overkill
07.09.2007, 22:03
Düşünsenize arkadaşlar severek dinlediğimiz ve hatta taptığımız dj'ler genelde hep hollanda'dan çıkıyor.
Bu nasıl bir altyapı ve beceri fikri olan varmı hiç.
SHIVERS
07.09.2007, 22:26
Mercan Dostum İlk önce Hoş geldin Aileye bu konuyu hic düşünmemiştim dedigin dogru ama
overkill
07.09.2007, 22:34
Hoşbulduk shivers sizlere katıldığım için çok muutlu ve heyecanlıyım. forumları okuyorum vee çok beğeniyorum benim de

bii katkım olucaksa nee mutlu banaa.
Loneliness
07.09.2007, 22:36
dostum hoşgeldin...güzel bir konuya deyinmişsin gerçekten bende bunu düşünmemiştim...farklı bir bakış açım oldu olaya şimdi
SHIVERS
07.09.2007, 22:47

seni bir deşfre edegim Devrim mercan benim salam bir dostumdur johan hastasıdır ben johan mercen ve özkan bodrumdan nameler
Loneliness
07.09.2007, 22:53
biliyosun en son kemerde izledim johanı aklıma gelmiyor adamla foto cektirmek :)) o anda transa geçiyorum sanırım yada çok alkollü oluyorum :)
uplifting
08.09.2007, 16:10
neden hollandadan sorusuna soyle yanit veriyim . dunyada sadece hollandada producerler yok veyahut iyi mixing kabiiliyetine sahip dj ler sadece hollandadan cikmiyor . Rusya bile artik bir cok producer yetistirmeye basladi (uplifting agirlikli olsada) hollanda, trance musicin turkiyedeki pop halini almis bir memleket . burda pop music nasil seviliyor ve biliniyorsa Hollandada ozellikle Amsterdam ve Utrecht de de o sekilde . e haliylede bir cok producer cikiyor . trance aslinda Almanya ve Hollanda agirlikli Ingiltereden gelen hard akimlari seklinde diyebiliriz. hollanda sadece bu muzigin baskenti konumunda . sadece ordan cikiyor veyahut sadece neden hollandali producer ve dj ler ustun demek dogru olmaz .
overkill
09.09.2007, 03:38
Teşekkürler uplifting beni biraz aydınlattın..........
135 bPm
09.09.2007, 14:27
konuya birde ben bu açıdan yaklaşmak istiyorum.. ingilizler bir ara birinciliği kaptırmazken neden avrupa birinci olmaya başladı ?? .... tiestonun world best dj seçilmesinden öncesine baktığımız zaman hep ingiltereden birinci çıkıyordu...
neden avrupaya kaydı bu birincilik söyliyim... yeni soundlar ..yeni iniş çıkışlar....arayışın yeni adresi oluverdi hollanda...
bence hollanda bir kere serbestlikler ülkesi ;) anlayan anladı .. :)
ikinci olarak ıd&t denilen müthiş bir şirket var orada .. radyosundan organizasyonlarına shopslarına kadar 10 numara .. böyle bir şirketin olduğu yerden böyle dj lerin çıkması kaçınılmaz oluyor...
uplifting in dediği gibi diğer yerlerdede çok iyi trance dj's var ama hollanda=trance trance=hollanda geliyor ilk olarak akla..
sander van doorn un ilk ismine baktım dedim tamam bu adam sağlamdır..daha müzik anlamında çocuk olmasına rağmen sağlam bence ... artık böyle bir imaj oluştu kafalarda.... van kelimesini gördünmü dinliceksin :)
overkill abi bu arada resim çok hoş sanırım katamarandayız değilmi ?? :)
SHIVERS
09.09.2007, 14:32
125 bPm senide aramızda görmek isterdik
135 bPm
09.09.2007, 14:36
bende çok isterdim ama :(
başka organizasyonlarda beraber uçmak dileği ile diyelim :)
imagine
30.09.2007, 22:27
Bence onların Temelde var. Nasıl bizde arebesk Şarkıcılar çok çıkıyorsa onlarında öğle bence.
