Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Trance müzik deyince ne anlıyorsunuz?
Dance4trance | Legal Electronic Music Portal of Turkey > Dance4trance Elektronik Müzik Kültürü > Müzik > Müzik Haberleri
Swetans
Arkadaşlar, bir kere herkezin trance müzik denince aklında neler canlandığını merak ediyorum?

Kimi zaman albümlerde Trance adı adı diye geçen , misal 2CD olan albümleri bir hatırlayalım (isim vermek istemiyorum) 1. CD gerçekten trance müzik bakımından beni tatmin ediyor fakat 2.CD ye gelince işler değişiyor bambaşka bir müzik çeşidine geçiyormuşum gibi hissettiriyor. Bum Bum Bum diye ağır basslar insana "budamı trance" diye düşündürtüyor olabilir ki bana bu oluyor. Kim bilir belkide bazılarınıza bu şekli "trance" olarak gelebilir ama bana ağır bir ritim ve hep aynı giden bass çeşidi ile techno ve eurodance'ı anımsatıyor.. Mesela Cascada gerçekten iyi bir vocal ama bana yaptığı trance gibi gelmiyor, Eurodance olarak görüyorum.. Bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz arkadaşlar bu yüzden herkezin yorumlarını açık bir şekilde bekliyorum!
Swetans
O kadar bakmışsınız bi cevap yazanınız bir yorum yapanınız olmamış..
Swetans
Evet ama benim bahsetmek istediğim hani şu Bum Bum vuruşlu müziklerin nasıl oluyorda trance olarak geçmesi.. Cascada,Scooter vs vs
prometeus
Ben düşüncelerinize katılmıyorum arkadaşlar!Nedenine gelince, şuana kadar Dj'lerin albüm yada settelerinde birden fazla tarz yada turev söz konusu..Örnek AVB trance çalıyor diye herkez bılıyor ama ASOT 2007'de 1. cd'nın ilk 2 parçası house,ama baktıgınız zaman trance bolumunde trance turunde gecıyor.Bee Gee ye gelince açıkcası bir setını dinledim onda da prog tranceden başlıyor,trance geçiyor.Herkezın yorumu farklı dıyorsun PVD ama turler belli, kulak oturduktan sonra anlıyorsun, en kotu netten bakarsın hangı tur yada turev olduguna..Cascade konusunda size katılıyorum.
Swetans
Pro dostum demek istediklerimi söylemişsin. Trance gerçektende türevlerine ayrılmış. Progressive de iki kola girmekte 1. progressive trance var birde progressive house ikiside birbirinden bağımsızlar.. Armin'e dikkat ettiğinizde Setlerdin Latest the Progresive Trance'diye bahsediyor yani sade trance çalmıyor, zaten belirtmişte.. Yalnız benim anlayamadığım konu Cascada,Scooter vs onun tarzında yapılanların trance adı altında albümlerde geçmesi..
Julio
Elektronik müzik türevlerini net olarak ayıran bir kriter yok açıkçası. çoğu zaman kişiye bağlı kalıyor. ama bpm olarak ayırt etmek bence daha kolay. trance da bir sürü kollardan oluşmakta. jasson'ın dediği gibi bum bum olan her melodi trance değildir. dj olarak da bunu kısıtlamayamayız, yukarda söylendiği gibi armin asot setlerinde trance&progressive çalıyor görünüyor fakat bunun içine house da techno da girdiği oluyor. ben çok dallandırmaktan yana değilim benim için house, progressive, trance ve techno vardır. 120-125 likleri her zaman house olarak değerlendiririm. 125-130 arasını progressive, 130-135 trance, 135 ve üzeri de techno. ama gelin görün 140lık trance da vardır bunun adına da uplifting trance denir. yani yine kollara ayırmış oluruz. cascada mesela açık bi şekilde dance müzik yapar. nedir dance müzik pop müziğin elektronik halidir. günümüz türkiyesinde çıstak parçalar bu kategoriye girer. scooter ise başlıca techno gruplarındandır. tabiki complationlarda bunlar aynı cd de olabilir ismide trance albumü olabilir. bu işler tamamiyle ticaridir. jasson isim vermemiş ama dünyaca ünlü tunnel serisi buna en bariz örnektir.
MehmetSevgili
benim aklıma trance deyince AŞK geliyor
prometeus
QUOTE(MehmetSevgili @ Jun 16 2007, 01:12 PM) *
benim aklıma trance deyince AŞK geliyor

