Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Pakito Armin van buuren polemiği
Dance4trance | Legal Electronic Music Portal of Turkey > Dance4trance Elektronik Müzik Kültürü > Müzik > Müzik Haberleri
imagine
Arkadaşlar sitede duyurduğum gibi yarın Pakito Eskişehir'e geliyor .. Bugün biriyle bu konu hakkında polemiğe
girdim...

Çocuk: bu Pakito gerçek mi yoksa çakma mı geliyor?

ben: niye çakma olsun adam geliyor Türkiye turnesi yapacak

çocuk: olur mu yahu Pakito gelmez, o çok ünlü biri Tiesto, Armin van buuren gibi

ben: Pakito, Armin van buuren'a göre Tiesto'ya göre hiç.

çocuk: olur mu yahu dünyada en iyi eloktronik müzik yapanlardan biri

ben : pakito armin van buurene ve tiestoya göre hiç.. wallbash.gif pakito dünyada ilk yüze giremez bu armin van buuren 2007 en iyi dj seçildi.

Ve çocuk öğle laflara oturur kalır.. Ben şuna kızıyorum madem bu olayı takip etmiyorsun Bunun benle tartışmasına niye giriyorsun.. Sinir oldum verymad.gif
djacer
kim gelirse gelsin armin van buurenin yerini kimse tutamaz ve her hafta yapmış olduğu a state of trance parçaları muhteşem
jordan23
Dostum umut sinirlenme böyle şeylere, takma kafana bunları, kıçınla gül geç çünkü Türk milleti böyledir bilmediği şey hakkında sallamayı, atıp tutmayı, mangalda kül bırakmamayı çok sever. çünkü eleman karşsındakini de kendi gibi bilgisiz sanır, ne de olsa anlamaz diye atar tutar boşver tongue.gif

Arminle Pakito kim oluyo ki!!! TV'de amerikada olay yartmış doktor çıkıyor her hangi bir konu üzerine bişiler söylüyor.. bizim zeki Türk (TVyi izleyenler) çıkıp diyor ki yok yaa o öyle olmaz böyle olur bu adam yanlış biliyor. var mı daha ötesi...
Swetans
Bu polemiğin oluşu bile saçma Pakito dediğiniz nedirki bir melodi bulmuş çarkı onun etrafında çeviriyor farklı bir yapıt ve üreticilik yok, dinleyenlerinde çoğuda öznti eğer bunun polemiğini yapan varsa oda elektronik müzikten anlayan biri değildir..
Matthias
Gereksiz bir polemik pakito nun arminle aynı cümle içinde kullanılması bile saçma. Armin ki 9 yaşında ilk basic programını yazan ve Üniversitede hukuk okuyon biri.
imagine
Hepinize katılıyorum dostlar haklısınız.... Yorumlarınız için teşekkürler. thanks.gif
Progressivity
böyle bir kıyas söz konusu dahi olamaz ancak sunuda belirteyim bu şekildeki tip örneklere sırtımızı dönerekte o kişilerin electronic müzik dinleyeceği warsada buna bir ket vuruyo gibi oluyoruz bence yapılması gereken o arkadaşa
yardımcı olup bi armin in bide pakito nun parçalarını ardı sıra dinletmek gerekir ilkin bişey anlamasada ister istemez
armin e ve electronic müziğe bi merak duyacaktır ;)
The_Life
bence tartışmaya gerek bile yok sonuçta Armin :)
Tstar
ARKADAŞIN BİR RÜYA SEN İSE KABUS GÖRMÜŞSÜN...

shivers nickli arkadaş bu mesajda silinecek veya benim uslubüme dikkat edicek bi husus yoktur, kafana göre benim mesajlarımı silemezsin.. dün gece bunu tartıştık senle, sildin bende bidhaa yazdım açıklamasını da yaptım ama sen yine sildin eğer benim bu görüşümde bi aykırıyet varsa banla bilader beni olsun bitsin, nası muhabbettir anlamadım..
Matthias
shivers nickli arkadaş bu mesajda silinecek veya benim uslubüme dikkat edicek bi husus yoktur, kafana göre benim mesajlarımı silemezsin.. dün gece bunu tartıştık senle, sildin bende bidhaa yazdım açıklamasını da yaptım ama sen yine sildin eğer benim bu görüşümde bi aykırıyet varsa banla bilader beni olsun bitsin, nası muhabbettir anlamadım..