prometeus
08.10.2007, 07:53
Neden İnsanlar istanbul'a gelmek yada taşınmak isterler. Bunun pek çok nedeni var, en fazla iş olanakları, çeşit çeşit gece klubu, daha iyi bir eğitim... uzar gider. Hollanda da elektronik müziğin şuan için başkenti. Amerikalı, Kanadalı, İtalyan ve diğer ülke de yetişmiş Dj'ler soluğu Hollanda'da alıyor. Hepsi böyle mi hayır değil. İyi bir parçayla müzik listesini alt üst ettikten sonra devamını da getirmişsen senin nerde olduğunun bir önemi yok tek önemli nokta seçtiğin Label!
immortal23
10.01.2008, 13:04
nası brezilyalılar futbolcu olarak doguyolarsa hollandalılar da dj olarak doguyolar galba:)
suyundan olsa gerek ....)
İlginç bir konu ama aklımızdan geçmiyor da değildi hep Hollanda hep Hollanda dünyaca ünlü djler nedense hollanda var hollandada birşeyler adamlarda peynir ekmek gb dj var...
bunda pek çok organizasyonun da ord gerçekleeşiyor olmasinin da büyük etkisi var:) en iyilerin en iyi performanslarıyla yetişmiş bi jenerasyon daha geliyor şimdi, sürekli turşu suyu içirilen bi çocuktan ileride sütü sevmesi beklenemez onlar ufak yaşta süt içmeye başlıyolar ...
i love milk...
hollanda da sık sık parti yapılılıyor dj lere ilgi çok iyi para kazanıyorlar
prometeus
12.01.2008, 23:10
Bence en buyuk faktorlerınden biri uyuşturucunun serbest olması ve çılgınlık lımıtlerını fazlasıyla zorlanması ve tabi eğlence sektorunun en buyuk şehırlerının başında gelmesı nedeniyle Hollanda
AndRoiD
12.01.2008, 23:26
prometeus doru demiş aslında.bi de underground clubların çok fazla olduğunu duydum.uyuşturucu alkol fuhuş diz boyu...adamlar kendilerinden geçip müzikle tamamlıolar işte.bu arada eskiden hollanda radyolarını çok dinlerdim.
gerçekten de onlarda bu müzik bizdeki pop.adamlar bütün gün trance ağırlıklı çalıolar.bazen düşünüom acaba hollandaya mı taşınsam die sırf radyo dinlemek için :)
bi de dj okulları var. IDP DMC Dj okulu mesela.
çok ünlü...eğer chartslarına bakacak olursanız ne kadar harika soundların bu okuldan çıktığını görürsünüz.Ben şahsen ordaki soundları takip ediorum özellikle.
ares,emule ve limewirede kolay kolay bulunmayan soundlar var.
Baktığınızda bi Asotta bile bi kaç tane burdaki top şarkılardan olduğunu görürsünüz.
adamlar bu müzik için iyi çalışıo.tabiki isim yapmaları da normal yani...
prometeus
12.01.2008, 23:31
Hazır DJ okullu demişken Digitalboy, bu işin en iyi okullu Avusturya'da adını unuttum, kendi belirledikleri ülkelerde temsilciliklerini açıyorlar, bunlardan bir tanesi Yunanistan'da :)
Sunshine
14.01.2008, 00:15
hollandada uyuşturucu kısmen serbest ve yasal benim topice cevabım bu.
insanlar daha özgür olabiliyorlar trance müzikt ''imagination'' ve detaylar sadece.
Hollandalii arkadaslArımm Varr
Hollandada Eğlence kültürüü Cokk Farklııı Birr bakınızz Bizim DiscOlardaa ne calioLarr
Fatih Yürek - Hadi Hadi
İbrahim TAtlises - Ağrı Dağınn Eteğindee
Pekii onlarınkindeee
ElecTronic
Ayrıcaa o kdrr cokk discoo varkii
Bulgaristanaa gittim insanLarr gündüzz sokaktaa yok gece olncaa cıkıyolarr discoLaraa inaninn azimm acikk kaldii Discodaa en yüksekk sestee Ellectronic calio ve ayricaa insanlarr kabinlerin üstündee ickilerinii yudumluyorr cokk harikaa bişey Gercekdenn avrupaa aşmış.... Türkiyede aşabilir..
