Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Psychedelic & Goa Trance Dosyası
Dance4trance | Legal Electronic Music Portal of Turkey > Dance4trance Elektronik Müzik Kültürü > Müzik > Müzik Haberleri
Swetans
Öncelikle ben bu tarzın tarhiçesini anlatmadan evvel nasıl bir başlangıç ile girdiğimden bahsedeyim.. Bundan 2 sene önce daha yeni üniversiteye başlamıştım, yurttan olan arkadaşım sıkı bir Psy dinliyicisi idi bende sıkı bir trancerdım (Halende öyleyim, vazgeçmem :) ) Gel gelelim Psy fanı olan arkadaşım gerçekten bu müzik ile çok içli dışlıydı türkiyenin heryerinde organizasyonalara katılıyordu ve bana bir kaç parça dinlettiğinde inanın çok farklı bir tarz olarak gelmişti, garip garip seslerin aniden girip çıkışı beni hem şaşırtıyor hemde içine doğru sürüklüyordu.. Bir müddet sonra bende Psyer oluverdim :D

60'larda baslayan psychedelic müzik türünün Hindistan'ın GOA şehrinde elektronik müzik dj lerinin el atmasiyla yeniden yapilanmis müzik türüdür.. Bu müzik türü öyle bir tarz ki Metalci arkadaşları bile bu yöne sürüklemektedir

Bilenler, bilmeyenler yada merak edenler herkez bu tarz hakkında yazacakları bişiler vardır elbette. Buyrun konu tartışmaya açılmıştır :) Yorumlarınızı lütfen yazın!
Swetans
Evet tespitlerin çok doğru ben psy partilerde inanın kendimi nasıl kaptırdığımı bile bilemiyorum.. Ne içki nede herhangi bir madde kullanmıyoırum fakat gerçektende "Psychedelic" yani türkçe anlamı hayal gördüren madde olarak bilinen bu tür insanı bir transa sokarak parçaya adapte ediyor ve etrafındaki kimse ile ilgilenemez hale geliyorsun.. Özellikle bu tür organizasyonlar açık havada yapılır bunuda bilmelisiniz!
Julio
her zaman takılmadığım ender trance türüdür. ama herşeyin olduğu gibi bu türünde kalitelilerini dinlerim;)
hem dinlediklerimi hemde diğerlerinden örnekler veriim tarzı merak edip dinlemek isteyenlere de yön vermiş oluruz...
* infected mushroom
* yahel
* astrix
* astral projection
* hallucinogen
* komodo
* juno reactor
* skazi

benden psycılara kıyak molsun bu da güzel bir psy&gao sitesi ;)
http://www.psydb.net
fAtaL SenSe
psy ve goa trance konusunda cok da fazla bilgim yok, yahel in ve skazi nin bi kaç parçası var onları biliyorum sadece ama içmeden sarhoş eden cinsten parçalara verilen ad sanırım :)
Swetans
Dikkatinizi çektimi bilmiyorum ama albüm kapaklarına yada aşiflerine baktığınızda farklı farklı renkler ve desenleri farkediyormusunuz, trance türünün en garip, en gizemli türü bu olsa gerek???
MehmetSevgili
sana katılıyorum jasson bencede albüm kapakları cok gizemli
prometeus
Ama normaldır, oyle bır muzıge dayanabılen bır kafanın oyle bır kafak ve afıs yapabılmesı normal, hayal gucunu zorladıkca zorluyor. Şaka bır yana cıktıgı yer ve uzerıne katılmıs mıstık seyler de etkılı
Loneliness
ben bu türde bir zamanlar ddevils dinlerdim sonra nfected,skazi,astral,gms,mellow trax,talamasca,yahel dinledim...tabi bundan 2-3 sene önce. Anladımki yahel hariç bu tarz beni tutmuyor açıkcası!
Swetans
Arkadaşlar dediğim gibi üniversitede trance dinliyenler nadir sayıda fakat Psy oranı çok yüksek, bende bunun içerisindeyim ama nedenini bilmiyorum farklı bir etkileyiş açısı var
prometeus
QUOTE(iJasson-t @ Jul 6 2007, 12:06 AM) *
Arkadaşlar dediğim gibi üniversitede trance dinliyenler nadir sayıda fakat Psy oranı çok yüksek, bende bunun içerisindeyim ama nedenini bilmiyorum farklı bir etkileyiş açısı var

