Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Eurovision Deli'miz finalde 23,05,2008
Dance4trance | Legal Electronic Music Portal of Turkey > Dance4trance Elektronik Müzik Kültürü > Müzik > Müzik Haberleri
Tifa
Mor ve Ötesi 'Deli' ile coşturdu... Türkiye en çok oy alan ilk 10 arasına girmeyi başardı ve finale gitmeye hak kazandı...

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen 53. Eurovision Şarkı Yarışması'nda ''Deli'' adlı şarkıyla Türkiye'yi temsil eden Mor ve Ötesi grubu, final için yarıştı.

"Deli" adlı parçasıyla dün geceki yarı finalde sahne alan grup, en çok oy alan ilk 10 arasına girmeyi başardı ve finale gitmeye hak kazandı.

İŞTE OYLAMA SONUCU...

Yarı finali geçen ülkeler:

-Ukrayna
-Hırvatistan
-Arnavutluk
-İzlanda
-Gürcistan
-Danimarka
-İsveç
-Letonya
-Türkiye
-Portekiz

(Ülkeler puanlarına göre açıklanmadı. En yüksek oyu alan 10 ülke rastgele seçilerek açıklandı.)

FİNAL BU CUMARTESİ

Final bu cumartesi yapılacak. Programı 21.25'te TRT1, TRTINT ve TRTTÜRK kanalları yayınlayacak.

BİNLERCE KİŞİ COŞTU

19 ülkeyle birlikte ikinci yarı finalde 3. sırada sahneye çıkan Mor ve Ötesi, 20 bin kapasiteli Belgrad Arena Spor Salonu'nda, yaklaşık 11 bin kişinin önünde canlı performans yaptı.

Parçalarını sunarken sahnede zıplayan gitaristleriyle dikkati çeken Mor ve Ötesi, salonda aralarında Türkler'in de bulunduğu binlerce kişiyi çosturdu.

AYAKTA ALKIŞLANDIK

Yaklaşık 3 dakika süren performans sonunda salonda bulunan seyirciler Mor ve Ötesi'ni ayakta alkışladı. Türk, Azerbaycan, Yunan, Makedon ve İsveç gibi bayraklarının salonda çoğunluğu oluşturması dikkati çekti.

SAHNEDE PARLAK ŞOV

Ümit Ünal tarafından her bir grup üyesinin özelliklerine uygun olarak hazırlanmış siyah giysileriyle, vokal ve gitarda Harun Tekin, basgitarda Burak Güven, bateride Kerem Kabadayı ve solo gitarda Kerem Özyeğen Mor ve Ötesi grubu olarak sahnede parlak bir şov sergiledi.

Mor ve Ötesi, Avrupa Yayın Birliği EBU ve Sırp Resmi Televizyon İstasyonu RTS tarafından organize edilen ve 20 canlı kameranın kullanıldığı yayında, şarkısını sunarken ünlü koreograf Beyhan Murphy tarafından hazırlanan mimik ve jestlerle de ayrıca beğeni topladı.

KIRK HOKKABAZ GÖRÜNTÜSÜ DİKKAT ÇEKTİ

Şekip Davaz tarafından hazırlanan ve sahnenin arkasını süsleyen kırk hokkabaz görüntüsü, yarışmada seyircilerin gözünde değişik bir görüntü yarattı.

Yarışmayı TRT 1 ve TRT-INT canlı olarak yayınladı.

final içinde başarılar diliyoruz
thumbsup.gif
_AyLiN_
hadi bakalım gözler 24 mayıs'ta olacak,yüreğimiz mor ve ötesi için atacak.Gösterin kendinizi...
Loneliness
ülkemiz adına en hayırlısı neyse o olsun diyorum...
sahinsel
Kendilerine şimdiden başarılar dilerim.umarım sıralamada hakettiği yeri alırlar ...
prometeus
Tek bir parça iyiydi o da Deliydi :) Tek kusuru Türkçe olmasıydı kanımca, malum genelde ingilizce formatına dayalı bir yarışma oldugu ve türkçeyi de anca Türklerin anladığı ıcın bır sansı azaldı ama sound olarak mühteşemdi, Deli parçası bariz bir şekilde sırıttı, ne anlamda sırıttıgına gelince, kalitesi ile sırttı, bu kadar kotu parçaları bir arada daha once dinlememiştim. Deli her yönüyle bu şarkılar arasından birinci geleceğini düşünüyorum. Şarkının ikinci bölümünde bir de deli sahneye çıksaydı. Bence çok anlamlı ve hoş bir görüntü olurdu.
RicHRicH
Dj ler için Eurovision da olsa bütün djler orda calsa :D
Tifa
QUOTE(prometeus @ 23.05.2008, 12:24) *
Şarkının ikinci bölümünde bir de deli sahneye çıksaydı. Bence çok anlamlı ve hoş bir görüntü olurdu.

artık final için ayarlayalım burdan bir deli olmas mı tongue.gif
prometeus
QUOTE(Tifa @ 23.05.2008, 14:06) *
artık final için ayarlayalım burdan bir deli olmas mı tongue.gif

senı zaten onerdım ben halkla ilişkilerdeki yetkılılere, aksama kadar ararlar senııı haha.gif haha.gif
Vendetta
bence hiç ciddiye alınmamıs eurovisionu mor ve ve ötesi ukrayna kazanır gibi geliyo bana
ülkemiz içinde inş kazanır mor ve ötesi
White_Pearl
hayırlı uğurlu olsun inşallah, bütün bildiğim Duaları okicam kendileri icin, umarım güzel bi sıralamaya gecerler,

GO ON FOR MOR & ÖTESİİİ biggrin.gif
Tifa
QUOTE(prometeus @ 23.05.2008, 14:26) *
senı zaten onerdım ben halkla ilişkilerdeki yetkılılere, aksama kadar ararlar senııı haha.gif haha.gif

aramadılar daha len wallbash.gif haha.gif
prometeus
QUOTE(Tifa @ 24.05.2008, 03:53) *
aramadılar daha len wallbash.gif haha.gif

demek ki, senden daha deli mayınını bulmuşlar
haha.gif haha.gif
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.