sende amma duygusal bir arkadaşmışsın..sevgilinden mi terk etti seni yaff :P
Loneliness
bu müzik ne bilim aklımı başımdan alıyor...dinlemesemde arkada çalmalı :)
MehmetSevgili
öle ama yaa sevgilimden ayrılalı cok oldu

falling in love trance :)
hot_feel
Mehmetsevgili sıradaki parçamızı sevipte kavuşamaynalr için çalıyorum tiesto-love comes a again :)
Insomnia
hehe bu son yourmlar cok iyi ya.. bence de dinlemesem bile arkadan inceden bişeyler calmalı.. anca oyle kendimi iyi hissediyorum.. aynı yemek yerken hızlı muzik dinlersen hızlı yermişsin ya, bende 140 bpm lerle calışma verimimi 2 ye 3 e katlıyorum :D
Julio
TRANCE : Technical Research In Acoustic Neural Consciousness Enchament
Swetans
Peki ya siz çoğu albümde çarpıtılan trance parçalarına ne diyorsunuz? Örneğin Albüm Trance adını taşıyor fakat içine baktığınızda Alman technosu ve Eurodance daha ağırlıkta olduğunu görüyoruz. Bu durum gerçekten benim canımı çok sıkıyor 2CD albümün neredeyse %65-70 i Alman technosu yada eurodance tan oluşuyor..
Julio
QUOTE(iJasson-t @ Aug 3 2007, 06:34 PM) *
Peki ya siz çoğu albümde çarpıtılan trance parçalarına ne diyorsunuz? Örneğin Albüm Trance adını taşıyor fakat içine baktığınızda Alman technosu ve Eurodance daha ağırlıkta olduğunu görüyoruz. Bu durum gerçekten benim canımı çok sıkıyor 2CD albümün neredeyse %65-70 i Alman technosu yada eurodance tan oluşuyor..

tamamen ticari
Swetans
Aynen katılıyorum Julio yani bu şekilde olması o albüme vereceğin paraya yazıktır demek.. O yüzden trackliste dikkat etmek gerekiyor
imagine
ruhumu baştan çıkaran olarak anlıyorum :-) ama bu insanına göre değişir. bilirsiniz ki sizde bu müzikler genelde ex olayında dağa çok tutulur. ben bunlara karşıyım
Julio
QUOTE(mod by umut @ Aug 4 2007, 03:25 AM) *
ruhumu baştan çıkaran olarak anlıyorum :-) ama bu insanına göre değişir. bilirsiniz ki sizde bu müzikler genelde ex olayında dağa çok tutulur. ben bunlara karşıyım