Psy'i dinleyenler nasıl trance dinlemez ben buna bir turlu anlam veremıyorum. Sonucta Psy'nın babası Trance'dir :P
murat
aslında her psy seven trance de sever mantığı bence doğruı deil.kendi adıma konusmam gerekirse bende trtance tarzını bazı sebeplerden dolayı beğenmiyorum hee dinlemiyo diilim dinlenicek insanlar tabiki var ama bası soundlar beni tatmin etmiyo ve sadece kafamı ütülüyo.ama psy de dinlenmesi gereken o kadar çok insan varki.bende bundan 3 sene önce tanıştım bu tarzla ilk başkarda doğru düzgün parçaları bulamadığım için sevmedim acıkcası.ama işin derinine inince çok sağlam psycilerin olduğunu anladım.yukarıda bikaç örnek vermişsiniz ama içlerinde benim dinlediklerimden de kimseyi göremedim.örnek verecek olursak day din-atmos-antix-shaman da bu klasmanda bence önde gelen producer lerdendir. dinlemekte yarar var ;)
teşekkürler
fAtaL SenSe
gercekten aslında trance muzigi normal club muziğiyle karıştırmaya başladılar bile.. bakıyorum her clubta gaarnti lethal calıyo ( tamam sarkı trance tarihinin en iyilerinden biri kabul ediyorum ) ama ne bileyim ayaga dusmesin ya ben istemiyorum oyle herkesin trance dinlemesini.. psy yada goa dediğinizde geçişleri ve arada artan muzikleri acaip hoşuma gidiyo ama yine de goa - psy dinledigim için trance dinlemiyorum diye bişey yok acıkcası
Julio
fatal sende de bi alternativzim var belli. kimse dinlemesin olur mu ajan. herkes dinlesin. herkes dinlesin diye bak tiesto amcam la paul amcam ne güzel "popüler trance" albümleri yaptılar :D :D
Swetans
Psy dinleyen üniversiteli arkadaş sayımız bir hayli fazla :) Öyleki rockçı arkadaşlarımızıda caydırmış durumda.. Geçen sene kaldığım yurtta bu örneklerden bir hayli fazla vardı.
KooZ41
Ben tiestoyla başladım ilk başta sonradan bi kaç ay sonra astral projectionun people can fly parçasını ve electrik unvrsenn the prayer adlı parçlarını dinledim o parçalardan sonra yawaş yawaş psy tarzına doğru gitmeye başladm şuanda hem psy hemde trance dalındaki tüm müzikleri dinliyorum ama psy oluncada insan dayanamıyor.Çok farklı bir yapısı ve doğası var bu tarzın kimine göre çok kafa ütüleyen müzik kimine görede insanı çok farklı boyutlara gotüren taşıyan bir müzik türü.Ben nedense Psy dinlerken kendimi kaybediorum hiç bir şey içmesem bile içmiş gibi oluyorum onu dinlerken... mesela mayısın 4'ünde taksimde club balansta ''Astarl Projection'' konseri vardı konser bitene kdr küçüğünden büyüğüne kimse biran olsun durmadı adamlar öyle bir çalıyolarki anlatmayla olmaz yaşanır demekten başka bişey demek gelmiyor aklıma... thumbsup.gif thumbsup.gif
Oky
yerine gore trance, yerine gore psy farketmez dinlerim. cunku ikisinide severim ve severek dinlerim. ama psy nin ruhu tabiki bir baska trance a gore. psy biraz daha cılgın ve urpertici diyebilirim tabiki bu bana gore boyle herkesin düşüncesi farklı olabilir. ama tabikide trance ilk goz agrım hiç bişeye deişmem arkadaslar... biggrin.gif thumbsup.gif
selin
Ben şahsım adına goa yı psy ye tercih ederim.Çünki psy bana çok hızlı ve sert gelio..
White_Pearl
QUOTE(selin @ 02.06.2008, 12:16) *
Ben şahsım adına goa yı psy ye tercih ederim.Çünki psy bana çok hızlı ve sert gelio..

