Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Son 25 yılın en iyi Dj Carl Cox seçildi!
Dance4trance | Legal Electronic Music Portal of Turkey > Dance4trance Elektronik Müzik Kültürü > Müzik > Müzik Haberleri
prometeus

Mixmag magazin son zamanlarda okuyucularına son 25 yılın Dj, Kulüp, Dans Hareketi ve Parçasını, magazinin 25. yıldönümüne denk gelen anket yapmıştır.

Sonuçlar ise bir hayli tartışmaya yol açacağa benziyor. Mixmag, İngiliz magazini ve sonuçlarda daha çok İngiliz merkezli olduğundan liste sonuçlar açıklanmıyor.

En iyi Dj kategorisinde sevimli, çılgın bir isim karşımıza çıkıyor, Carl Cox. Bu kategori için dikkate alınabilinecek pek çok Dj var! Oylamaya göre en iyi kulüp ise, Liverpool’daki Cream kulübü. Göz ardı edilen kulüpler ise Hacienda, Fabrik ve Ministry of Sound. Kaldı ki, geçe hayatında sözü geçen Hacienda, Ministry of Sound veya Fabrik kulüpleri varken, Cream’in seçilmesi biraz gülünç olsa gerek.

Asit House’un doğum yeri olan Hacienda, Manchester’in en önemli kulüplerinden biridir. Hacienda kulübü olmasaydı, belki bugün bunları konuşuyor olmayacaktık.

Mixmag okuyucularının En iyi Dans Hareketi sorusuna verdikleri yanıt ise, Fransızların dünyaca ünlü ikilisi ve elektronik müzik dünyasında önemli bir yere sahip olan Daft Punk.

Sonuçlara bakarak, buna benzer anketlerle rahat bir şekilde karşılaştırıp eleştirebiliriz.

Çeviri: Prometeus
Kaynak: Ministry of Sound
Insomnia
kanka adamlar amerika ya yalakalık olsun diye mi carl cox u secmişler ki haha.gif

yoksa bana sorsan son 25 senenin en iyisi SUPHESIZ TIESTO dur, ustune kim adını yazabilir ki?
tamam son zamanlarda daha populer olmak amacıyla sacma dediğimiz işlere kalkışmış, kendi tarzından odun vermeye başlamış olsa bile, kimse lethal, traffic, just be albumu ve en onemlisi de Yunanistan olimpiyat acılışındaki o MUHTESEM PERFORMANSINI ve otoritelerden tam puan alışını goz ardı edemez.. Onun gibi olan başka kim var bu dunya da bana bi açıklasınlar ya..

Adam tek, tamam bu aralar adama karşı bir on yargım oluşmuş olabilir ama yine de yiğidi oldur hakkını ver demişler..

Ben Carl Cox u begenmiyor değilim ama kanka, en nihayetinde Tiesto, AvB ve PvD nin geçmişleri yanında Carl Cox biraz sonuk kalmıyor mu sizcede??
RicHRicH
ben carl cox un Bu zamn a kadar Parladıgını görmedim hiç nasıl seçmişler anlamadım wella abi SON 25 dıosunuz 25 Gün olmasın o :) 25 gün olsa bile :) ARMİN war :D ama nyse secilmis madem tebrikler carl cox a :) adamın partysinde bile silahlar konustu gördüyseniz :) böile bir rezalet partynin rezil dj i ne selamlar :)
trance2be
furkancım cevabı sağlam sokmuşsun eline diline sağlık..
celestial
abi neden amerikaya yalakalık olsun UK vatandası Carl Cox secmeleri normal pek dinlemem ama djlikteki ustalığı hiç bir dj de yok tiesto diosunuz da tiesto dj mag dergisine kac yıldan beri giriyoki zaten o deilde büyük üstad Paul OAKENFOLD olmalıydı bence
celestial
ya bi tutturmuslar tiesto gidiyo tiestonun parca secimine bişey demiyorum ama djliği coooook tartısılır
celestial
fatal dostum tiestoyu sevmiyo deilim ama sen carl coxun biyografisini arastır istersen hee
prometeus
QUOTE(RicHRicH @ 27.05.2008, 12:50) *
ben carl cox un Bu zamn a kadar Parladıgını görmedim hiç nasıl seçmişler anlamadım wella abi SON 25 dıosunuz 25 Gün olmasın o :) 25 gün olsa bile :) ARMİN war :D ama nyse secilmis madem tebrikler carl cox a :) adamın partysinde bile silahlar konustu gördüyseniz :) böile bir rezalet partynin rezil dj i ne selamlar :)