AndRoiD
17.01.2008, 00:32
Hazır DJ okullu demişken Digitalboy, bu işin en iyi okullu Avusturya'da adını unuttum, kendi belirledikleri ülkelerde temsilciliklerini açıyorlar, bunlardan bir tanesi Yunanistan'da :)
dorudur abi bilmiorum walla ama avusturadakiler hollandadakiler kadar kazanıo mu acaba prome?adamlar sürekli albümleri ordan çıkarıo....
demek ki para var yağlı kapı hiç kimse öyle keyfine yerlerde yapmaz bence o yakında namını kaybeder hollandaya geçer o dj okullarının en iyisi...
ama gerçekten garipmiş nie avusturya ki acaba?:S
DJ'lik bir yaşam tarzıdır... Electronic music de öyle... Yani her kesime herkese hitap etmez ve bizi malesef kahreden şey her zaman için birine bir parçayı şevkle dinlettikten sonra "nasıl ama?" sorusuna aldığımız cevaptır!!! "abi bir önceki ile aynı!!!!"
hollanda'da ise bu hayat tarzını rahatlıkla yaşayabilirsiniz. serbest bir ülke. akesuvarlar da serbest :)
QUOTE(prometeus @ 13.01.2008, 01:40)

Bence en buyuk faktorlerınden biri uyuşturucunun serbest olması ve çılgınlık lımıtlerını fazlasıyla zorlanması ve tabi eğlence sektorunun en buyuk şehırlerının başında gelmesı nedeniyle Hollanda
KESİNLİKLE HAKLISIN BU BİRAZDA DEVLETİN İŞİNE GELİYOR REKLAMIN KÖTÜSÜ OLMAZ MANTIGI PİYASA OLYI YANİ
Bence hollandanın bu işte bir numara olmasının en büyük nedeni uyuşturcuunun belirli sınırlarla serbest olmasıdır.. dj önce kendi trance e geçmeliki insanları kendine adapte edebilsin:D
theAssN17
24.01.2008, 20:54
trance in geçmişinde hoLLandanın yeri biraz daha fazLa oLdugundan oLabiLirmi ?
90 dan sora hoLLanda ve aLmanya da trance çoık büyük değişime uğramış günümüzdeki tarzın temeLi orda atıLmış eğer TR deki zekiLer yapsaymış beLkide PVD yerine bizLerden biri orda oLurdu :D hayaL ama güzeL.
[ bide hoLLanda da söyLenene göre uyuşturucu maddenin yasağı yok..Basit bi örnek vericem esrardan sora trance müziğin tadı ayrı oLurmuş..ve bence o müzik kuLagına uLasabıLmek ıcın bazı şeyLeri yaşamak Lazım bağımLıLık gibi meseLa ] aynen katıLıyorum :D:D bencede wacar
AndRoiD
24.01.2008, 21:11
Arkadaşım PVD kim kiii???
Bizimki ona solda 5 çekti.Ve son hız yoluna devam ediyor....
Sizce bizim rakibimiz olabilir mi?
(foto sitedeki başka bir arkadaşın replysinden alıntıdır...Çok beğendiğim için ve duruma uyduğu için koydum darılma emeğe saygımız sonsuz ;))
prometeus
24.01.2008, 21:19
Eğer Elektronik müziğin temeli Almanya yerine Türkiye'de atılmış olsaydı ve Hollanda'nın eğlence merkezine dönüşmeseydi, o zaman Türkiye olabilirdi. Ha buarada Hollanda diyoruz ama unutmaylım ki, Hollanda'nın yanında İngiltere ve Almanya gibi ikitane lokomotif ülke var ve arkalarından İtalya ve Fransa geliyor..