aynen bu yoruma bende katılmakdayım, napiyim yane whistling.gif
herkesin görüşüne Saygı duymak lazım bu dünyada, o kadar çok tarzlar çıkartılıyo ki, ama icinden ve damarına basan Sound hangisi ise ona yönelmek vardır thanks.gif
Matthias
Bu müziğe başlarken ilk dinlediğim parça Astral projection - people can fly dı, kime psy dinlettiysem hepsi bu müziğin ,onlara çok karışık geldiği görüşündeydi. Eşşiz soundları, bitmeyen çoşkuları ve çok nadir rastlanabilecek melodilere sahip bu müzik tarzı herzaman beni büyüledi ve büyülemeyede devam ediyor. Albüm kapaklarında ilk göze çarpan zaten iç içe geçmiş ve rengarenk şekiller, desenler, buda heykelleri, sürekli dünyadan bir kopuş ve gök yüzüne doğru bir yükselişi gösteren öğeler içeriyor. Bildiğim kadarıyla bu müziğin üstadları İsrail den çıkıyor, genetikmidir bilmiyorumki bu israillilerdeki biggrin.gif genellikle mantar figürünü çok kullanıyorlar, zaten infected mushroom grubunun ismindede mantar var. Psy ve goa arşivimi genişletme çabalarım sırasında farklı tarzlarlada karşılaştım, bilmiyorum duydunuzmu uplifting goa trance ? Bu sıralar en çok progressive psy tarzında yapılan parçaları dinliyorum.
celestial
QUOTE(prometeus @ 06.07.2007, 02:00) *
Psy'i dinleyenler nasıl trance dinlemez ben buna bir turlu anlam veremıyorum. Sonucta Psy'nın babası Trance'dir :P

evet benimde bazı görüşlerim var psy hakkında ama öncelikle bu arkadasımın bu görüşünü düzeltmek istiorum psynin babası trance olamaz dostum bu kişisel bişey deil ama bu düzeltmeyi yapma gereği hissettim kendimde dinlediğin prog yada uplifting trancein gecmişini ve psynin geçmişini biraz arastırmanı tavsiye ederim ben sana.
Rock müzik severlerin psye olan ilgisi 60lı yıllardan gelen bi sevgidir cünkü zamanının hippieleri daha doğrusu acid gencliği psy rock dinleyicileriydi ama amerikada lsdnin yasaklanmasıyla topluca hindistanın goa eyaletine göçler basladı ilk baslarda burda psy rock calınıyodu daha sora goa gil,nitzer ebb,frontline assembly gibi isimler teknolojinin gelişmesiyle insanlara bu soundu sundular hint mistisizmi ve bu yeni nesil sound bir araya geldiğinde ortaya çıkan psy ve goa trance bütün hippielerin ilgisini cekti ve değişim başladı suanda hippie kültürünün savunucuları yani 3. jenerasyon tech hippieler psy & goa dinleyicileri diyebiliriz psychedelic kelime anlamı olarak tribal aklın görünürlüğü halisünatif etki bunu lsd ile bağdastırmak hiçte zor olmasa gerek yada mushroomla albüm kapaklarındaki renkli mystic ögeler hepsi lsd deneyiminde yasanan trip olarak algılanır buda suanki hippelerin hala rave partylerde deli gibi madde kullandığını gösterir bunun güzel tarafı rave partylerde kimse yanınızdaki kıza asılmaz yada laf atılmaz yada gelip abi ex varmı ya diyen cıkmaz:) sadece birbirlerinin gözlerine bakarak ve bir gülümsemeyle karsısındakine niyetlerini anlatabilir cünkü dünyadan tamamen soyutlanmıstır bu müzikteki ani sesler inişler cıkıslar bi anda kesilmeler hep trip anında yasanan etkilerdir evet bu müzik cok derindir herkes anlamaz ve kaldırmaz yapılan partylerde ticari durum hep 2. plandadır bi başka güzel tarafı da bu olsa gerek tabi anlatılcak cok sey var daha ama az cok benimde edindiğim ve yasadığım bilgiler bunlar baslıca savunucuları Goa Gil, Simon Posford aka (Hallucinogen),Raja Ram,Astral Projection,Gms,Astrix,İnfected Mushroom,Electric Universe,Ultravoive,Shanti,Alien Project.........
AndRoiD
ben de psy goa dinlerim ama ne bilim çok hızlılar böyle sinirlenip sinirlenip patlamak istediğimde dinliyorum. çok güzel oluyor açıkcası unutturuyor bütün sinirimi ve tekrar herşeye adapte olabilmemi sağlıyor.1 sa sora hiç sinir fln kalmıyor =) adamlar müzikte sinirleri almak için herşeyi yapıyorlar.ama günlük hayata kesinlikle uygun deil.bu müziği "kullananların" dance4life düşüncesi olduğunu pek sanmıyorum.adamlar kullanıyor çünkü
Swashbuckler
psy astral dünyadır.. söylemek isteyip te söyleyemedigim bir çok şey var levellerle alakalı anlayan anlıyor zaten..
PureFly
Trance müziğin her türünü severek dinliyorum.Çok çeşitli olmasıda bence çok güzel.Yorum yapılmış "psy trance'in trance müziğin babası" gibisinden.Katılmıyorum.Hiçbir müzik türü birbirinin babası falan olamaz.sadece aynı tür altındalar fakat birbirlerinden farklı türler olduğunu düşünüyorum.

