prometeus
31.05.2007, 11:30
Melodik trance, en sevdiğim türevlerden biri bunun yanında en beğendim olay ise, parçanın içinde piyano samplelinin olması, bence en güzel parçalardan bir kaçı
Armin Van Buuren ft Jan Vayne - Serenity
Mike Foyle vs Signalrunners - Love Theme Dusk
MehmetSevgili
14.06.2007, 11:16
Airscape - L'Esperanza
daha bu şekilde piyano ile giden cok parça var ama aklıma şuan bu geldi sadce
uplifting
18.06.2007, 10:41
Armin Van Buuren - Communication
prometeus
19.06.2007, 19:04
William Orbit - Barber's Adagio for Strings (Ferry Corsten Remix) muhtesem bir parça. Parçanın 2.20 dak. giren keman sesi tuylerımı dıken dıken etmeye yetıyor. Hele birde parçanın yükseliş bölümü off off..otur ağla
Swetans
19.06.2007, 19:13
Zaten trance synth siz bişiye benzemez bir çok duyduğunuz parçada bunlar bulunmaktadır.. Melodic
prometeus
19.06.2007, 19:22
QUOTE(iJasson-t @ Jun 19 2007, 08:13 PM)

Zaten trance synth siz bişiye benzemez bir çok duyduğunuz parçada bunlar bulunmaktadır.. Melodic
ilk once rıtmını belirlersın 2/2 mı yoksa 4/4 mu yoksa 8/8 mı yoksa 16/16 mı..genelde 8/8 ve 16/16 kullanılır, ondan sonra synth bindirirsin - eğer vocal kullanıcaksan, ham sesın uzerınde oynamaya başlarsın- synth bittirdikten sonra ana tema bitmiş olur, bu sefer yardımcı temalara geçersin ;) o da bittikten sonra ver fırına gitsin..
Swetans
19.06.2007, 19:38
ilk once rıtmını belirlersın 2/2 mı yoksa 4/4 mu yoksa 8/8 mı yoksa 16/16 mı..genelde 8/8 ve 16/16 kullanılır, ondan sonra synth bindirirsin - eğer vocal kullanıcaksan, ham sesın uzerınde oynamaya başlarsın- synth bittirdikten sonra ana tema bitmiş olur, bu sefer yardımcı temalara geçersin wink.gif o da bittikten sonra ver fırına gitsin..
Evet yapılış ve sunum biçmi konusunu biliyorum fakat benim bahsetmek istediğim melodic parçalarda synth öneminin çok büyük olduğu, bir çok farklı ses bilgisayar destekli efectlerle çeşitli sesler çıkarmak mümkün eğer synth olmasaydı trance bu kadar özellikli bir müzik türü olamayacaktı.. hatrılarsanız 80 li yıllarda elektronik müzik synthisizer sayesinde ortaya çıktı.. Halende o eski parçaları severim, Depeche Mode, Alphaville, Afrika Bambaata :)
prometeus
19.06.2007, 19:46
Kaldı kı Jean Mıcheal Jarre'yı unuttursan olmazijasson, bu sayede New Age diye bir muzik kültürü türedi ve bence en önemli sanatcılarından biri Kitaro'dur 80'li ve 90'li yıllara damga vurdu. Amcamın Silk Road adlı parçası hala jingle olarak yada fon müziği olarak çalınıyor !!90'ları da unutmayalım Fatboy Slim, The Chemical Brothers...
Swetans
19.06.2007, 20:06
Her halukarda onları unutamam tabiki ama birçok insanın bildikleri için o ilk örnekleri vermek istedim, Mıcheal Jarre dediğin gibi New Age türünün baş yapıtlarındandır.. Kaldıki 90larda herkezi hayran bırakan Prodigy yaptığı çalışmalar ile herkezi şoke etti ve halende onun parçaları sevilerek dinlenir.. Chemical ve Fatboy Slim de mükemmel parçalar çıkararak dikkatlerini üzerlerine çektiler.. Gerçktende zamanında yapılan ilkler halende vazgeçilmezler kimse kötü yada herhangi bir şekilde bunları yargılama hakkına sahip değildir onlar bu türevlerin başlangıcıdır ve bir çok insan onlardan ilham almışlardır..
prometeus
19.06.2007, 20:32
Prodigy'yi nasıl unuttum ben yafff :D, iyi ki hatırlattın Sweat..
Swetans
19.06.2007, 20:34
Ne demek onlar benim bir efsane yaa breakbeat i ben onlarla sevdim gerçi Afrika Bambaata felan vardıda onlar koparan son noktaydı.. Kay Cee, West Street bam :)
prometeus
23.06.2007, 09:44
QUOTE(Marxlen @ Jun 22 2007, 10:47 PM)