karşı olduğuna sevindim. biz de d4t camiası olarak savunmuyoruz ve savundurtmuyoruz. karşı olmasaydın şu anda silmiştim üyeliğini ;)
shadoow
onemli olan ritmin arasında kaybolmak onunla bi butun olmak ex falan bence ozentilikten baska bişey deil insanlar ozentılıkten neler yapıcagını sasırıyorlar
chlo
transa geçirir, konsantrasyon sağlar, kendinizden geçirir, kendinizle başbaşa bırakır. içinde barındırdığı pek çok ritmle dansı eğlenceli kılar, söz içermediğinden ne hissettirmek istediği konusunda bir yaptırımı yoktur.
TrAnCe_GiRL
eğer trance muziği tanımıo olsaydım hiç bi anlam çıkarmazdım
tanıdıktan sonra mutluluğun ta kendisi olduğunu anlıyorum .. trance müziksiz yaşıyamam,her gün mutlaka dinlemek
zorundayım .. eksikliğini hemen hissediorum..buda beni mutsuz edio
janissary
Astral bir seyahate cikmaktir...
tech-ill
trance müzik içerisinde çok fazla güfte barındırmadığı için seslere yoğunluk verir. trance müzikde, tür olarak farklı bile olsa seslerin uyumu diğer müzik türlerinde olduğundan çok daha önemlidir. dinleyiciye anlatmak istediğini sesler, tonları ve vuruş biçimleri ile vermeye çalışır ki bu da trance müziği saygı duyulası bir zorluk içine sokar. kısacası prodüktörlerine derin saygı duyduğum bi tarz
PlasticWoMaN
trance belkı bpm ile tanımlayamam sızın gıbı ama :) trance benım hayatımda hep wardı hepde war olacak abiden yana bıraz sanşlı oldugumdan ne istyrsan onu yasıyrsn bu muzıkle mesala en basıtı muzıksız yatamam ben we uyurken huzur we mutluluk ıcınde yatarım sabah kalktıgımda ılk yemegım olarak :) dınledıgım trance gune daha zınde we daha ıyı perfrmasn gostermemı saglıyr bunlar sadece bı kac ornek ama hayatıma baktıgımda hep war bı yerlerınde kısacası bir yaşam tarzı ;)
FlashDance
belli parçaların belli melodileri insanların beynınde yer edinir ve parçalların belli yerlerinde duygu patlamalarına sebeb olur.kendimi buldugum tek tarz trance benım ıcın sanki dogdugumdan beri başıma gelen kötülüklerden arınmış kurallları yırtmış renkleri parçalamış gözlerimi kapatmış bi halde kayboluyorum göklerde :)..(örnek = joop , leon bolier)
levo
Bana gore basit bayagi muptela muzigi, sacma sapan degismeyen melodiler ve basit sabit ritmler, ve Turkiye gibi bircok ulkede bariz ozenti KRO muzigi...
Ne yalan soyleyim zamaninda ben de dinledim, ama zaman gectikce birsey anlasiliyor ki trance muzik hicbirsey degil..
jordan23
QUOTE(levo @ 23.02.2008, 19:32) *
Bana gore basit bayagi muptela muzigi, sacma sapan degismeyen melodiler ve basit sabit ritmler, ve Turkiye gibi bircok ulkede bariz ozenti KRO muzigi...
Ne yalan soyleyim zamaninda ben de dinledim, ama zaman gectikce birsey anlasiliyor ki trance muzik hicbirsey degil..

ne diyorsun dostum kafan mı iyi hap mı attın yoksa dikkat çekmeye mi çalışıyorsun??? madem böyle bir eleştiri yapmışsın açıklama getir de niçin dediğini bilelim... evet ben sana sorularımı sorayım lütfedip cevaplarsın inşaalah!!!!!!

1. trance müzik hiçbir şey değil diyorsun bunu hangi müzikleri kıstas alarak söylüyorsun? başka bir deyişle hangi müzik türlerine göre (klasik/pop/rock/blues/jazz) trance müzik bir şey değil??

2. yoksa diğer elektronik türlerine (house/techno/psy/goa/dance)bağlı olarak mı trance hiçbir şey değil?

her iki durumda da bunu hangi ölçütler içinde yaptığını söyler misin lütfen? kiiiiii ölçütlerini söylemezsen buna eleştiri denmez bi tarafından uydurma denir (lütfen söylediklerimi üstüne alınma, kişiselleştirme.. cevap verirsin tartışırız konuşuruz. ama dediğim gibi hiç bir dayanağın olmadan böyle şeyler söylüyorsan seni kaale almıyorum ki sitedeki kimsede almayacktır sanırım)

bunlar da yazdıklarına benim yorumlarım!!!!