Bu laflarını cahıllıgıne verıyorum acıkcası. Oncelıkle hıc parlamadı dıyorsun. Adam 19 yasında dünyanın 1. Numaralı Dj'yı oldu. 1989 yılında French Kiss adlı parçası ile adından baya göz ettirdi ki bu parca da bence Tiesto'nun Adagio'ya yaptıgı gıbı bir remiksidir. Bu parça ile uzun zaman zirve de kaldı. Sahne performansına diyecek hiç bir şey yok. Aşağıda bu zamana kadar ki çalışmalarını da koydum. Sen bu adama nasıl boyle seyler soyleyebılıyorsun aklım almıyor. Ama su konuda katılıyorum, 1. olabılecek pek çok Dj varken neden Carl Cox ondan da geçmişe bakmakta fayda var, gecmısten gunumuze değerlendırme yapmak lazım, onuda ben yapamam ama ınsanlar Carl Cox demısse, bırazda saygı duymak lazım.

Adamın partısınde sılahlar cekıldı dıyorsun, neden başka bır ulkede değilde bu ÜLKEDE!!! çünkü müzikten anlamayan, sadece bu müziği ve eğlencesini hatun kaldırmak ıcın gelen amacsız ınsanlar yuzunden!!!! Adam bır daha bu ulkeye gelmedı!!! Adam Ibıza'dan dısarı cıkmıyor, dunyanın onde gelen kuluplerınde calıyor. Sen kalkmıssın ne dıyorsun. Su sılah ceken ve anlamsız amacları olan bu zıhnıyetı kı bu zınhıyet sırf muzık ıcınde değil, toplumun her alanında var!!! Bu zıhnıyet değişmeden bu ülkeden bir cacık olmaz!!!

Discography

Albums

* 1996 At The End Of The Cliche, Worldwide Ultimatum Records
* 1999 Phuture 2000'', Worldwide Ultimatum Records
* 2005 Second Sign, Play It Again Sam

Singles

* 1991 "I Want You (Forever)", Perfecto Records
* 1995 "Two Paintings And A Drum", Worldwide Ultimatum Records
* 1996 "Sensual Sophis-ti-cat", Worldwide Ultimatum Records
* 1996 "Tribal Jedi", Worldwide Ultimatum Records
* 1998 "Phuture 2000", Ebel Records
* 1999 "Dr. Funk", Ebel Records
* 1999 "The Latin Theme", Worldwide Ultimatum Records
* 2002 "Club Traxx Vol.1", Trust The DJ
* 2003 "Club Traxx Vol.2", Trust The DJ
* 2003 "Dirty Bass", 23rd Century Records
* 2003 "Space Calling", 23rd Century Records
* 2004 "Give Me Your Love" (Carl Cox Featuring Hannah Robinson), 23rd Century Records/Play It Again Sam
* 2006 "That's The Bass" (Carl Cox & Norman Cook), 23rd Century Records/Play It Again Sam
* 2007 "Got What You Paid 4!" (feat. Saffron)

Compilations

* 1994 Nonstopmix 1994, Liquid Rec.
* 1994 Fantazia III - Made in Heaven Remix, Fantazia
* 1994 Fantazia The DJ Collection Carl Cox], Fantazia
* 1995 F.A.C.T (Album)|F.A.C.T., React
* 1997 F.A.C.T. 2, Worldwide Ultimatum Records
* 1998 DJF 250, Sony Music Entertainment
* 1998 Non Stop 98/01, FFRR Records
* 1998 The Sound Of Ultimate B.A.S.E., Worldwide Ultimatum Records
* 1999 Non Stop 2000, FFRR Records
* 1999 F.A.C.T. Australia, X-Over Recordings
* 2000 Mixed Live Crobar Nightclub, Chicago, Moonshine Music
* 2002 Global, Play It Again Sam
* 2002 Mixed Live 2nd Session Area 2, Detroit, Moonshine Music
* 2003 F.A.C.T. Australia II, Warner Music Group
* 2003 U60311 Compilation Techno Division Vol. 3, V2 Records
* 2004 Back to Mine, DMC Publishing
* 2004 Pure Intec, Intec Records
* 2006 Intec 50 EP, Intec Records
* 2007 Global, Play It Again Sam