Bu nasıl bir hitap şeklidir BİLADER die, SHIVERS nick iyle tanıdığın insan 40 yaşında ve bizim abimizdir, eğer msj da silincek bir durum varsa siler. Bu sitede bu şekil bir tartışma konusu bile olamaz, msj larını daha dikkatli ve kelimelerini daha özenli ve seviyeli bir şekilde seçmeni öneriyorum Tstar.
TrAnCe_GiRL
QUOTE(Progressivity @ 06.03.2008, 23:06) *
böyle bir kıyas söz konusu dahi olamaz ancak sunuda belirteyim bu şekildeki tip örneklere sırtımızı dönerekte o kişilerin electronic müzik dinleyeceği warsada buna bir ket vuruyo gibi oluyoruz bence yapılması gereken o arkadaşa
yardımcı olup bi armin in bide pakito nun parçalarını ardı sıra dinletmek gerekir ilkin bişey anlamasada ister istemez
armin e ve electronic müziğe bi merak duyacaktır ;)

bence en doğrusunu sen yazmışsın Progressivity mantıklı yaklaşım doğru yolu bulmaları lazım rolleyes.gif
RicHRicH
Arm[1]n van Buuren

Başka söze gerek var mı ki? :S
fAtaL SenSe
Adam doğru demiş, Pakito da; AvB ve Tiesto gibi dünya starı..

Ama arkadaşım , bu nasıl gerzekçe bir düsüncedir !. Bilmiyorsun bari iddalaşma kardeşim. Yalnız bir şey diyeceğim, o çocuk senin hala arkadaşın mı? Yok bilmemesinden dolayı demiyorum, sadece boyle bilmedigi konularda iddalaşanlara kıl olurum da ondan dedim thumbsup.gif

Pakito yu canlı izleyen olmadıysa ufacık bi hatırlatma : Sadece klavye kullanıyor.Yanına bir tane de mixer koymuş ama parçalarının genelini klavye ile yapıyor. Looplar sadece mixerden cıkıyor :)
Loneliness
QUOTE(Tstar @ 07.03.2008, 10:55) *
ARKADAŞIN BİR RÜYA SEN İSE KABUS GÖRMÜŞSÜN...

tamam konuyu kapayın gerek yok! gereksiz tartışmalar...
jocabonita
:) gülerdim sadece...
4sviksi
Ben olsam tokatlardım : )
prometeus
Aslında böyle konuşan birini hor görmemek lazım. ''Neden'' diyecekseniz: bizim ülkede az şey bilip, çok bildiğini sanan bır sürü insan var ve işin acı tarafı araştırma yapma gereği bile duymuyorlar. O yüzden bunu demesi çok normal.
OnLyTRaNCe
Takma kafana boş muhabbet dostum.Herkes armin'in kalitesini biliyor salla milleti.Bizim milletimiz böyle zaten.Hemen bir tane dans parçasını duyarlar sonra bildik bildik konuşurlar.Halbuki Pakito dediğiniz kişi nedir ki!....
cataclysmmm
Doğru söze ne hacet ! AVB'de kimmiş Pakito'nun yanında :)
White_Pearl
Türkiye içersinde yaşayanların görüşleri farklı olabilir PAKİTO - AVB hakkında,

arkadaşımızın belirttiği gibi, araştırmaları yapmadan yorum yapmakda yalnış olur diye düşünüyorum, önce bir '' searching '' yapılsın ondan sonra yorum gelsin,