1. "Bana gore basit bayagi muptela muzigi, sacma sapan degismeyen melodiler ve basit sabit ritmler" demişsin. bana göre bunu ancak trance müziğin zerresinden bile anlamayan biri söyleyebilir

2. "Turkiye gibi bircok ulkede bariz ozenti KRO muzigi... " demişsin. hangi müzik/edebiyat/resim kısacası sanat türü yapana, bağlı bulunduğu akıma, sanatçının yetişme koşullarına, yaşadığı döneme v.s v.s göre değil de dinleyicisine/okuyucusuna göre eleştiriliyor.

EVET DOSTUM CEVAPLARINI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM.. saygılarımla
Julio
QUOTE(levo @ 23.02.2008, 19:32) *

herkesin dinlediği müziğe saygımız var. ama rencide edici tavırlar içine girmek yanlış olur. ve genelleme yapmak da hoş olmaz. rock dinleyenlere satanist demek gibi birşey bu.
sana burdan tavsiyem. eğer olur ya bir daha bu foruma girersen bana belirt üyeliğini kaldırayım. zira yanlış yerdesin. ben bi rock forumuna girip de rockçılar satanisttir demiyorum. dediğim gibi herkese saygılıyım özellikle müzik konusunda...
tranceizm
guzel seyler yazmıssınız saolasınız. karısıklık bizlerden kaynaklanmıyor muzigi yapan kisiler ve music sirketi sahiplerınden kaynaklanıyor. hardstyle muzik turu yenı cıkan bir dal biliyorsunuz alt turude yayılmaya basladı jumpstyle. genel olarak baktıgınızda cıkan albumlerde techno adı verılyıor bu yanlıs bı uygulamadır bena gore. cascadaya gelınce cascada hardtrance muzık yapıyor eurodanceyle alakası yo. atb konusunda haklısınız trance muzıkle alaksız yaptıgı eurodanceden oteye gecmıyor. trance muzık buyuk sanyidir bir endustridir tıpki kickler gibi. evet ayırmak zor oluyor turleri birlbirleirnden ama hepsini degıl hardtrance all trance goa melodic bunlar bırbırınden kolayca ayrılabilir. ama gelelim techno ve harddance muzige bu iki dalı birbirinden ayırmak ımkansıza yakındır sadece kick vuruslerından ayırt edebılırsınız. baska ayırt edıcı ozellik tasmıyorlar. harddance ninki biraz daha sert ve ice kapanık kicklr seklinde ceryan ediyor techno kısmen daha yumusak kalıyor.armin van buuren genellikle alltrance yapan bir ınsandır ve benımde trance muzıkte en buyuk favorımdir. ama progressivvelerd euretıyor. house progressive ve trance progressive trancedeki kickler bıraz daha seri house dekiler daha yavas kalıyor.bunları ayırabılmenın en kolay yolu seslerdir trance seslerinie hakim bi insan bunları birbirlerinden ayırabilir.kulgın asına olması gerekıyor seslere. arkadasımın dedigi gibi ilk cd guzel ıkıncı cd cok degisik dıyor. bu sanıyorum ki 2 veya 4 alt tur trance nin birlesmesıden yapıldıgı ıcın. ve kick yapısınında degismesi
gayet normal.
levo
Jordan kardesim tabiki cevaplarim, sanal bir ortamdayiz kimse kimseden kacmak zorunda degil ki bu bir forum ve tabiki de tartisacagiz, herkes kendi dusuncesini soylemez ise forum denilen olayin ne onemi kalir ki?