Remixes

* 1991 art of Noise - "Shades Of Paranoimia (Carl Cox Remix)", China Records
* 1992 Eternal - "Eternal (Carl Cox Remix)", Underground Level Recordings
* 1992 Robert Owens - "Gotta Work (Carl's Renaissance Remix)", Freetown Inc.
* 1992 Patti Day - "Hot Stuff (Carl Cox Remix)", Starway Records
* 1992 DJ Phantasy - "Jepron (Carl Cox Remix)", Liquid Wax Recordings
* 1992 Sunscreem - "Perfect Motion (Carl Cox's Rhythm's A Drug Remix)", Sony BMG Music Entertainment
* 1993 Visa - "Let Me See Ya Move (Carl Cox's Militant March Remix)", MMR Productions
* 1993 Smooth But Hazzardous - "Made You Dance (Carl Cox Remix)", Sound Entity Records
* 1994 Laurent Garnier - "Astral Dreams (Carl Cox's MMR Remix)", F-Communications
* 1994 Trevor Rockcliffe Presents Glow - "Break The Law (Carl's Reconstructed Remix)", MMR Productions
* 1994 Quench - "Hope (Carl Cox Remix)", Infectious Records
* 1994 FKW - "Jingo (Carl Cox Remix)", PWL
* 1994 O.T.T. - "Raw (Carl Cox Remix)", Industrial Strength Records
* 1994 Aurora Borealis - "Raz (Carl's MMR Remix)", F-Communications
* 1994 English Muffin - "The Blood Of An English Muffin (Carl Cox Remix)", MMR Productions
* 1994 Lunatic Asylum - "The Meltdown (Carl Cox & John Selway's Circular Cycle Remix)", MMR Productions
* 1995 Jam & Spoon - "Angel (Ladadi O-Heyo) (Carl Cox Remix)", Epic Records
* 1995 The Stone Roses - "Begging You (Cox's Ultimatum Remix)", Geffen Records
* 1995 Yello - "L'Hotel (Carl Cox's Hands On Yello Remix)", Urban
* 1995 Dr. Fernando "Stomach Substance (Carl Cox Remix)", MMR Productions
* 1995 Infrequent Oscillation - "Burning Phibes (Carl Cox Remix)", MMR Productions
* 1995 Technohead - "Get Stoned (Carl Cox Remix)", Mokum Records
* 1995 AWeX - "It's Our Future (Carl Cox's Ultimate Remix)", Plastic City UK
* 1995 Slab - "Rampant Prankster (Carl Cox's Jumper Remix)", Hydrogen Dukebox
* 1995 Steve Mason & Tony Crooks - "Shallow Grave (Carl Cox's After Hours Remix)", Rain Forest Records
* 1995 Josh Abrahams - "March Time (Carl Cox Remix)", MMR Productions
* 1996 System 7 - "Hangar 84 (Cox's W.W. Ultimatum Remix)", Butterfly Records
* 1996 Electroliners - "Loose Caboose (Carl Cox Remix)", XL Recordings
* 1996 Barefoot Boys - "Need No Man (Cox's Harder Remix), Stealth Records
* 1996 The Advent - "Mad Dog (Carl Cox Remix)", Internal
* 1996 JX - "There's Nothing I Won't Do (Carl Cox's Full House Remix)", FFRR Records
* 1996 Consolidated - "This Is Fascism (Carl Cox's Burning Gold Remix)", MC Projects
* 1996 Vernon - "Vernon's Wonderland (Carl Cox's Full Remix)", Eye Q
* 1996 Poltergeist - "Vicious Circles (Carl Cox's MMR Remix)", Manifesto
* 1997 DJ SS - "DJs Anthem (Carl Cox Remix)", Formation Records
* 1997 Tenth Chapter - "Prologue (Carl Cox & Paul van Dyk Remix)", Jackpot
* 1999 Needle Damage - "That Zipper Track (Carl Cox Remix)", Worldwide Ultimatum Records
* 1999 Grooverider - "Where's Jack The Ripper (Carl Cox's Techno Radio Edit)", Higher Ground Records
* 2000 Tony Moran Featuring Cindy Mizelle - "Shine On (Carl Cox's Sweat Dub)", Contagious Records
* 2001 Slam - "Positive Education (Carl Cox's Intec Remix)", VC Recordings
* 2001 Trevor Rockcliffe & Blake Baxter - "Visions Of You (Carl Cox Remix)", Intec Records
* 2001 Ramirez - "Volcan De Passion (Carl Cox Remix)", Terapia
* 2002 Cormano - "Mangamana vs. Revenge (Carl Cox's Turntable Remix)" 4 Play Records, Inc.
* 2003 Tomaz vs Filterheadz - "Sunshine (Carl Cox Remix)", Intec Records
* 2003 Bad Cabbage - "You're Rude (Get Fucked) (Carl Cox's Not So Rude Remix)", Mutant Disc
* 2004 Eric Powell - "Don't Deny It (Carl Cox Remix)", 23rd Century Records
* 2004 Johan Cyber - "Natural Funk (Carl Cox Remix)", 23rd Century Records
* 2004 Cohen vs Deluxe - "Just Kick! (Carl Cox Remix)", Intec Records
* 2007 Sander Van Doorn - "Riff (Carl Cox's Global Remix)", Doorn Records
trance2be
carl cox'un bu sektörde cok eski bir isim olduğunu inkar etmiyorum o doğru..
RicHRicH
Dersine İyi calısmıssın murat abii :)

