgi cekici olarak bilir.milletin ben DJ im demesi de buna bi örnek olarak gösterilebilir.

parçaya iki loop atarak üste çıkma çabasına da katılıyorum.zaten bu hepböyleydi hep böyle devam eder.bunun önüne ancak seviyeli ve gercek dinleyiciler geçer.tam olarka bunlardan kurtulamasak bile azaltabiliriz.

yeni bir müzik tarzı cıkmaz ki yancılar oraya dooru kaysın bizde kurtulalım yff
_AyLiN_
Biz ona herkes demeyelim bence.İyi,kulağına güvenen dinleyiciler bu işe merak sarıyorlar en çok. Yeteneği varsa,kulağı da yatkınsa neden olmasın ?
Tolga Durmaz
Bence bazı arkadaşlar özentilik dmşler sncta brda bircoqumz urasıors bzlerdemi bu özneti gruba giriours?Bu fikre hiç bir şklde katlımıorum ama tek karşı olduum konu şekil pşnde koşan insanlar virtualle adım atıolar ondan snra saçmalamaya baslıolar
jordan23
QUOTE(Tolga Durmaz @ 01.05.2008, 16:43) *
Bence bazı arkadaşlar özentilik dmşler sncta brda bircoqumz urasıors bzlerdemi bu özneti gruba giriours?Bu fikre hiç bir şklde katlımıorum ama tek karşı olduum konu şekil pşnde koşan insanlar virtualle adım atıolar ondan snra saçmalamaya baslıolar

Hayır dostum biz de özenti grubuna girmiyoruz. Bir şeyi amatör ruhla yapmak başka bir şey; piyasa yapmak için djim demek, hiçbir şey bilmeden bu işte bir şeyler yaptığını sanmak, looplarla beatslerle oynayarak geçiş yaptığını sanmak başka birşeydir.
Edİz
koay sanmaları normal dışardan bakıldığında davulun sesi hoş gelıyo... belli bi süre çok zor özellıkle başlarken ne yapcam ne çalcam tıkanırmıyım parça kaçıyomu acaba beni dinleyen içerde bu işi anayan bi insan varmı rezil oldum of bittim ben fln.. bu tur panıkler çok olr.. e gun geçtikçe geliştirirsen kendini.. gerek arşiv gerek kulak ortam fln.. müşterilerin olur olmaz istekleri vb.. bi çok şey kolay.. çok bi zorluğu yok.. ama yerine göre müzik çalmayı bilen dj farklı ortamına göre... yukarda yazdıklarıma göre çalan farklı .. yeni başlamayı dusunenn arkadaşlar tek cümlem var..... BAŞLARSAN BIRAKAMAZSIN HASTALIK.. göze alıyosan başla ama cidden müziği seviyosan.. karıyı kızı alkolu seviyosan bi bok olmaz senden emin ol
OnLyTRaNCe
Yabancı ülkeler hakkında birşey söyleyemiyeceğim ama bizim ülkemizde artık dj yaş ortalaması 5'e kadar indi.Hatta yakında bu gidişte çocuklarına isim koyarken baş ismine DJ bile koyabilirler.Bizim ülkemizde çoğu kişi ve çocuk Dj'liği bir tutku aracı değil bir hava aracı olarak görüyorlar.Balıkesir'de gözümle gördüm birçok eleman dj'im diye havalı dolanıyor kızlar fink atıyor çevresinde.Çoğunada sordum kolayından beat nedir,bpm nedir? sonuç "0".Yani tutku için değil araç olarak kullanıyorlar ve elektronik müzikten anlamadıklarını resmen basbas bağırarak ortaya döküyorlar.Bu işin ambiansı ülkemizde hala daha tutmadı ve bu gidişlede zor gözüküyor.Tarkan,Burak yeter,Hüseyin Karadayı gibi başarılı dj'lerimiz var ama bize daha fazla tutkulu ve başarılı dj lazım.Hadi başarıyıda geçtim,araç olarak değil tutku için bu işi yapmak istiyorum diyen dj'ler lazım.İşte o zaman farkımız ve kalitemiz artar.
chicane83
dj olunmaz dj doğulur diyecem ama çok mu klişe kaçacak:=)aslında bu bi gerçek.insanda kulak olacak yaratıcılık olacak alçakgönüllülük olacak bu özellik özellikle Paul Van Dyk ve ATB'de gözle görülür derecede mevcut(bizzat almanya ve avusturyada şahit oldum).bu yetenek herkesde olmaz.işinle birlikte yaşayacaksın.pop müzikten bi farkı kalmaz o zaman.çocuk oyuncağı değildir elektronik müzik.emek ister yaratıcılık ister.saygılar...
tech-ill
bu iş özenti işimi amatör ruhu mu bilemeyiz hemen ilk dakikada. bu insanların ben dj im demedeki niyetini bilmemiz ile alakalı ki bu noktada kimse kimsenin aklını okuyamaz. yani bırakalım isteyen istediğini desin fakat benim bildiğim bişi varsa bu işin en başında doğuştan gelen bir yetenek gerekiyor. bunun aksine kimseler inandıramaz beni. bundan sonra iyi bir eğitim veya kişisel gelişim diyelim, ve bunların hepsini kapsayan yaratıcılık. bunlar olmadan kimse dj olamaz derim ben.
ozzyxpm
Artık herkez isminin başına D ve J harflerini koymaya başladı piyasa bunlarla dolu giderek de coğalıyorlar kalite gittikce düşüyor mekan sahibleri de bunlara prim veriyor ucuza çaldıkları için mekan sahiplerinin işine geliyor tabi her mekan için degil bu sozlerim arada kaliteye önem veren yerler de var allahtan.... şimdi de her önüne gelen prodüctör olmaya başladı bakalım bu ne kadar sürecek çok merak ediyorum doğrusu wallbash.gif
tech-ill
abi prodüktörlük konusunda çok haklısın ya, eğer remix olayı da bu işin girio dersek ortalık çöplük gibi oldu resmen
ozzyxpm
QUOTE(tech-ill @ 28.07.2008, 18:21) *
abi prodüktörlük konusunda çok haklısın ya, eğer remix olayı da bu işin girio dersek ortalık çöplük gibi oldu resmen

