Label: DMC
Çıkış Tarihi: 2007
Tarz: Elektronik
Türk popunun çıtası en yüksek seslerinden Sertab Erener, yepyeni bir projeyle karşımızda: Sertab Goes to the Club with Murat Uncuoğlu & Aytekin Kurt.
Sertab eski parçalarına dans pistlerinde hayat vermiş. Çalıştığı prodüktörleri de iyi seçmiş işin açığı. Eski parçaların olması bence iyi olmuş. Zira farklı bir tarz denemek için bu yol daha anlaşılır. Sertab'ın sesi elektronik müzik vocallerine gitmiş. Çoğu parça house ama trance öğeleri içeren parçalarda var. Bunun yanında dub da var. Bi nevi çeşitleme. Belirli bir tarzı yok. Remixlere yetenekli ellerin deydiği belli. Albümün çıkış parçası "Yanarım" olarak belirlenmiş. Vocal trance kategorisine sokabileceğimiz gayet hoş bir çalışma. Bunun yanında benim kulağıma takılan "Gel Barışalım Artık" ve "Sevdam Ağlıyor" remixleri.
Bu albümden sonra Sertab'ı eleştri yağmurunu tuttular. Sertab'ı şiddetle eleştirmek yerine bu gibi çalışmaları teşvik amaçlı korumak lazım diye düşünüyorum. Türkiye'de zaten gereğinden fazla "Dance" müziği yapmaya çalışan isim varken Sertab'ın bu işi çok iyi bilenlerle çalışıp ortaya böyle bir çalışma koyması benim çok hoşuma gitti. Hande Yener'in yeni tarzı ve bir çok şanatçının parçalarını remixlemesi için usta ellere teslim etmesi Türkiye'de de elektronik müzik adına kıpırdanmaların olduğunu gösteriyor. Şimdi "yokmu zaten" denilebilir elbette var ama bu denli popüler isimlerin de bu tarza kaymaları elektronik müzik kavramının herkesin kafasında yer etmesi anlamına geliyor.
Sonuç olarak şunu söylemek istiyorum. Çalışma gayet iyi yani beklenilenden daha iyi olmuş. D4T team olarak her zaman korsana karşı durmuş ve sanatçıların haklarını savunmuş bir ekip ve site olarak herkesin müzik marketlere gidip bu albümü bandrollü olarak edinmesi gerektiğini düşünüyorum. En azından bu tarza yapılmış bir yardım olarak görüyorum. Ellerine sağlık Muncu ve Aytekin, ağzına sağlık Sertab...
Tracklist:
01 - Gel Barışalım Artık
02 - Yanarım
03 - Vur Yüreğim
04 - Mecbursun
05 - L'âl
06 - Aşk
07 - Aşk Ölmez, Biz Ölürüz
08 - Aslolan Aşktır
09 - Sevdam Ağlıyor
10 - Satılık Kalpler Şehri
11 - Everyway That I Can