Ben Trance muzigi diger muzik turleri ile kiyaslamadim zaten oyle bir kiyaslama da cok sacma olur. Electronic muzigi kendi ayrildigi dallarda kiyasliyorum.
Simdiye kadar hemen hemen butun tarzlarini dinledim, trip hop, breakbeat, techno (hard, minimal), Goa, Drum&Bass, House (progressive) genel olarak begendigim tarzlar...
Simdi Goa trance degil mi diye dusunmussundur muhtemelen fakat kiyasladigim tarz sadece trance denilen muzik, bunlara Dj olarak ornek verdigim zaman sanirim daha iyi anlayacaksin. Mesela tiesto evet dunyaca un yapmis zamanin Breaks hiphop gibi tarzlarla baslamis ve Ferry Corsten ile birlikte yeni bir akim baslatmis trance muzik yapmis ya da Paul Van Dyke, ATB vb. djler, sarkilarinda dikkat ettigim seyler hemen hemen her sarkisinda sadece bir tek melodi var ve o melodiyi 3-4 degisik tonda calarak bize 10 dakika boyunca ayni seyi dinletiyor, ek olarak teknik anlamda bu sarkilar icin ne soylenebilir ki? Cok kolay yazilmis ve calarken hicbir sorlugu olmayan sarkilar, bu kadar kolay olmasina ragmen hala canli performansta bir suru aksakliklar oluyor, sozum gercekten iyi trance yapan djlere degil, muzik bolumune girer girmez gordugum ilk set Tiesto fanlari ve reklamlari oldu, ben de arada bir trance dinliyorum tabiki mesela Johan Gielen cok sevdigim djlerden biridir. Mesela Mauro Picotto dinliyorum, Carl Cox dinliyorum bunlar electronic muzik icin gercekten calisan insanlar bunun icin emek harciyorlar, ama soyler misin kardesim Flight643 e ne gibi bir emek harcanmis? Tiesto tek iyi oldugu durum var, cok iyi modifiye yapabiliyor ama uretim bana gore 0, yani bir cok pop ya da rock sarkisini iyi modifiye edip piyasaya guzel bir sarki olarak sunabiliyor ama kendi sarkilar berbat... Kro muzigi dememdeki sebep ise dinleyen insanlardan kaynaklaniyor, cunku hangi kulup ya da bara gitsem gorebilecegim en kro insanlar surekli ayni sarkilari dinlemek istiyor, bunun icin iyi muzik dinlemeye bile gerek yok sadece 10 dakikalik bir gozlem yapman yeterli olacaktir. Umarim anlatmak istedigim seyi tam olarak anlayabilmissindir.