bende kızarım bu tür yorumlara, pardon ama gerçekler bunlar confused.gif
oldukca eskiye dayanan geçmişine rağmen ve kalitesini bozmamasına da rağmen
- AVB derim ben thumbsup.gif
celestial
Ya arkadaşlar, ne yoruyorsunuz kendinizi... Bu Pakito'nun yaptığı parçaların sanatsal değeri ne kadar ki hala bu kadar uzuyor böyle basit bir diyalog? Mod by umut; çocuğu da anlamak lazım, bilmiyor, bildiğini sanıyor hepsi bu ve öğretmek en önemlisi. Aşıla ona gerçeği !
dj_bora
Pakito kim yaa haha.gif haha.gif
dirtyc
Şaka mısın sen diyemedin mi??
reggea
arkadaslar sıteye yenı uye oldum ılk mesjıda buraya yazayım dedım.ben sızın gıbı dusunmuyorum.bence pakıto dunyanın en ıyı dj'i.ama bu benım dusuncem.hiç kimse biriyle zevk ve renk yarısına gıremez.cunku zevkler ve renkler tartısılmaz ıkılıdır.ben su anda pakıtonun ustunde bı dj gormuyorum.cunku ben pakıtonun yaptıgı sarkıları cok sevıyorum.ama baska bı arkadas avb sever.bunu tartısmak bıle gereksız.herkesin gorüsü düsüncesi onerisi farklı olabılır.ama bazı arkadaslarımızında yaptıgı yorumlar cahılce geldı.yanı daha sakın daha relax olmalıyız bu konularda.herkes avbyi yada tıestoyu sevecek diye bı kural yok.bende dj'im reggaetondan tut electronıc muzıge ordan tut rap'e kadar pek cok muzık yaptım.begenen oldu begenmeyen oldu.bu kısının zevkıne gore degısır.benım onerım kısılerın goruslerı hakkında yorum yaparken bırazdaha sakin olalım.
Progressive
'' Reggea '' Demissin ki Bazı Arkadasların Yaptıqı Yorumlar CahiLce Geldi .. Ama Sana Tek Bisey Soluyorum State Of Trance ' larıı Daha Fazla Takip Et x) Bence Sen AvB 'nın Yaptıqı Calısmaları Yeterınce Takıp Edememıssın Cahil Kalmıssın Yani x) Pakito Kımdır Ya Kac Kez Bir Trance Energy Bir Sensation White, Sensation Black 'de Sahneye Cıkmıs x)
RicHRicH
o dedigin parttylere cıkmayıp saglam olan dj de cook sende pek bişi bilmiosun sanırım :D
reggea
progressive sende dıosunkı sımdı bılmemne partylerınde cıkmamıs bı djın neresı buyuk.buyukluk orda burda cıkmakla olmaz.buyukluk kalpte olur sevgıde olur.sendaha bunu ogrenememıssın.once bunu ogren.zaten benım yazımı duzgun bı sekılde okuyan onu buyuk ahım sahım bırı olarak gostermedıgımı gorur.eğitim şart
trance2be
reggea kardeş siteye hoş geldin aslında polemiğe girmek istemem ama pakito klasman olarak farklı desek daha iyi olur.. yani insanı eğlendiriyor o kadarda kötü değil yakından izlemiştim ama trance dj ler yle kıyaslamak yanlış olur ..

bu iş aynı mutfak kültürü gibidir mesela her il de iskender yapılır- dürümde yapılır ama herkes kendi ilini ve ustasını över yani herkes iyi yapar işini ama herkes damak tadı farklı olduğu
gibi de kulak zevkimizde farklı dır.

bende daha önce pakitoya benzer euro dance - techno türlerini çok dinledim ama en sonunda gerçeği kaliteyi

TRANCE de buldum trance yoğun melodiler yoğun duygular yarattığı için bence kalitesi yüksek bir müzik türüdür.

yani tüm elektronik müzik türlerinin en üst seviyesi master noktasıdır. elektronik müziğin sanatsal olarak bulunduğu noktadır..

bence sen bu farkı biraz daha dikkatle bir kez daha incele..
Mehmet G.
saçma bi konu ya :D pakito kim armin kim tiesto kim.... bence kilit atılsın buraya tartışmaya değmez thumbsup.gif
Josh Tyerr
Öncelikle polemiğe şöyle bir açıdan bakalım. Karşındaki insana " Çocuk " diye hitap ediliyorsa böle bir polemiğe girmek yapılabilecek en saçma şeydir. İkinci olaraktan Armin ve Pakito nun tarzları tamamen birbirlerinden farklıdır. İkisi arasında herhangi bir kıyaslama yapmanın yanlış oldugunu düşünüyorum. Üçüncü ve son olaraktan zevkler ve renkler tarşılmaz. Eğer kendi dinlediğinizin daha iyi oldugunu düşünüyorsanız. Ya sevdiğinizin artı yönlerini söyleyin yada karşı tarafın eksi yönlerini. " Bence en iyisi bu " demekle bir yere varılmaz.
trancey
çok gülünç bi durum bence.pakito gelse kaç yazar.adam kabine geçio ve doru düzgün çalımıo bile ya tek yaptığı zıplayıp up up dance dance demek.bence hiç gelmesin..
Disco_boy
QUOTE(trancey @ 07.10.2008, 16:43) *
çok gülünç bi durum bence.pakito gelse kaç yazar.adam kabine geçio ve doru düzgün çalımıo bile ya tek yaptığı zıplayıp up up dance dance demek.bence hiç gelmesin..