Piyanosuz trance düşünemem. Bence iyi bir prodüktörün çok sağlam bir şekilde piyano eğitimi almış olması gerekiyor. Yine bu eğitimini klasik müzik ile pekiştirmiş olması da gerkli sonrası mı işte bu aşmalardan geçen prodüktörler muhteşem işlere imza atıyorlar.
Bu söylediklerin baya zaman alır Marx. Nerden baksan sırf okul hayatını müzikle geçirmesi gerekiyor. O da kafadan 8 sene olsa gene baya bir zaman ya.. Bence müzik bilgisinin yanında org veya klavye bilmesi yeterli. Kaldı ki bunlar da tek başına yeterli mi? değil eğer hayal dünyasının gelişmiş olması lazım, bir diğer önemli nokta ise, iyi bir gözlemci olması..
Insomnia
26.06.2007, 08:08
Paul Van Dyk Crush ı Alman orkestrasıyla birlikte yorumlamış dinlemeniz lazım.. bir piyano ( aslında orda rog kullanmış ama ) birde tiesto nun adagio for strings vardır ( ki bu parça aslında william orbit diye bi şahısın ve bildigim kadarıyla 1930 ların parçasıymış )
Loneliness
26.06.2007, 20:22
tomcraft - into the light...
DJ YAHEL
06.05.2008, 12:14
mariola-music travel (simon hunt remix)
HÜZÜNLENİRİR
@prometeus
Basları unuttun
Baslar ve davullar müzik yapımında temeldir...
jordan23
11.05.2008, 10:41
QUOTE(prometeus @ 31.05.2007, 12:30)

Mike Foyle vs Signalrunners - Love Theme Dusk
evet süper şarkı

bu da Mike Foyle'dan ikinci bir piyano resitali
Mike Foyle - Pandora (The Blizzard Remix)
Insomnia
13.05.2008, 17:16
+ tam anlamıyla piyano denmese de, org la yapılan FUTURE var onu unutmamak lazım bence ;))
exlucifer
14.05.2008, 20:32
Distant Fragment & Steve Mill - Utopia (Original Mix)
Andy Duguid Feat. Leah - Don't Belong
Adam White - Ballerina (Original Mix)
Carl B - Justice
Aurosonic
18.05.2008, 18:37
Vay canına kimse yazmamış şaşırdım :)
Robert Miles ve Dj Dado unutulur mu yahu :) Bu ikisi 1996'da beraber çalışmış zaten Robert Miles'ı bilirsiniz de Dj Dado'nun çok sağlam parçaları var. Özellikle Desert Of Sadness, Broke Your Heart, Imperio - Atlantis [Dj Dado Mix], JMJ - Oxygene [Dj Dado Mix] Bunlar şiddetle tavsiye edilir :)
goodtrip
18.05.2008, 21:03
Armin van Buuren - Serenity süper bence
RicHRicH
18.05.2008, 21:23
Yahel-Loka
ben bu konuya fransız kaldım galiba ama piyano trance müzikte hiç iyi gitmio bence..
celestial
03.06.2008, 14:25
bence yanılıyosun selin tabi görüşüne saygı duyarım ama tuşlu enstrümanlar trance müziğin bel kemiğidir alt yapı herkes hazırlar ama melodi herkes cıkaramaz
Swetans
08.06.2008, 20:10
Öncelikle şunu bir açığa kavuşturmamız gerek, Piano ile trance müzik arasında ne gibi bir bağdaş kurabiliriz? Elbette trance müzikte melodi olayını synth (klavye) sayesinde rahatlıkla ve gönlümüzce verebiliriz, tabiki bunun içinde nota bilgimizin yeterli derecede olması gerekli ( herhalde rastgele bişi çıkaramayız kolay kolay ) ve diğer önemli bir olay burada yaratıcılık gerekli.
Gel gelelim trance müzikte kullanılan piano olayına, genelde klasik piano tercih ediliyor ve sıkça olarak epic trance'ta bu karşımıza çıkmakta bir çok örneği mevcut son zamanlarda en çok hoşuma giden parça ise ( Mayıs 08' ) DJ Shah'ın Aruna vocaliyle Now or Never adlı parçanın Intro Mix'i..
Progressivity
08.06.2008, 20:31
kesinlikle müthiş bi ikili olduklarını düşünüyorum
soloyin
12.06.2008, 12:46
Arkadaşlar ben sizler gibi bu işten anlamam.Ama club işletmecisi olduğumdan dolayı dj den ve müzikten iyi bir dinleyici olduğumu düşünerek bu konu hakkında düşüncelerimi paylaşmak isterim. Şöyle ki trance müzikte klavye (synthzsizer diye biliyorum ben) sesleri gayet güsel gidiyor.Bence trance müziğin ana yapısı bu.Ama bahsedilen klasik piano sesleri daha çok tech house ve house tarzında kullanılıyor.Trance müzikte bende pek beğenmiyorum açıkçası.Tuşlu enstrümanlar derken synth sesler karıştrılmamalı,piano sesi düşünülmeli.
imagine
03.07.2008, 14:48
İmagine çıkasıya kadar parçlar piano kunusunda tartışılırdı ama artık tartışılmaz..... "Imagine" i Tek geçerim.
Bana çoğunuzda hak verirsiniz zaten Bitiriyor o parça beni....
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen,
buraya tıklayınız.