aynen öyle demek istediğim de buydu aslında ilker tam üstüne bastın thumbsup.gif
KooZ41
Bana qöre arkdaşlarımızında dediği gibi dj olmak isteyenlerin %70'i bu işi bazı saçma nedenler için istiyor wallbash.gif o nedenleri sıralamayım herkes yazmış zaten geri kalan %30 luk bölüm ise bu işi sevdiği ve istediği için yapıyor ki bu işi severek yapanların gerçekten çok başaralı işlere imza attığını görüyoruz hepimiz.... thumbsup.gif İnsanın elinde imkanlar olduğu müddetçe bişeyler yapması yani bu müzik için uğraş vermeleri çok güzel bir olay fakat herzman mütavaziliği elden bırakmamak lazım 2 parça remixlemekle ve bi kaç şarkıyla uğraştıktan sonra ben djim demek çok yanlış...ilk önce yaptığın işleri sergileyeceksin ki sen değil senin dinleyenlerin sana dj kelimesini sana yakıştırmaları ve o kelimeyi sana vermeleri gerekiyor...Mesela örnek vereyim D4T ailesinde çoğu kişi gerek amatör gerekse prof. olarak bu işi yapıyor ama hiç kimse çıkıpta ben djim demiyor ona dj die biz dioruz keşke herkes bunu yapabilse thumbsup.gif
TiesTo4Life
Eii Bi Sound Çıkarırım Zannedip DJ Olmak İstiyorlar İşte Ama Bildikleri Gbi Kolay Değilll Ben Bile Deniyorumm Ama Fazla Eii Bi Sound Çıkaramıyorum Açıkcasıı Yavaş Yavaş Öğreniyorum...iyi bi sound çıkarabilen insan dj olsun ama bole özenti başkaların sounduyla oyniyanlara dj denmez...
Blackblue
Bence özentilik ve kızlar olsa gerek.
shico22
Dj dogulmuyor. Dj olunuyor. önce müzik seviliyor. kişi zamanının büyük bölümünü müziğe ayırıyor,dinliyor. sonra dj likte bir hevesi varsa ilgili dj lerin hayatları inceleniyor okunuyor.ögrendiklerinden yola cıkarak yeni teknolojiler pc programları ögreniliyor...kendilerine dj liği meslek olarak secmeyi düşünenler insan psikolojisiyle de ilgileniyorlar..çünkü insan davranışları psikoloji ile eglenen insanları anlamaları yönlendirmeleri gerekir:hızlandıracakları ,ritmi yavaslatacakları zamanı iyi ayarlamak gerekir. yani kısaca söyleyecegim dj lik karışık birçok faktörün rol aldığı kolay olmayan bir MESLEK tir. özenti ile olunmaz. kafada baska şeyler varsa hiç denememekte yarar var:) herkese burdan selam ve sevgilerimle saygılar !
Cool GANG
Güzel konu seçimi... thumbsup.gif Çoğuda biraz özentilikten DJ olmak istiyolar. Kolay iş değil DJ olmak yaratıcılık ister zaman ister emek ister ama herkes dj olamaz tabi. Yeni bitme djlerde son zamanlarda artış gösteriyor ztn ama hiç biri yer edinemiyo uzaktan eğlenceli gibi görünsede dj lik zor iş. Öyle sadece PC deki programları kullanmakla DJ olunmaz. dry.gif
3karakter
insan içerisinde yatan duyguyu gerçekten dökebilseydi melodilere. Belkide müzikte aşardı kendini..
Henüz bestelenmemiş o kadar çok parça varki güzel :) buna eminim.. işte insan içerisindekini bir şekilde anlatmayı seçer parçalarla.. tam anlamıyla yapamaz anlatamaz o duyguyu ama dener.. Ve gerçekten denedikleridir insanların sevdiği. Belkide anlatabilseydi tam anlamıyla insan o duygularını teknolojik aletlerle yaşamanın anlamı kalmazdı sanıyorum..

Özenmekten türeyen dj'ler.. Sadece parça yapmış olmak için vardırlar..
Ama bu işe duygularını,acılarını,mutluluklarını koymuş insanlar asıl dj' olanlardır. Asıl sanatı yapandır onlar..

Bu işle yüreğiyle uğraşan arkadaşlara sevgiler saygılar.
EmreG
Hem gece hayatı hem kızlar :)) Hem bütün insanların büyülenmiş gibi kabine bakması farklı bir hayat free bi yasam o ilden o ile gitmek büyük clublerde ismi anılması gibi şeylerden dolayı büyük bir özentilik olustu.Bundan 5-6 sene önce türkiyede turntable bulamamıstım.Şimdi tt cdj kapan işe koyuluyor ama bu iş yetenek ve sıkı takip iyi bir çalışma isteyen bir meslek.Bİrde insanlar henüz elektronik müzigi tanımıyor dj lik nedir bilmiyor.Öyle şarkıları arka arkaya çalınca dj olurum gibi bir düşünce var. Ama onu benim ipodda yapıyo :))
Trancelate
Piyasada gerçekden dj kirliliği var

Egolardan dolayı bence
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.