thumbsup.gif :) :D biggrin.gif
Nel.
haha.gif ---> İfadem bundan başkası değil:)
Sanırım herşeyi ifade ediyordur:)
135 bPm
polemik yapmaya bile gerek yok ..

pakito bu piyasada ne zamandan beri var ??

kaç tane albümü var ??

hangi büyük organizasyonlarda yer almış ??

pakito armin den iyi diyen adam elektronik müzik adına hiçbirşey bilmiyor demektir ..
_AyLiN_
Msn de yapılan polemik burada da kendini devam ettiriyor gördüğüm kadarıyla.Bu tür konularda fazla ezbere konuşmamak lazım.Pokito'nun ve Armin Van Buuren'ın biyografilerini okuyup incelerseniz eğer aralarındaki farkı,müzik kariyerlerini,gelişimlerini,hangi isimlerle çalıştıklarını görüp karşılaştırarak hangi ismin daha çok ön plana çıktığını gayet tabii anlayabilirsiniz.

Tek söyleyebileceğim söz bu konuda,araştırın okuyun kaynaklarınızı karşılaştırın ve tartışın arkadaşlar.
reggea
arkadaslar bakın ben anlatamadım galıba ben pakıtonun avb den tıestodan daha ıyıdır onlar daha buyuktur dıye bırsey soylemedım.polemık yapacak arkadaslar yazdıklarımı baska yere cekmesın.ben sadece pakıtoyu daha cok sevıyorum onlardan.ve electronıc muzıklede ugrasıyorum bu ısı ıcra edıyorum.buraya cvp yazan bazı arkadaslardan daha ıyı bılırım electronıc muzıgın ne oldugunu.ve buradakı polemıgede bıdaha gırmyecegım wallbash.gif
Loneliness
bu konunun burda son bulmasını hatta tartışılmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu iki müziğe katkısı olan adamı yan yana getirmek yada bunu tartışma haline getirmekte mantıksız. Bu gibi konulara gösterilen ilgiye bu sitenin admini olarak şaşıyorum. Aylin arkadaşım çok güzel bir şekilde belirtmiş. Lütfen biyografilerini inceleyin...
Sölemiş olduğunuz iki insanında karşılaştırılması ve aynı anda telaffuz bile edilmesi bence yanlıştır. (kişisel fikrim)

Yazılanları okuyorumda; saçma sapan cevaplar verip kulaktan dolma kelimeler yazmayınız. Bilginiz varsa yorumunuzu yapın ama yoksada araştırın öyle yazın. Burası ciddi bir müzik sitesidir, bilgi paylaşım sitesidir. İkonlarla duygu ve düşüncelerinizi belirtemezsiniz. Buna dile getirmek içinde bilginiz olması gerekmektedir, unutmayın. Bu anlamda bilgisi olan birisi de dance4trance.com sitesine girdiğinde bu sitenin sadece armin mi yoksa pakitomu gibi saçma sapan bir tartışmanın bu kadar uzadığını düşünmesini istemez buna bende izin vermem...Varolan müzik katagorisi başlığında bulunan;

http://www.dance4trance.com/forum/Psychede...yasi-t2306.html
gibi
http://www.dance4trance.com/forum/Evet-ark...ance-t9699.html
gibi
http://www.dance4trance.com/forum/Elektron...urucu-t753.html
gibi
http://www.dance4trance.com/forum/Simon-Bo...rca-t30172.html

gibi değerli konulara ilgi göstermeli ve sahip çıkmalısınız. Bu sitenin bilinçli kitlelere ihtiyacı vardır. Öğrenmeye aç ve öğretme hevesli. Bunu yok etmeyiniz. Diğer forumlarla burayı karşılaştırmayınız...dance4trance.com portalı olan electronic müziğin geneline saygı gösteren bir sitedir. Lütfen amaçlar dışına çıkmayalım!
hardlifting
Bir gün adamın biri deniz kenarında gezerken boğulmak üzere olan birini görür ve suya atlar, dalgalar arasında can çekişen adamı alır ve kıyıya taşır, adam kurtulur. Hikaye bu bizim kurtarıcı kahraman olur, gazeteler, haber bültenleri herkes denizden adam kurtaran bu kurtarıcıyı anlatır durur uzunca bir süre. Sonra DENİZDEN ADAM KURTARMA KONUSUNDA İHTİSAS YAPAN KAHRAMANIMIZ denizden nasıl adam kurtarılır konulu konferanslar vermeye başlar. Her neyse gün gelir kahramanımızın eceli gelir ve ölür, diğer tarafta ünü devam etmektedir, herkes denizden adam kurtarma konusunda ihtisas yapan kahramanımızı konuşmaktadır ve kendisinden denizden nasıl adam kurtarılacağını anlatan bir konferans düzenlemesini isterler, gün gelir çatar kahramanımız diğer tarafta konferansı vereceği sırada biri gelir ve sorar:
-Konferans mı düzenliyorsun
-evet
-ne hakkında?
-Denizden nasıl adam kurtarılacağı hakkında
-hım bu konuda uzaman mısın?
-tabiki ben dünayadayken bu konuda ihtisas yaptım, televizyonlar gazeteler, konferanslar sen beni hiç görmedin mi tanımıyor musun yani ?
-Seni canını alırken görmüştüm. Denizden kurtaramadıklarını da Ben AZRAİLİM.....