Buarada Alkol ve uyuşturucu sadece duyularımızı bıraz daha açar hepsi bu!! Kulağı olmayan bir insana ne alkol be de uyuşturucu bir şey yapmaz. İnsanlar kendi kendini tribe sokmaktan başka bir şey yapmıyorlar.
theAssN17
25.01.2008, 19:37
[P]aul [v]an [D]yk ...:D:D bence tiestonun ardına adına yazdırabiLcek tek dj..
kısa ve öz arabeski bizden iyiy okuyan olurmu trance yide onalrdan iyiy çalan olmaz :)
dj skynet
26.01.2008, 18:37
Arkadaşlarında dediği gibi adamlar bu işin eğitimini de alıyorlar.
Aynı zamanda eğlence kültürüne değer verip gelişmesini sağlıyorlar yani bizdeki gibi köstek olmuyorlar ...
fAtaL SenSe
30.04.2008, 16:05
bu aynı neye benziyor arkadaşar, bugun bakıyoruz mikrofon uzatılan her genc bir türkü çığırmıyormu?

onlarda durum farklı.. yaşam tarzı diye bişey var zaten herşeyden once yaşam disiplini var. bugun kaç tanemiz ugrastgımız iş ile alakalı kitaplar okuyor kendimizi geliştirmeye calışıyoruz? kaç tanemiz bi soyleyin.. NL den tanıştıgım herkes işimle alakalı sorular soruyorlar bana. iş sadece alkol hap tup cigara da değil yani bunu bilin.. adamlar bir iş yapacaklarında BİLİNÇLİ yapıyorlar.
Dunyanın en iyi dj leri sadece NL den değil, aynı zamanda UK, USA, IT, D den cıkıyor. aralara serpiştirilmiş bir kaç israilli, fransız vs dj ler var. bunların alkolle ve uyusuturucu ile bir alakası oldugunu sanmıyorum..
jordan23
30.04.2008, 16:28
QUOTE(fAtaL SenSe @ 30.04.2008, 17:05)

iş sadece alkol hap tup cigara da değil yani bunu bilin.. adamlar bir iş yapacaklarında BİLİNÇLİ yapıyorlar.
Dunyanın en iyi dj leri sadece NL den değil, aynı zamanda UK, USA, IT, D den cıkıyor. aralara serpiştirilmiş bir kaç israilli, fransız vs dj ler var. bunların alkolle ve uyusuturucu ile bir alakası oldugunu sanmıyorum..
dostum sana hak veriyorum uyuşturucu konusunda. ama benim ilgincime giden herkes " elektronik müzik ve uyuşturucu" topiğinde uyuşturucuya karşı olduğunu belirtirken burada bir çok kişi uyuşturucu kullanımından dolayı Hollanda'da daha iyi müzik yapıldığını söylüyor. gerçekten çok ŞAŞIRDIM.
QUOTE(GraY @ 14.01.2008, 01:25)

Hollandalii arkadaslArımm Varr
Hollandada Eğlence kültürüü Cokk Farklııı Birr bakınızz Bizim DiscOlardaa ne calioLarr
Fatih Yürek - Hadi Hadi
İbrahim TAtlises - Ağrı Dağınn Eteğindee
Pekii onlarınkindeee
ElecTronic
Ayrıcaa o kdrr cokk discoo varkii
Bulgaristanaa gittim insanLarr gündüzz sokaktaa yok gece olncaa cıkıyolarr discoLaraa inaninn azimm acikk kaldii Discodaa en yüksekk sestee Ellectronic calio ve ayricaa insanlarr kabinlerin üstündee ickilerinii yudumluyorr cokk harikaa bişey Gercekdenn avrupaa aşmış.... Türkiyede aşabilir..