Bu laflarını cahıllıgıne verıyorum acıkcası. Oncelıkle hıc parlamadı dıyorsun. Adam 19 yasında dünyanın 1. Numaralı Dj'yı oldu. 1989 yılında French Kiss adlı parçası ile adından baya göz ettirdi

Dikkatini cekerim ben 89 dogumluyum zaten :) bu adam ı takip etmedim :) sadece bir kac set single sini dnledim ama kutluorum senı bu calısmandan dolayı 10 üzerinden 10 werdim :)
Insomnia
hımm gercekten 25 sene dendiginde biz biraz gercektende sonuk kaldık bu konuda.. son 15 yıl dense tiesto diye bagrınırdım..

ayrıca celestial arkadasım, ben aslında tiesto ya karşı on yargılıyım, ama adamın cok değil bir 5-6 sene oncesine kadar hatta 3 sene oncesine kadar yaptıgı parçaları dinlersen ne demek istedigimi anlarsın..

asıl senin soyledigin parça secimine bişey demem ama dj liği cok tartışılır lafın aklıma takıldı.. bende hem parça seciminde hemde dj liği konusunda laf edilmemesi gerektigini dusunuyorum. cunku gecen sene cıkardıgı album dışında ( EOL ) in search of sunrise serileri, magik serileri ve ozellikle de radyo show u ( club life ) track secimlerine bakarsan ve parçaların içerisindeki heyecanı anlayabilirsen, tam olarak tiesto yu goklere neden cıkardıgımı anlarsın thumbsup.gif

tekrar soyluyorum, ben tiesto fanatigi falan değilim ama ;

Adamın yaptıklarını da goz ardı edemem, edilmesinden de hoşnut kalmam açıkcası..

Pro az once beni msn den uyardı :

25 sene once tiesto yoktu ama carl cox vardı diye.. araştırdım gercektende varmış adam.. İlk single ını 1991 de"I Want You (Forever)" adıyla Perfecto Records tan cıkarmış adam ve dogum tarihi zaten 1962.

1980 lerin ortalarında "Three Deck Wizard*" adıyla un yapmış.. ve bu ismide aynı anda 3 turntable birden kullandıgı için almış thumbsup.gif

* : üç plakcalar sihirbazı
RicHRicH
hımm gercekten 25 sene dendiginde biz biraz gercektende sonuk kaldık bu konuda.. son 15 yıl dense tiesto diye bagrınırdım..