Hikayeyi anlayamamış olanlar için uzun lafın kısası:
-Bir ortamda bir konu hakkında yorum yaparken ortamdakileri şöyle bir gözden geçirmekte fayda vardır. Nitekim bir makine mühendisinin bulunduğu ortamda bir berberin makine ya da motor hakkında ahkam kesmesi abesle iştigaldir.
-Bildiğinize inandığınız şey hakkında bildiğinizi sandığınız her ayrıntıyı okuyun ve araştırın.

Çok resmi bir cevap oldu artık isteyen istediği dersi çıkarabilir. Ama lütfen bu cevabı okuduktan sonra benim verdiğim cevabın üstündeki Loneliness'in verdiği anlamlı mesajı bir daha okuyun kıyaslayın ve kendi hayatınızda bu durumu ilke edinin. Hatta işe; ilgi duyduğunuzu her fırsatta söylediğiniz ama hakkında iki satır FAYDALI VE DOĞRU BİLGİ OKUMAKTAN YA DA ARAŞTIRMAKTAN KAÇINDIĞINIZ ELEKTRONİK MÜZİKLE BAŞLAYIN. Hayatın ve kendinizin hakkını verin...
Loneliness
teşekkür ederim beni anlayan birisi görmek güzel...Olay herkesin anlaması!
tech-ill
Bu kadar uzamış bu konu, hayret verici. Estetik objeyi algılamada subjeye düşen görev Sanatçıyı aradan çıkarıp oubjenin ereğinin kendisinde olduğunu anlayabilmek ve görebilmek, yani sanat eserleri için ben beğendim fakat başkası beğenmez diyemezsin bir bakıma, onlar içerdiği anlam itibari ile felsefe yüklü objeler haline gelir. işte bu felsefi anlam onları göreceli yapmaktan çıkarır. Sonuç olarak; görünen köy, kılavuz istemez.
fAtaL SenSe
elmayı mı daha cok seversin yoksabilsiyarda oyun oynamayı dermiş gibi bişey..

bu herkeste farklı cevaplar dogurur..

sonucta ikiside farklı tarzların DJ leri..
PureFly
Neden bu kadar gereksiz bir konu bu kadar uzamış anlamadım valla.Kimse yanlış anlamasın ama böyle bir konu açmak bile bence gereksiz.

Müzik bir tercih meselesidir.Dünyanın en iyi müzisyenini sevmeyebilir ya da en kötülerinden birinin hayranı olabilirsiniz.Bu iş tamamen kişinin müzik zevkine kalmıştır.

Bu tarz polemik konuları açmak kimseye birşey kazandırmaz.Tam tersine site üyelerinin yorar.Herkes ister istemez sevdiği isimleri koruma güdüsüyle hareket eder.Bu da gereksiz onlarca iletiyi okumamıza neden olur.Diğer sitelerde bu tarz konular çok ama çok fazla var.Ben misal bu siteye bu tarz konular yok diye üye olanlardanım.Sadece trance müzikteki yeni gelişmeleri, haberleri,takip etmek istiyorum.

Ayrıca her elektronik müzik dinleyen mutlaka bu müziği , listeleri,albümleri,en son gelişmeleri takip edecek diye birşey yok.Kimisi sadece dinler kimin şarkısı olduğunu bilmez,kimi ise o şarkının bestecisinin kim olduğundan tutunda hangi plak şirketinden kaç yılınca çıktığından kaç kopya sattığına kadar ilgilenebilir.Müzik dinlemek zevk işidir.
fAtaL SenSe
son satır 10 numara olmuş, teşekkurler purefly thumbsup.gif
PureFly
Rica ederim ne demek.sende sağolasın fatal sense ;)
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.