arkadaşım o kadar güzel bir yanıt vermişki helal olsun diyorum ayakta alkışlanacak bi cevap bizim discolarda çalan müziklere bi bakın yha yazarken elim titriyor içler acısı fatih ürek hadi hadi yha o kim:D..cluba o müzigi nası sokarsınız...insanda biraz kulak zevki olurr bizim ülkemizde özenti insan çok nedense böle club tarzında dış ülkelere özenmiolar kendi stilini yaratmaya çalışıolar yha fatih ürekle kopan bi zihniyet olabilirmi ASOT ta fatih ürek trackliste girdimi nerde görülmüş bu tam komedi clublarımızda çalınann müzik kalitesi yerlerde sürünüor güzel çalan yerler vardır istisnaları saymıyorum ama genel olarak konuşmamız gerekirse gerçekten içler acısı bi durum diger ülkeler müzik konusunda çag atlarken bizimkiler gevşeklik konusunda çag atlıolar gerçi peçeteye fatih ürek yazıp istek istenen bi ülkedeyiz bence buranın adı türkiye deilde başka bi isimde koysak deişecek fazla bişey yok zihniyet deişmeli...!!!
Tolga Durmaz
30.04.2008, 18:39
adamlarda yetenek kulak uraş çalşma müziğin kalitesini biliolar.upliftingin dediği son zamnlarda rusyadan bile producer çkmaya basladı bunun en iyi örneği Aurosonic yptığı çalşmalar bni alıp ***ürüor
hollandanın trance muzikteki ustunlugu tartısılmaz ama israilli dj leride unutmamak lazım misal... yahel, infected mushroom...
exlucifer
14.05.2008, 20:44
bence imkanların fazla olması uyuşturucunun serbest olup trance müziğe daha fazla ilgi duyulmasından kaynaklanıyo
jordan23
14.05.2008, 22:58
prometeus
15.05.2008, 11:09
QUOTE(exlucifer @ 14.05.2008, 21:44)

bence imkanların fazla olması uyuşturucunun serbest olup trance müziğe daha fazla ilgi duyulmasından kaynaklanıyo
Uyuşturucunun serbest olmasıyla, en iyi Dj'lerin Hollanda'da olmasının pek bır ılışkısı yok. Oyle kı, Dunyan'nın en ıyı dj'lerı sırf Hollanda'da yasamıyorlar. Almanya, Ingıltere, Italya, Amerika.. gibi ülkelerde doğup ya hala kendi ülkesinde yaşayan veya belli bir süre sonra Hollanda'ya yerleşen Dj'ler var. Önemli olan şartlardır. Ekmek nerdeyse, insanlar ordadır.
Fakat uyuşturucu ne alaka ben hala çözemedim. Unutmayalım kı, bu için çıkış noktası Hollanda değil Almanya'dır. Orda da uyuşturucu serbest olmadıgına gore....
Ex-press
15.05.2008, 11:22
evt bencede buyuk bir uyusturucu kıtlesı var orada ve dj lerede daha cok ıhtıyac duyuyolar :)....
jordan23
15.05.2008, 11:48
QUOTE(prometeus @ 15.05.2008, 12:09)

Uyuşturucunun serbest olmasıyla, en iyi Dj'lerin Hollanda'da olmasının pek bır ılışkısı yok.
Fakat uyuşturucu ne alaka ben hala çözemedim. Unutmayalım kı, bu için çıkış noktası Hollanda değil Almanya'dır. Orda da uyuşturucu serbest olmadıgına gore....
walla dostum ben de çözemedim. geçen de yazmşıtım kimse cevap vermedi. "elektronik müzik ve uyuşturucu topiğinde herkes uyuşturucuyla elektronik müzik dinleyicisinin bir alakası yoktur diyor. burda denilene bak bir de
fAtaL SenSe
20.05.2008, 10:47
hala alt kultur diye bagrındıgımız detayları gormezden gelip hap tup cigara esrardan bahsediyorlar..
Adamlarda arabesk diye bir kultur yok, ki zaten adamlar elektronik muzik dallarıyla yıllardır ugrasıyorlar..
Bırakın arada o kadar fark olsun

Tekrarlıyorum
BU SITEDE UYUSTURUCUYU OVEN, GUZEL BIRSEY OLDUGUNU SOYLEYEN HER KIM OLURSA ONCELIKLE BANLANACAK, FARKLI BIR ISIMLE GIRIP AYNI SEYLERI TEKRARLAMASI HALINDE ISE GEREKLI YERLERE BASVURULACAKTIR!
