Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Armada da Haftanın Dj i Markuz Schulz
Dance4trance | Legal Electronic Music Portal of Turkey > Dance4trance Elektronik Müzik Kültürü > Müzik > Müzik Haberleri
ozzyxpm

Marcus Schulz, tüm dünyayı müziğiyle bir araya getirmeye çalışan profesyonel bir adam. Bu düşüncesi kısa bir zamanda gerçeğe dönüşebilir de… DJ MAG Top 100 listesinde 13. sıraya kadar ilerleyen Marcus, geçtiğimiz sezonu, kendi tarzı olan “karanlık, ters ve melodic trance” parçalarını, turnelerinde ulaşabildiği en çok kişiye çalarak geçirdi.

Marcus geçtiğimiz yılı neredeyse tüm dünyayı gezerek geçirdi. Avustralya’dan Rusya’ya, Çin’den Trinidad’a ve kendi memleketi olan Miami’nin birçok bölgesinde dinleyenleriyle buluştu. Marcus bu yaz boyunca resident Dj olarak, en gözde organizasyonlar arasında gösterilen Amnesia’da; Avustralya ve Yeni Zelanda’da düzenlenen “The Two Tribes Tour” da; Belçika’da gerçekleştirilen “Tomorrowland” de; Hollanda’daki “Mysterland” ve “Trance Energy” de; Almanya’da düzenlenen “Nature One” da; Ürdün’de düzenlenen “Distant Heat” de başarılı performanslar sergiledi ayrıca Kuala Lumpur, Çek Cumhuriyeti, Romanya, Meksika, İsveç, Finlandya, Macaristan, Slovakya, İngiltere, Boston, Los Angeles, New York ve benzeri birçok şehir ve ülkede de bulundu.

Marcus’un haftalık radyo show u Global DJ Broadcast, bugün dünyada 30’un üzerinde kanaldan yayınlanıyor. “Ibıza Summer Sessions” adını verdiği özel çalışmaları, bu yaz başında ilk dinleyicilerini çılgına çevirmeye yetti. Dinleyicilerine İbıza’da yazı yaşıyormuş gibi hissettirebilmek için Marcus, her hafta en yeni müzikleri ile Balearic Adalarının en iyi DJ’leri ile çalıştı. Bu proje ile İbiza’yı, İbiza’ya çeşitli sebeplerden dolayı gelemeyen dinleyicilerinin ayaklarına kadar götürmeyi planlıyordu ve başarılı olduğunu da rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu sayede dünyanın çesitli yerlerinde yayın yapan radyo kanalları, dinleyicilerine Marcus’un haftalık radyo show’unu yayınlayacaklarını açıkladılar. Bu radyo yayınları sayesinde, Marcus, bircok kişiye ulaşmayı başardı ve yine birçok kişinin hayatına bu dalgalar sayesinde ulaşma fırsatı buldu.

Bu radyo showuyla hala herkese ulaşamadığını düşünüyor olmalı ki, bu yıl içinde “Amsterdam ‘08” isimli yepyeni bir albüm çıkardı. Bu album Miami’05 ve İbiza ’06 albümlerinin farklı bir ayağı oldu. Amsterdam onun için ruh ve ilham kaynağı, oradaki tüm yerlilere kuvvetli tutkularından dolayı teşekkürü bir borç bilir. “Yıllık derlemelerimi beğeneceklerini düşündüğüm şehirleri seçerim” diyor Marcus bir roportajında ve devam ediyor “Amsterdam’ı sadece sevdim, burada gerçek iletişimi bulabiliyorum, buradaki arkadaşlarım sanki ailemden birileriymiş gibi… Hollanda halkı beni, ilk olarak seven, parçalarımı ve beni kabullenen toplumdur, bu yüzden ’08 mixlememi onlar için yapmam da kaçınılmazdı”

Bundan sonra yavaşlamaya hiç niyeti olmayan Marcus, tüm dünya ile bir araya gelmek adına çalışmalarına tüm hızıyla devam etmelidir.
trancey
"karanlık, ters ve melodic trance" marcus un tarzı gerçekten farklı.haftanın dj i olmasına hiç şaşırmadım.
Julio
Marcus Schulz, 2005 yılında çıkardığı Without You Near albümünde; Never Be The Same ve Without You Near parçalarında hit yakaladı keza 2007 yılında çıkardığı Progression albümünde; I Am, Daydream ve Cause You Know parçaları hit oldu. Mixingi oldukça iyi ama prodüksiyona bence çok ağırlık vermiyor. bu sayılar böyle bir isim için az. 2 Studio albümün yanında 5 tane mix albüm yapmış ve dünyanın her yerinde çalıyor bir de üzerine Global Dj Broadcast programı olunca sanırım prodüksiyona zaman kalmıyor. Bu adam prodüksiyonuda toparlarsa ilk 5'e oynar.
ozzyxpm
QUOTE(Julio @ 23.08.2008, 10:09) *
Marcus Schulz, 2005 yılında çıkardığı Without You Near albümünde; Never Be The Same ve Without You Near parçalarında hit yakaladı keza 2007 yılında çıkardığı Progression albümünde; I Am, Daydream ve Cause You Know parçaları hit oldu. Mixingi oldukça iyi ama prodüksiyona bence çok ağırlık vermiyor. bu sayılar böyle bir isim için az. 2 Studio albümün yanında 5 tane mix albüm yapmış ve dünyanın her yerinde çalıyor bir de üzerine Global Dj Broadcast programı olunca sanırım prodüksiyona zaman kalmıyor. Bu adam prodüksiyonuda toparlarsa ilk 5'e oynar.

aynen katılıyorum sana julio produksiyona ağırlık vermemesinin sebebi bence de zaman bulamaması olabilir fakat produksiyonda da iyi olduğunu düşünüyorum sanırım önümuzdeki yıllarda daha çok ağırlık vericektir prodüksiyona umarım da verir thumbsup.gif
Swetans
Markus her zaman iyiydi ve son zamanlarda da bunu başarılı bir şekilde sürdürüyor benim temennim Arminin ve Tiesto'yu geçmesi bu konuda biraz reklam eksikliği olsa da bunu başaracağından eminim, bahsettiğiniz gibi son zamanlarda prodüksüyon çalışmalarını pek göremedim
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.