Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Bilinen ilk bilgisayar müziği (1951 yılı kaydı)
Dance4trance | Legal Electronic Music Portal of Turkey > Dance4trance Elektronik Müzik Kültürü > Müzik > Müzik Haberleri
imagine

Bilinen ve 57 yıl önce kaydedilen ilk bilgisayar müziği, İngiliz yayın kuruluşu BBC tarafından yayımlandı

Bilinen ve 57 yıl önce kaydedilen ilk bilgisayar müziği, tüm modern bilgisayarların atası İngiliz kompüteri “Baby”nin 60. yıldönümü dolayısıyla İngiliz yayın kuruluşu BBC tarafından yayımlandı.

“Baa Baa Black Sheep” (Me Me Kara Koyun) adlı hışırtılı kayıtlı bilgisayar şarkısı, BBC tarafından 1951’de Manchester Üniversitesinde kaydedilmişti.

İlk bilgisayar müziği, Baby adlı ilk yaygın bilgisayarın ticari versiyonu olan Ferranti Mark 1 modeli tarafından seslendirilmişti.

Bilgisayar müziği bestecileri ile elektronik müzik tutkunları, 1957’de ABD’de kaydedilen ve bir IBM anabilgisayarı tarafından seslendirilen “Bell Labs”in şimdiye dek bilinen en eski bilgisayar müziği olduğunu belirtiyordu. Aynı çevreler, BBC’nin şarkısını “tarihi bir değer” diye niteledi.

“Baa Baa Black Sheep” şarkısı internette http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/7458479.stm adresinden dinlenebiliyor.
Emre_Yıldız
Teşekkürler bilgi için...
trance2be
güzel bilgi için teşekkür ederim, yine aynı sayfanın sağında küçük ekranlarda eski pc teknolojisiyle ilgili videolarda var.
_AyLiN_
Bu faydalı paylaşım için teşekkürler,emeğine sağlık arkadaşım.
Swetans
Nereden nereye dedirtirecek bir arşiv.. teknoloji o kadar çabuk gelişiyorki biz farkında bile varamıyoruz ancak geçmşimize şöyle bir göz attığımızda katedilen mesafenin adli heasbı yok..
Insomnia
cok ilginc geldi bana da.. nereden nereye?? zaten cok değil, son 100 yıl içerisinde dunyanın kat ettiği teknolojik ve sosyolojik ilerlemenin daha oncesinden kat be kat daha fazla oldugu aşikar..
imagine
QUOTE(Swetans @ 10.07.2008, 21:16) *
Nereden nereye dedirtirecek bir arşiv.. teknoloji o kadar çabuk gelişiyorki biz farkında bile varamıyoruz ancak geçmşimize şöyle bir göz attığımızda katedilen mesafenin adli heasbı yok..

Evet çok haklısın... Örnek olarak Bundan 5 sene önceki Eskişehirin fotorafları var bakıyorumda şimdiki haline bakarsan eski fotoraflar köy gibi kalıyor... Ben bunların farkında bile değilim... Diyorumki Bu şehir böylemiydi! yahu nerden nerye bu bu olay bide 1950 lerde 2050 i görmek istemiyorum bu topiği kaydet 2050 de sana tekrar göndericem bu sitede tekrar bu konuyu açıcam... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Swetans
teknoloji alanım olduğu için yakından takip ediyorum emin ol bir çok icat şuana kadar çıkarıldı ama çağımıza uygun olmadığı için şuan bekletiliyor diğer yandan 2050 niye gidiyorsun en yakın 2015 yılında aradaki fark gene değişecektir :)
imagine
QUOTE(Swetans @ 15.07.2008, 11:30) *
teknoloji alanım olduğu için yakından takip ediyorum emin ol bir çok icat şuana kadar çıkarıldı ama çağımıza uygun olmadığı için şuan bekletiliyor diğer yandan 2050 niye gidiyorsun en yakın 2015 yılında aradaki fark gene değişecektir :)

Allah uzun ömür versin benim amacım buradaki büyük farkı belli etmek ama 2015 de de belli olur. 2050 de Buradaki gerçek farkı ancak anlarız bence....:) O büyük fark bu kadar yıl geçince belli olacak eminim.......
Swetans
:) haklısın belkide biz hemen arkamıza bakamıyoruz ancak yaşlandığımızda mazimizi şöyle bir önümüzden geçirdiğimizde bunu daha iyi anlamış olacağız.. bekle bizi 2050 GORA misali :)

yalnız videolarıda izledinimiz ne kadar çok kablo ve geniş aletler, ortaya çıkan sadece bir org sesi..
PureFly
böle giderse zaten torunlarımız bizle dalga geçecek.dedem trance dinlermiş ne banal diyecekler.

bundan 10 yıl önve kayıt edilmiş şarkılara bile bakmak yeterli.ses kalitesi o kadar farklı ki.nerden nereye değil mi?
Nel.
Haha:) Nereden nereye ya... Electronik müziğin temelleri bu ve buna benzer kayıtlarla atıldı demekki... Paylaşım için teşekkürler Imagine thumbsup.gif
135 bPm
bilinmeyen bir şey daha bilinir oldu artık ..

teşekkürler ..
GetMoreMusic
1951 den 2008'e vay be dha 15 yaşında olduğuma göre İlerde Daha güzellerini göre bilcem :)
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.