BEN VE BU SITE YONETIMINDE EMEGI GECEN TUM ARKADASLARIM, UYUSTURUCU KELIMESININ GUZEL BIR ANLAM ICERECEK SEKILDE SITEMIZDE KULLANILMASINI IS-TE-MI-YO-RUZ!
goodtrip
20.05.2008, 12:58
bencede arkadaşlar her doğru heryerde söylenmez ve söylnememeside bazı gerçekleri değiştirmez...gerenk yok böyle şeylere önemli olan müzik
ayrıca trance müziğin kısa zamanda yayılıp popüler olmasını sağlıyan en büyük djler hollandadan özellikle tiesto...belki ondan önce vardı yapanlar ama bi çok ilkin onda olması ilk konser falan filan yani kimsenin trance deyince aklına ilk önce pvd veya oakenfold gelmio ..tiesto, armin ..doğal olarak hollanda gelio ilk olarak akıllara ...
bencede kültür yaşam tarzı vs alakası var ama asıl önemli olan hollandalı dj lerin bu müziği daha fazla popüler hale getirmesi, daha fazla kişi tarafından dinlenmesini sağlamı bence ilk olarak aklımıza holandanın gelmesinde etkili...
goodtrip
20.05.2008, 12:59
bencede arkadaşlar her doğru heryerde söylenmez ve söylnememeside bazı gerçekleri değiştirmez...gerenk yok böyle şeylere önemli olan müzik
ayrıca trance müziğin kısa zamanda yayılıp popüler olmasını sağlıyan en büyük djler hollandadan özellikle tiesto...belki ondan önce vardı yapanlar ama bi çok ilkin onda olması ilk konser falan filan yani kimsenin trance deyince aklına ilk önce pvd veya oakenfold gelmio ..tiesto, armin ..doğal olarak hollanda gelio ilk olarak akıllara ...
bencede kültür yaşam tarzı vs alakası var ama asıl önemli olan hollandalı dj lerin bu müziği daha fazla popüler hale getirmesi, daha fazla kişi tarafından dinlenmesini sağlamı bence ilk olarak aklımıza holandanın gelmesinde etkili...
celestial
20.05.2008, 13:48
herkese selamlar arkadaslar foruma baya bi zamandır üyeyin ama etkin deilim herkes kafasına göre bişiler yazmış takıldığım bi nokta var istanbul gece hayatına değinen bazı arkadaslar yok neymiş fatih ürek dinliyolarmış nasıl zihniyet sanane kardesim insanlar hangi müzikte eğleniyolarsa onu dinlerler ona görede TRANCE zihniyetsiz bi müzik türüdür eller havaya benide hiç sarmaz ama bi gercek var istanbul gece hayatı dünyada ilk 3 e girer beğen beğenme ama küçümseme oysa istanbul iş hayatının gidişatını belirleyen kesimler öle mekanlara takılıyo nasıl zihniyet kendine sor ve insanları assağılama trance dinliyosun die kimseden farklı olduğunu düşünme herkesin bi eğlence kültürü var senin kültürüne saygı gösterilmesini istiyosan sende....