10 Yıl ile Kurtarıomu diosun smdı abi bu adam :D herkezin düsüncesi kendısıne kalsın benım dusuncem ben begenmiorum pek bu adam ı !
TrAnCe_GiRL
Carl Cox hiç sevemedim sevemicemde confused.gif
Progressivity
Evt geçmişi çok parlak Carl Cox abimizin ama benim anlayamadıgım nokta biz mi müzik dinlemeyi öğrenemedik

hala yoksa yurt dısıyla aramızda elektronik müzik açısından oldukça uçuk farklar mı war ? tarzını bende bi türlü

sevemedim , topu topu 10 parçasını 10 da setini dinlemişimdir açıkça söylemek gerekirse hiçte bişey hissetmeden

ruhsuz bi şekilde dinledim , demek ki iyi bir dj i seçerken alınan biçok krater war illa ki hisli müzik yapmasına gerek

yokmus burdan kendi kendime böyle bi sonuç çıkardım wacko.gif
Josh Tyerr
Techno dalında gerçekten üstün bir bşrıy sahip onu burdan tebrik ediyorum bence birinci olmayı haketti. Ayrıca Carl Cox bu müziğin kuruculalarından sayılır hakkını yememek lzım
celestial
QUOTE(fAtaL SenSe @ 27.05.2008, 13:54) *

ayrıca celestial arkadasım, ben aslında tiesto ya karşı on yargılıyım, ama adamın cok değil bir 5-6 sene oncesine kadar hatta 3 sene oncesine kadar yaptıgı parçaları dinlersen ne demek istedigimi anlarsın..

asıl senin soyledigin parça secimine bişey demem ama dj liği cok tartışılır lafın aklıma takıldı.. bende hem parça seciminde hemde dj liği konusunda laf edilmemesi gerektigini dusunuyorum. cunku gecen sene cıkardıgı album dışında ( EOL ) in search of sunrise serileri, magik serileri ve ozellikle de radyo show u ( club life ) track secimlerine bakarsan ve parçaların içerisindeki heyecanı anlayabilirsen, tam olarak tiesto yu goklere neden cıkardıgımı anlarsın thumbsup.gif

tekrar soyluyorum, ben tiesto fanatigi falan değilim ama ;

Adamın yaptıklarını da goz ardı edemem, edilmesinden de hoşnut kalmam açıkcası..

Pro az once beni msn den uyardı :

25 sene once tiesto yoktu ama carl cox vardı diye.. araştırdım gercektende varmış adam.. İlk single ını 1991 de"I Want You (Forever)" adıyla Perfecto Records tan cıkarmış adam ve dogum tarihi zaten 1962.

1980 lerin ortalarında "Three Deck Wizard*" adıyla un yapmış.. ve bu ismide aynı anda 3 turntable birden kullandıgı için almış thumbsup.gif

* : üç plakcalar sihirbazı

Neymiş Tiesto nun 3 sene öncesine kadar yaptığı parcalar Fatal cook merak ettim
jordan23
QUOTE(celestial @ 27.05.2008, 17:34) *
Neymiş Tiesto nun 3 sene öncesine kadar yaptığı parcalar Fatal cook merak ettim

Djlik ve canlı performans olarak kim en iyi bilmem ama producingde kimse Tiesto'ya yetişemez bence!!!
prometeus
QUOTE(jordan23 @ 27.05.2008, 18:48) *
Djlik ve canlı performans olarak kim en iyi bilmem ama producingde kimse Tiesto'ya yetişemez bence!!!

Tiesto Tiesto Tiesto sizce olabilir. Saygı guyuyorum. Herkez düşüncelerini söylemekte özgür. Aslında bu sorunun cevabını müzikten anlayan ve müziğe yıllarını vermiş birine sormak lazım. Birde önemli olan en iyi yapımcıda olması gereken kıstaslar. Müzikten cok ıyı anlamayan birisi ile çok iyi bilen birisinin kıstasları aynı olmasa gerek.
CLubbingMan
Carl Cox olaya ilk başda breakbeatla başladı diye biliyorum.Hip-Hop,R&B partylerde çaldığı videolar youtubeda mevcut.80lerin sonları 90ların başlarında...

