Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Cue nedir? Ne işe yarar ve nasıl kullanılır?
Dance4trance | Legal Electronic Music Portal of Turkey > Dance4trance Elektronik Müzik Kültürü > Tracklist & Lirik > Cue
Swetans
Cue nedir? Neye yarar?

Cue, winamp'ın eşsiz eklentilerinden biridir. Kullanımı oldukça basit olan CUE eklentisi Size daha açık anlatmak gerekirse, setleri yada mixed edilmiş albümlerin tracklistlerini size gösterir ve istediğiniz parçaya sekme yapabilirsiniz. Bu sayede bu parça kime ait vs gibi önemli sorunlarıda ortadan kaldıran bir eklentidir. Aşağıdaki resimi inceleyiniz,

Nasıl kullanılır?
Öncelikle herşeyden önce indirdiğiniz dosyanın kurulumunu yapın. Kolay kullanımı açısından cue dosya ismiyle o setin ismini aynı yapılabilir. Eğer yok ben, benim kaydettiğim dosya şeklinde yapmak istiyorum diyorsanız o zaman yapmanız gereken şey ise .cue dosyasını wordpad ile açıp içinde 3. satırda bulunan FILE yazan kısmın yanındaki tırnak işaretlere sizin setinizin dosya ismini giriniz ve kaydedin, daha sonra yukarıda görmüş olduğunuz gibi winamp'ın sol en üst kısmında x gibi olan sonsuz işaretine tıklayın, oradan mp3cue sekmesinden Show/hide tıklayın yada kısa yol olarak ALT+N kullanabilirsiniz..

download: http://www.wincue.org/download.php

Sorularınız varsa belirtiniz..

link yenilenmiştir!
Loneliness
inanın bilmiyordum kullanmasını...dostum bu bilgiler için saol :) cidden bilmiyordum yaw :)
shadoow
Valla Swet bunu tavsiye etmese hala kimin parçasının çaldığını merak eder dururdum mükemmel bişi özellikle setlerden vazgeçemeyen arkadaşlar için mükemmel mesela bana tekrar tekrar teşekkür ederim
digiman
Programın linki uçmuş, yenileyebilen olursa sevinirim.
Tifa
QUOTE(digiman @ Sep 27 2007, 09:45 AM) *
Programın linki uçmuş, yenileyebilen olursa sevinirim.

WinCue_1_35 - WinAMP Playlist Cue Program

burdan buyrun :P :)
Blackblue
çok güzel ya teşekkürler.Bizlere lazım olan bişey.
imagine
Ben kullanmıyorum.. setlrin hepsini başından sona kadar dinlemesine bayılıyorum....
mercifulx
ilk verilen link eskimiş ikincisi ise işe yaramıyor ya da ben yapamadım?? :(
FlashDance
BUYRUN ARK LAR LİNK BURDA = http://www.meggamusic.co.uk/winamp/mp3cue5.zip ANCAK BENDE YAPAMADIM SETLERİN CUE DOSYASINI NASI ORTAYA CIKARICAZ...WORDPAD OLAYI NEDİR ACIKLAYABİLİRMİSİNİZ...??
mercifulx
QUOTE(FlashDance @ 03.06.2008, 19:17) *
BUYRUN ARK LAR LİNK BURDA = http://www.meggamusic.co.uk/winamp/mp3cue5.zip ANCAK BENDE YAPAMADIM SETLERİN CUE DOSYASINI NASI ORTAYA CIKARICAZ...WORDPAD OLAYI NEDİR ACIKLAYABİLİRMİSİNİZ...??

oldu bu sefer :) yukarıda açıklama yapılmış aslında.eğer setin olduğu dosyanın içinde beraber gelen cue uzantısı da varsa programı yukledikten sonra winampta set çalıyorken alt N yapmak yeterli oluyor.açıklamalar ve link paylaşımı için tekrar teşekkürler..
cataclysmmm
Ben beceremedim desem unsure.gif
FlashDance
oldu bu sefer :) yukarıda açıklama yapılmış aslında.eğer setin olduğu dosyanın içinde beraber gelen cue uzantısı da varsa programı yukledikten sonra winampta set çalıyorken alt N yapmak yeterli oluyor.açıklamalar ve link paylaşımı için tekrar teşekkürler..
peki o cue uzantısını nerden edinebiliriz...??
Swetans
QUOTE(mercifulx @ 03.06.2008, 23:27) *

QUOTE(FlashDance @ 04.06.2008, 13:13) *
peki o cue uzantısını nerden edinebiliriz...??

Öncelikle kusura bakmayın uzun zamandır ilgilenemdim, arkadaşın dediği gibi indirdiğiniz setlerin içinde (tabi rar olarak indirdiyseniz) windowsun tanımlayamadığı .cue uzantılı dosyalar bulunmaktadır.. Birlikte aç yap dediğinde notepad yada wordpad dosyasında açıp düzenleyebilirsiniz. Anlamayan arkadaşlar için söylüyorum farzedin ki bir DIVX formatında film izliyorsunuz fakat filmi anlayabilmek için alt yazı kullanıyorsunuz ve dikkat ettiğiniz nokta film ile uyumlumu? yada filmi ile aynı isimde ise zaten otomatik algılıyor söz ettiğim uzantılar .sub ve srt dosyalarıdır.. Gel gelelim cue de aynı mantıkla çalışmaktadır, kullandığınız set ile cue'nin ismi aynı olmalıdır ki program direk tanıyabilsin..

Nereden edinebileceğiniz konusunda bizden demek isterdim fakat o kadar sıkı takip eden arkadaşlarımız yok maalesef, istekleriniz varsa bunları belirtin bu forum altında bildirin bende en kısa zaman içerisinde size göndereyim!!

Ayrıca CUE ile merak ettiğiniz ne varsa sorabilirsiniz..
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.