hollanda ve trance evet dinlediğimiz bi cok dj oralı ama bunun bide gecmişi var dimi gecmişe baktığın zaman suan süperstar gördüğün djlerin abileri var ingilizler israilliler almanyalılar ve en önemlisi elektronik müziğin bu günlere gelmesinde önemli payları olan adamlar bunlar. hollanda da yetenek cok severek dinlerim ama bana göre en ii benim sevdiğimdir oylamada cıkan deildir o yüzden en iyi dj hollandadan cıkar die bi tabire gerek yok 2000 lere bak hep UK eee noldu hollandaya anlamsız abi geneli ne 2 tane 1. djleri var buu ikiside büyük insanlar lafım yok ama hep hollanda deilllllll
en baba TRANCE İsrailden cıkar saygılar sevgiler
celestial
20.05.2008, 13:56
TRANCE denince neden Tiesto akıllarına gelio yeni jenerasyon sadece onu tanıdığı için baska bi anlamı yok bunun.Ama bu müziği bayadır takip eden kişilere sor bakalım akıllarına ilk kim geliyo
DJTiësto
20.05.2008, 14:26
Öncelikle Herkese Selamlar Ben yeni üye oldum uzun yıllardır Elektro müzik dinlerim.Siteyi önceden takip etme imkanı bulmustum Üye olmak bu güne kısmetmis.Öncelikle düzel site :) Gelelim diye En iyiler Hollandadan cıkıyor.Söyle diyebilirim Kendi sahsım adına Hollanda Çünkü Avrupa nın en kültürlü ve degisik kültürlerin besigi hollanda.Belki ondan belkide adamlar rahat abi para derdi yok bi bisey yok yani rahatlar Baksana Tiesto ya adam kaç yasında baslamıs fırlamalıga
jordan23
20.05.2008, 17:48
QUOTE(celestial @ 20.05.2008, 14:48)

herkese selamlar arkadaslar foruma baya bi zamandır üyeyin ama etkin deilim herkes kafasına göre bişiler yazmış takıldığım bi nokta var istanbul gece hayatına değinen bazı arkadaslar yok neymiş fatih ürek dinliyolarmış nasıl zihniyet sanane kardesim insanlar hangi müzikte eğleniyolarsa onu dinlerler ona görede TRANCE zihniyetsiz bi müzik türüdür eller havaya benide hiç sarmaz ama bi gercek var istanbul gece hayatı dünyada ilk 3 e girer beğen beğenme ama küçümseme oysa istanbul iş hayatının gidişatını belirleyen kesimler öle mekanlara takılıyo nasıl zihniyet kendine sor ve insanları assağılama trance dinliyosun die kimseden farklı olduğunu düşünme herkesin bi eğlence kültürü var senin kültürüne saygı gösterilmesini istiyosan sende....
hollanda ve trance evet dinlediğimiz bi cok dj oralı ama bunun bide gecmişi var dimi gecmişe baktığın zaman suan süperstar gördüğün djlerin abileri var ingilizler israilliler almanyalılar ve en önemlisi elektronik müziğin bu günlere gelmesinde önemli payları olan adamlar bunlar. hollanda da yetenek cok severek dinlerim ama bana göre en ii benim sevdiğimdir oylamada cıkan deildir o yüzden en iyi dj hollandadan cıkar die bi tabire gerek yok 2000 lere bak hep UK eee noldu hollandaya anlamsız abi geneli ne 2 tane 1. djleri var buu ikiside büyük insanlar lafım yok ama hep hollanda deilllllll
en baba TRANCE İsrailden cıkar saygılar sevgiler
ARKADAŞIM; insanlar istediğini dinleyebilir ama dinledikleri şey eleştirilecek tarzda ise de
ELEŞTİRİLMELİDİR. Ve bu bir geçrek ki Türkiye'de üretilen müziğin % 95
BOŞ, TEMELSİZ, KALİTESİZ, PİYASA müziğidir. Pop, arabesk - fantezi, rap, rock v.s v.s bir çok müzik türü için geçerlidir bu.
Gelelim, dikkatimi çeken çok önemli bir noktaya! "
istanbul iş hayatının gidişatını belirleyen kesimler öle mekanlara takılıyo" demek de ne demek oluyor??? Bu adamların parası var diye, para babası oldukları için onların dinlediği eleştirilemez mi veya onlar zengin olduğu için bu işin en iyisini, en doğrusunu mu biliyorlar??? hiçbir müzik veya sanat eseri dinleyene göre
eleştirilmez. Ve bir müziği ( sanatı) milyonların takip etmesi onun doğru, eleştirelemez veya kaliteli olduğu anlamına gelmez.
bir de şunu demişsin:
"bana göre en ii benim sevdiğimdir oylamada cıkan deildir"... bu nasıl bir mantıktır çözemedim. bütün dünya oylayacak, en iyileri seçecek. sen gelip diyeceksin ki benim sevdiğim en iyisi. Kendini, padişah, kral, diktatör falan sanıyorsun sen galiba.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen,
buraya tıklayınız.