Carl Cox öyle kulaklığı takıp dinlenilcek adam değildir, gidersin konserine orda müziğin doruk noktasına,çoşkuya ulaşırsın.Carl Cox gerçekden çılgın bir adam, MCliği bazen abartıyor olsada :D

Her zamanki gibi prodüksiyon olarak Tiesto denilir.
prometeus
QUOTE(CLubbingMan @ 27.05.2008, 19:05) *
Carl Cox olaya ilk başda breakbeatla başladı diye biliyorum.Hip-Hop,R&B partylerde çaldığı videolar youtubeda mevcut.80lerin sonları 90ların başlarında...

Carl Cox öyle kulaklığı takıp dinlenilcek adam değildir, gidersin konserine orda müziğin doruk noktasına,çoşkuya ulaşırsın.Carl Cox gerçekden çılgın bir adam, MCliği bazen abartıyor olsada :D

Her zamanki gibi prodüksiyon olarak Tiesto denilir.

Carl Cox benım bıldıgım ki yabancı kaynaklarda da oyle yazıyor, hardcore ve acid house ile Dj'liğe başlamıstır. Bence sen karıstıyorsun dostum
jordan23
QUOTE(prometeus @ 27.05.2008, 19:00) *
Tiesto Tiesto Tiesto sizce olabilir. Saygı guyuyorum. Herkez düşüncelerini söylemekte özgür. Aslında bu sorunun cevabını müzikten anlayan ve müziğe yıllarını vermiş birine sormak lazım. Birde önemli olan en iyi yapımcıda olması gereken kıstaslar. Müzikten cok ıyı anlamayan birisi ile çok iyi bilen birisinin kıstasları aynı olmasa gerek.

Benim aldığım ölçüt şudur: Ne kadar çok sesli müzik yapıyorsa, bir başka deyişle cıs tak sesinin üstüne ne kadar çok melodi v.s ekliyebiliyorsa bir dj o kdar iyidir. Yani kalite=çok seslilik. bu görüşümün sebebi de klasik müziktir. Bildiğiniz gibi klasik müziğin diğer adı "çok sesli batı müziğidir" ve klasik müzik modern müziğin başlangıcıdır. Ve Bence Tiesto bunu yapan en iyi isim. Mesela ben PVD ve AVB'de hala bu çok sesliliği yakalayamadım. [bu konuda görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar. Bu benim ölçütüm. yanlış mıdır, hatalı mıdır? yorumlarınız neler? ayrıca PVD Armin ve diğer djlerin çok sesli olduğunu düşündüğünüz eserlerinizi de söylerseniz sevinirm.]

cıs tak sesinin üzerine bir şey eklemeden yapılan müzikler benim için kalitesizdir. iki cıs tak üstüne daleeee don daleee, gasolina, hadii hadiii, binlerce dansöz var... hepsi saçmalık bencee verymad.gif verymad.gif
overkill
Son 25 yılmı wacko.gif 2008-25=1983 hmm 1999 yılı sonrası electronic ve trance dinleyicisi olarak bu anket bana biraz ilginç geldi... Zaten daha önceside techno kuşağıydı. En iyisinin, bir techno dj olan Carl Cox'un seçilmesi benide kızdırdı açıkçası. Irkçılık olarak algılanmasın ama bu müziğe zencileri hiç yakıştıramadım zaten...
CLubbingMan
QUOTE(prometeus @ 28.05.2008, 08:36) *
Carl Cox benım bıldıgım ki yabancı kaynaklarda da oyle yazıyor, hardcore ve acid house ile Dj'liğe başlamıstır. Bence sen karıstıyorsun dostum

Evet doğru house müzik tarzı bi havası varmış, sorry :D ilk öyle sandım tekrar tekrar izleyince anlaşılıyorrr.

Olay Tiesto'dur :)
cataclysmmm
Karşılaştırması bile yapılamaz hiç boşuna kasmasın kimse

Tiesto Carl Cox ' u öğle yemeğinde yer :)
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.