Psy trance müzikal anlamda çok zengin bir müzik.Melodileri,bassları,bpm'i,kickleri,ziller...vs bildiğimiz pure trance'e göre çok farklı.Daha hızlı ve riitmli.Kültürel gelişimi ve kültürünün yaşanması da bir o kadar farklı.Bildiğimiz sıradan bir clupte duyamazsınız.Zaten çalan bir dj'in sanırım işine son verirler içeride kimse kalmaz. :)

Aslında her müzik türü bence güzel.Önemli olan o müzik türünü gerçekten iyi ve de kaliteli yapan bir isimden dinlemek.Tabiki bir de dinleyeceğiniz müziği en iyi yaşamanın yolu ortamında dinlemektir.Misal trance'i trance energy de dinlemek ya da psy trance'i Goa da bir parti de dinlemek.
var olan müzik zevkini kat kat arttırıyor.

Trance müzik kadar ciddi bir şekilde takip etmesemde dinlediğim isimler var.bu anlamda daha çok setlerini dinlemeyi seviyorum.

Astrix,Gataka,Gms,Delirious,Astral projection,Infected mushroom,u-recken,electric universe,1200 mic.,kingzazsa...gibi isimleri beğeniyorum.

Mehmet G.
psy severim ama goa dan nefret ederim çok saçma gelliyor bana :D çok hızlı ve kick diye bişi yok:) dinleyene de saygım sonsuzz...

İlle de Trance Olsun İsterse Goa OLsun :D
135 bPm
benim goa'yla tanşmam goa gil in resmini görmemle başladı ...

tipe bakıyorsun hippi..

boyunda technics kulaklık !!

masada turntable !!

rengarenk ve astral bir ortam ..

bir ayin havası ..

şekillere resimlere bakıyorsunuz kendinizi psikiyatrist odasında zannedersiniz .. hani resim gösterir bu neye benziyor hesabı ..

goa gerçekten insanı trance a sokan bir olay ... ruhu fizikten ayırmayı çok iyi derecede başarıyor..

dinleyici kitlesi,dj ler,organizasyonlar,dj ekipmanları bile tamamen farklı yapıda ...

goa ve psy elektronik müziğin en marjinal stili bence ..
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.