Son olarak evet Julio profiline bakmama gerek kalmadi zaten Adminligini yazdigin mesajda yeterince belli etmissin, hatirlatayim o zaman sana istiyorsan tabiki silebilirsin uyeligimi ama benim icin degisen birsey olacagini sanmiyorum, buraya belki bilmedigim yeni birseyler bulabilirim diye girdim, ama bu sekilde uyeligini silerim filan gibi bir tavirla benim aldigim - notu +ya cevirmis oldun, bana gore sen sadece forumda admin olabilirsin electronic muzik ile ilgili bir forumda degil, ve evet forever Rock forever Hardcore yani... Tesekkurler...
tech-ill
hiç ama hiç uzun şeyler yazmak istemiorum. yapaması basit olarak tabir edilen müziklerden bitane yap da notunu verelim tabiki notunu tiesto ile kıysında alacaksın. adamın tarzına saygın yoksa en azından kullandığı ekipman saygı duy çünkü böyle yazabiliorsan o ekipmanalrın yanından bile geçemeyeceksin demek. eğer rock yapıosan örneğini vermene gerek yok evde boş teneke var. göüşlerine saygı duyuyorum haklısın. benim mavi gördüğümü sen tabiki kırmızı olarak görebilirsin. şimdi saygı duyma sırası sana gelsin bakalım...
levo
Aletlere saygi duyuyorum tabiki... technics 1210, i-mac... Bu markalari tartismak bile sacma. Aletler ne kadar iyi ise onun hakkini vermek gerekiyor bence. Hala analog aletler kullaniyor ama bunu basit yontemlerle yapiyor. Sana sadece sunu soylicem, winampi ac 10 tane tiesto sarkisi koy ve sarkilarin baslama araligini 10 sn yap iddaa ediyor en az 7 sarki birbirine gecis olacak sen de vay be diceksin. O zaman bunu yapmak icin winamp bile yetiyor ne gerek var technics 1210'a? Technics'in amaci scratch atmak ama ben daha tiestonun scratch yaptigini gormedim. You Tube dan technics aletlerin tanitimlarini izle bence o zaman o aletlerin gercekte ne ise yaradigini anlarsin.
tech-ill
o dj lerin geçişi sadece şarkılar arasında yaptığını sanıosan yanılıosun bence. aynı şeyi yahelin şarkılarında da yapsan olur. bu adamların bi stratejisi zaten. adamlar çalarken (en azından tiesto) şarkıyı orda baştan birleştirio. bunu adagio for strings de açıkca görürsün. peki ne gerek var. hazır çal işte. maksat show olsun. bende buna anlam veremiorum mesela. ama diyorum ki adamların bi bildiği vardır, öğrenene kadar da böyle demekle yetineceğim sanırım.
faithcool
kelimelerle anlatamam heralde ama trance müzik olmadan yaşayamam heralde =)
sabah uyanınca,arabaya binince,yolda yürüken,ewde dinlenirken,yemek yerken,içki içerken....
millet manyak dio bana blush.gif
tech-ill
erdal abi senmisin. ?
levo
Tamam kardes sensin, bu tartismanin sonu asla olmayacak, zevkleri tartismak istemiyorum artik. Sana Samuel Barber'in bir klasigi olan Tiesto'nun modifiye ettigi Adagio For Strings sarkisiyla mutluluklar diliyorum. Tesekkurler.
tech-ill
... benim de anlatmaya çalıştığım oydu bundan 2 mesaj öncesinde. zevkler tartışılmaz die. saygı duyulur die. bende sana bol müzikli günler diliorum. zaten tartışmaktan çekinme bence, illaki birşeyler öğrenirsin ve öğretirsin, bu forumun felsefesinin bi tarafıda o değil mi zaten?
By.SouL
trance diyince benim aklıma gelecek geliyor yani uçsuz bucaksız bir beyazlık saflık geliyor ben bunu tiesto - just be şarkısından esinlendim belkide, trance diyince kendimi sonsuz bir boşlukta ve dünyaya hakim biri olarak düşünüyorum , trance bana göre tüm müzik türlerinden çok farkı bir tür anlatılması çok güç , bu türü anlatmak için sözler yetersiz bence dinlemek lazım .... !!!! thumbsup.gif
CLubbingMan
Trance müzik kro müziği demek he .Bu cümleye sadece lol derim...

Kro müziği diyince benim görüşüm olarak söylüyorum arabesk,dj akman ve türevleri,birbirleriyle küfür yarışına giren bazı küfürbaz rapçiler,cankan vs türevleri benim aklıma gelir.Senin hesaba göre bakarsak rap müzikde hep aynı beat 4 dk -5 dk gibi zamanlarda çalıp durur.. rapçilerde bunun üstüne 2 kıtalık şiir gibi aşk lafları yada diss dolu sözler yazarlar :)
Arkadaşım sen trance dinleyenlere kro diyorsan onlar sana cevap verince uzatmaya gerek yok ? niye diyorsun onu anlamadım :) çamur at izi kalsın mantığıyla hareket etmek iyi birşeymi ?

Neyse konuya gelirsek trance müzik diyince insanı beyin ve kafa yapısı olarak alıp başka dünyalara ***üren bir elektronik müzik türü anlarım ben.Elektronik müzik türlerinde trance kadar diğer house ve electro şarkılarıda aynı seviyede tutarım....

Herkese merhaba bu arada ...
RedLight
valla benim aklıma hiç durmadan 7/24 dinleyeceğim müzik tarzı geliyor :)
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.